Werken bij KPI Solutions

''We hadden dit al 3 jaar eerder willen hebben''

Deel deze case

Dimix

Dimix maakt sinds het najaar van 2021 gebruik van de diensten van KPI Solutions. Dimix is als groothandel in de grafische sector actief, en levert vanuit hun vestigingen in Breda (NL) en Genk (BE) gespecialiseerde printoplossingen aan verschillende sectoren in de gehele Benelux. Het huidige pakket van Dimix, Exact Online, bood onvoldoende inzicht in de verschillende administraties en rayons, dat Dimix besloot om op zoek te gaan naar een oplossing waarin hun data in één oogopslag inzichtelijk weergeven kon worden.

Inzicht in de verkoopcijfers

Om Dimix het inzicht te kunnen bieden in de inzichten die ontbraken, zijn we samen in gesprek gegaan en hebben we de wensen van Dimix uitgebreid besproken. Hieruit bleek al snel dat er inzicht ontbrak in de verkoopcijfers vanuit de verschillende administraties in Exact Online, en dat de accountmanagers onvoldoende data ter beschikking hadden om zelfstandig te kunnen sturen op budgetten en de ontwikkeling van hun accounts. 

Omdat Dimix nog niet eerder gestart was met Business Intelligence (en Power BI in het bijzonder), besloten we om direct een goed fundament neer te zetten door de implementatie van ons sales template. Aanvullend hebben onze BI Specialisten hier aanvullende werkzaamheden in verricht, zoals bijvoorbeeld het toevoegen van specifieke filters om te filteren op fabrikant en het toevoegen van hoeveelheden in de variantieanalyse. Daarnaast is de rapportage volledig omgebouwd in de huisstijl van Dimix. 

Op dit moment is Dimix Power BI volledig aan het integreren binnen de organisatie, zodat iedereen er vertrouwd mee raakt. Toekomstig zullen enkele medewerkers van Dimix getraind worden in Power BI om ook zelf aanpassingen in de rapportage te kunnen verrichten, en zal er gezamenlijk een start gemaakt worden met het ontwikkelen van een inkooprapportage.

''We hadden dit al 3 jaar eerder willen hebben''

Nathan

Nathan Sars

Business Developer

Klaar om ook met BI aan de slag te gaan?

Neem dan vrijblijvend contact op met Nathan, of een van onze andere specialisten, om de mogelijkheden van Business Intelligence voor jouw organisatie te bespreken. Of plan direct een vrijblijvende kennismaking in. 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

power-bi

BI & Analytics

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.