Bierbrouwer Lowlander omarmt datagedreven werken

Deel deze case

Lowlander beer logo

Lowlander verovert de wereld met smaakvolle bieren. De organisatie laat haar bieren brouwen op basis van een datagedreven voorraadbeheer en planning. Maar dit is niet altijd zo geweest. Lowlander bestaat sinds 2015 en maakt bier met botanische kruiden, specerijen en fruit. Van lokaal biermerk groeide Lowlander uit tot een van de grootste onafhankelijke brouwers van Nederland. Voor Lowlander was het verzamelen van de juiste data en het maken van rapportages een tijdrovende en foutgevoelige klus. Lowlander maakte hierbij gebruik van Exact Online en andere systemen. De gefragmenteerde data was een rem op de bedrijfsgroei. Om deze reden zocht Lowlander een specialist op het gebied van Business Intelligence die de organisatie hielp bij het verkrijgen van grip op haar data. Dit werd KPI Solutions.  

Lowlander beer

Het verbeteren van processen door middel van data-analyse

Data-analyse helpt bij het verbeteren van processen. KPI Solutions hielp Lowlander bij het verkrijgen van o.a. financieel inzicht met behulp van Business Intelligence. De brouwer heeft contracten met retailers zoals Jumbo, Albert Heijn en Hema. Inzage in debiteuren helpt bijvoorbeeld bij het verkrijgen van voorspellend inzicht in het gedrag van afnemers. Door het combineren van verschillende databronnen worden artikelen of grondstoffen gemonitord die in de toekomst uit voorraad raken of kunnen bederven. In het geval van Lowlander gaat het om hectoliters bier. Ook kon de brouwer met behulp van data kritischer naar haar eigen processen kijken. Zo liet de data uit rapportages zien dat er ruimte was voor het verbeteren van verschillende elementen binnen de productie. Met behulp van deze inzichten heeft de organisatie bepaalde processen inmiddels compleet anders ingericht.

Met data kijkt Lowlander naar de toekomst. Door samen te werken met een partner op het gebied van Business Intelligence kunnen zij beter vooruitkijken. Via een forecast accuracy model krijgt Lowlander bijvoorbeeld inzage in de kwaliteit van afzetvoorspellingen. Hiermee kan de daadwerkelijke verkoop worden vergeleken met de forecast. Op basis van deze data worden verkoopprognoses bijgesteld. Deze inzichten geven mogelijkheid tot verbetering. Ook kijkt Lowlander vooruit met liquiditeitsprognoses. Dit geeft inzicht op het gebied van toekomstige inkomsten en uitgaven. Met ruimte voor eventuele scenario’s, denk bijvoorbeeld aan een coronapandemie.     

Datagedreven werken omarmd

Lowlander omarmd datagedreven werken. Dagelijks maakt de brouwer met veel plezier gebruik van de rapportages. Waar de organisatie begon met het verkrijgen van grip op financiële data, zet de organisatie meer gegevens om in bruikbare informatie en wordt datagedreven werken binnen steeds meer afdelingen omarmd. Lowlander werkt hierdoor naar eigen zeggen efficiënter en slimmer. Met behulp van Business Intelligence krijgt de Lowlander grip op data en neemt meer beslissingen die de financiële gezondheid van de organisatie ten goede komen. Zo kan het snel en slim inspelen op omstandigheden. Aan een gebrek aan ambitie ligt het in ieder geval niet. De brouwer is vastbesloten om de wereld te veroveren.         

"Organisatiebreed werken met data"

Over-kpi-soltuions-Microsoft-power-bi-specialist-klantcase-dimix-Nathan-Sars

Nathan Sars

Business Developer

Klaar om ook met BI aan de slag te gaan?

Neem dan vrijblijvend contact op met Nathan, of een van onze andere specialisten, om de mogelijkheden van Business Intelligence voor jouw organisatie te bespreken. Of plan direct hieronder een vrijblijvende kennismaking in. 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Plan vrijblijvend een kennismaking​

Wij ondersteunen en begeleiden organisaties bij strategische besluitvorming door datagedreven te werken

Vrijblijvend

We denken vrijblijvend met je mee om te inventariseren welk vraagstuk je hebt binnen jouw organisatie.

Kies zelf een datum en tijd

Om het makkelijker te maken, kun je zelf een meeting in onze agenda plannen.

Organisatie centraal

De kennismaking wordt volledig toegespitst op jouw organisatie en vraagstuk. Zo kunnen we achterhalen welke behoefte er is.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.