Werken bij KPI Solutions

Search
Close this search box.

Eerder dit jaar schreven we al een blog over de drie belangrijkste ontwikkelingen van het voorjaar van 2021. Hieruit bleek onder andere dat predictive analytics, storytelling en datakwaliteit binnen organisaties enorm trending waren en hoog op het prioriteitenlijstje stonden. In de tussentijd zijn we enkele maanden verder, en zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van BI én de acceptatie van BI binnen organisaties. Maar welke ontwikkelingen en trends kunnen we de komende maanden nog verwachten? In dit blog blikken we kort terug, en vertellen we je meer over de trends en ontwikkelingen die we de komende maanden kunnen verwachten.

Korte terugblik

Acceptatie van BI in een stroomversnelling 

Er zijn veel ontwikkelingen geweest wat betreft de acceptatie van BI binnen organisaties. Zo hebben we de afgelopen maanden onder andere gezien dat BI, cloud en SaaS oplossingen binnen organisaties in een stroomversnelling zijn gekomen vanwege de COVID-19 situatie. Doordat medewerkers gedwongen waren om vanuit verschillende locaties te werken, was de toegankelijkheid van data enorm belangrijk. Doordat BI-oplossingen vanuit iedere locatie en device te benaderen zijn, was dit de perfecte uitkomst. Mede door de hoge mate van flexibiliteit en schaalbaarheid, willen bedrijven niet meer terug naar het ‘oude normaal’.

De vraag naar (cloud-gebaseerde) BI-oplossingen blijft dan ook nog steeds groeien. Volgens Dresner’s 2020 Cloud computing & Business Intelligence Market Report ziet 95% van de bedrijven dit als een must-have en 54% van de bedrijven geeft aan dat dit essentieel is voor hun bedrijfsvoering. 

Waarom Business Intelligence - KPI Solutions

Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML)

Door de COVID-19 situatie hebben bedrijven zich sinds eind 2020 en begin 2021 meer gefocust op basisactiviteiten en -processen. Hierdoor zijn Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) wat meer op de achtergrond verdwenen. Nu bedrijven weer steeds meer richting ‘het oude normaal’ gaan en processen op de rit hebben, zien we dat de populariteit omtrent Artificial Intelligence en Machine Learning weer aan het toenemen zijn. Een mooie trend, welke veel potentie bevat om organisaties slimmer te maken, en beter te laten presteren. 

In het kort – wat is het verschil tussen Artificial Intelligence en Machine learning? AI, of te wel Artificial Intelligence is gericht op het ontwikkelen van functies die buiten het menselijk brein liggen. ML, of te wel Machine Learning houdt zich juist bezig met het ontwikkelen van algoritmes en technieken om AI te bereiken.

Predictive Analytics wordt belangrijker dan ooit

We schreven begin dit jaar al over de opkomst van Predictive Analytics en hoe trending dit is binnen organisaties. Eind 2021 is dit altijd nog even trending, en willen steeds meer organisaties hiermee aan de slag. Organisaties gebruiken predictive analytics steeds vaker om voorspellingen te kunnen maken over onbekende, toekomstige kansen en/of bedreigingen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van verschillende technieken, zoals datamining, statistiek, ML (machine learning) en AI (Artificial Intelligence). Er wordt naar de huidige data gekeken, waarna er voorspellingen worden gemaakt over toekomstige data. Hierbij wordt er gekeken naar de patronen in de historische- en transactiegegevens, waarna kansen en bedreigingen kunnen worden geïdentificeerd. Ontzettend waardevol dus voor bedrijven om hierop in te spelen, en indien nodig organisatorische maatregelen of acties te ondernemen.

Powerbi-koppelen-exactonline-exact-globe-exact-synergy

Data driven organisaties

Anno 2021 zijn de begrippen ‘datagedreven werken’ en ‘data driven’ niet meer weg te denken uit onze dagelijkse bedrijfsvoering. De laatste maanden zijn organisaties zich steeds meer het belang van een data driven cultuur gaan inzien, en maken zij steeds vaker de transitie naar een datagedreven organisatie. Dit doen zij om snel(ler) te kunnen waarnemen of iets goed of fout gaat, en om bottlenecks te kunnen signaleren. Daarnaast kunnen beslissingen eenvoudiger genomen worden op basis van actuele cijfers, in plaats van onderbuikgevoel. De komende maanden zullen we dit begrip dus nog vaker voorbij horen komen in de wandelgangen, gezien steeds meer organisaties dus dé stap zetten. 

 

Mobile Business Intelligence

Als gevolg van COVID-19 hebben bedrijven wisselende werkpatronen. Zo blijft bijvoorbeeld een groot deel van de organisaties in binnen-en buitenland vast thuis werken. Hybride werken is de nieuwe norm. Hierdoor dienen organisaties hun medewerkers uit te rusten met tools om ook op locaties buiten kantoor om succesvol en productief te zijn. Organisaties gaan meer en meer in de cloud werken, en kiezen vaak voor BI-oplossingen om medewerkers te kunnen voorzien van actuele informatie om beslissingen op te baseren en tijdig bottlenecks te signaleren. Naast dat BI-oplossing geweldig inzicht bieden in de KPI’s van een organisatie, zijn BI-tools ook te raadplegen op ieder moment van de dag, via ieder device. Van desktop tot tablet, en van telefoon tot smartwatch.

power-bi-voor-de-sales-afdeling

Benieuwd naar de mogelijkheden van Microsoft Power BI voor jouw organisatie? Plan vrijblijvend een online kennismaking in met een van onze BI Professionals, en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie. 

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente posts

Volg ons

Whitepapers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Business Intelligence nieuws?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Filter op categorie

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Plan vrijblijvend een kennismaking​

Wij ondersteunen en begeleiden organisaties bij strategische besluitvorming door datagedreven te werken

Vrijblijvend

We denken vrijblijvend met je mee om te inventariseren welk vraagstuk je hebt binnen jouw organisatie.

Kies zelf een datum en tijd

Om het makkelijker te maken, kun je zelf een meeting in onze agenda plannen.

Organisatie centraal

De kennismaking wordt volledig toegespitst op jouw organisatie en vraagstuk. Zo kunnen we achterhalen welke behoefte er is.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.