Werken bij KPI Solutions

"Organisatiebreed werken met data"

Deel deze case

Lowlander beer logo

Lowlander Beer

De Amsterdamse bierbrouwerij Lowlander is dé specialist in het brouwen van bieren met botanicals voor het creëren van extra smaak. Dit unieke concept inspireert Lowlander al sinds 2015, waar het continue op zoek is naar nieuwe smaaksensaties ter uitbreiding van het assortiment. KPI Solutions is in 2020 de samenwerking met Lowlander aangegaan om het inzicht en overzicht te creëren in de planning, voorraad en kengetallen van de organisatie. Er werd voorheen veel te veel tijd besteed aan het verzamelen van de juiste data, het combineren van deze data in Excel en het creëren van de rapportages. Deze tijdrovende bezigheid in combinatie met de foutgevoeligheid van Excel heeft
Lowlander er toe doen leiden een partner op het gebied van Business Intelligence in te schakelen.

Lowlander beer

Voorraad en brouwplanning

Voorraadbeheer is essentieel om een brouwplanning te maken. Het systeem voor het voorraadbeheer van Lowlander bood onvoldoende uitkomst in het inzichtelijk maken van de vrije voorraad in het heden en in de toekomst. Met name de toevoeging van een Excel bestand voor de salesforecast zorgde er voor dat het systeem niet met deze data kon rekenen. Door data uit het bron systeem te ontsluiten en de Excel data te combineren met de bron data, is er een overzicht gecreëerd waarmee de vrije voorraad in de toekomst kan worden berekend. Op deze manier kunnen artikelen worden gemonitord die in de toekomst uit de voorraad raken, waarmee tijdig bestellingen voor artikelen kunnen worden geplaatst. Het proces is door deze rapportage efficiënter geworden, er is minder voorbereiding nodig voor het rapporteren en de rapportage is minder foutgevoelig. Deze combinatie heeft er voor gezorgd dat Lowlander de rapportage dagelijks met veel plezier gebruikt.

Verbetering van processen

De data verzameling en analyse heeft er ook voor gezorgd dat Lowlander kritischer naar de lopende processen is gaan kijken. Data analyse heeft geholpen bij het verbeteren van een aantal processen, om zo de data kwaliteit te verbeteren. Steffen Bosch (Finance & Business Planning): “In het begin waren de rapportages niet volledig of niet aanwezig. Toen we deze inzichten wél kregen, kwamen we er achter dat processen beter moesten worden ingericht. Er ontbraken elementen in het proces of processen moesten compleet anders.”

"Organisatiebreed werken met data"

Nathan

Nathan Sars

Business Developer

Klaar om ook met BI aan de slag te gaan?

Neem dan vrijblijvend contact op met Nathan, of een van onze andere specialisten, om de mogelijkheden van Business Intelligence voor uw organisatie te bespreken. Of plan direct hieronder een vrijblijvende kennismaking in. 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

power-bi

BI & Analytics

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.