Werken bij KPI Solutions

Hoe werkt een datawarehouse?

Een datawarehouse is essentieel wanneer er wordt gekozen om een datagedreven organisatie te worden. Data is namelijk van belang omdat het inzichten geeft waarbij een organisatie tijdig kan ingrijpen en datagedreven kan werken. Door middel van een datawarehouse wordt het mogelijk om al deze beschikbare data op één centrale plek te verzamelen. Maar hoe werkt een datawarehouse nou precies? In dit blog lees je hoe een datawarehouse werkt en hoe dit jou kan helpen om een datagedreven organisatie te worden.

Het inladen van data in een datawarehouse

Een datawarehouse werkt als volgt. Er zijn verschillende bronsysteem binnen een organisatie aanwezig. Denk hierbij aan bronsystemen zoals CRM-systemen of HRM-systemen. Deze data, ook wel brondata genoemd, moet eerst in een datawarehouse gezet worden voordat dit met elkaar vergeleken kan worden. Hiervoor wordt eerst brondata opgehaald uit de bronsystemen. Vervolgens wordt deze brondata ingeladen in het datawarehouse. Een datawarehouse is dus als ware een verzamelplek van alle data uit verschillende bronnen. In een datawarehouse kan zowel huidige data als historische data ingeladen worden. Vanuit een datawarehouse kan vervolgens de ingeladen data gebruikt worden om analyses te maken. Bij de stap van brondata naar datawarehouse is het gebruikelijk om deze data nog niet te filteren, berekenen, wijzigen, of samenvoegen. Hierdoor bevat een datawarehouse altijd gewenste data uit verschillende bronsystemen voor nieuwe analyses en nieuwe inzichten.

KPI Solutions - Metrics - Power BI Metrics - Dashboards - data gedreven - datagedreven


Een datawarehouse opzetten

Vaak zijn er binnen organisaties veel data uit verschillende bronsystemen beschikbaar maar is het ophalen van data uit deze bronsystemen lastig. Dit komt doordat er vaak de technische kennis ontbreekt en omdat ook elk pakket zo zijn eigen beperkingen heeft. Het komt ook voor dat bronsystemen eigen databases hebben maar niet geschikt zijn voor uitgebreide analyses. Bij een datawarehouse ervaar je al deze beperkingen niet. Door een datawarehouse ontstaat er een analyseomgeving met alle data die beschikbaar is in jouw organisatie. Hiermee kun je rapportages en dashboards ontwikkelen en een eerste stap richting datagedreven werken maken. Voor het ontsluiten van data en het verplaatsen van deze data naar een datawarehouse worden koppelingen gebruikt. Bij KPI Solutions maken wij gebruik van Power BI koppelingen, ook wel connectoren genoemd. Met deze connectoren kan op een eenvoudige manier data uit verschillende bronsystemen ontsloten worden en in een datawarehouse geplaatst worden. 

Powerbi-koppelen-exactonline-exact-globe-exact-synergy

KPI Solutions beschikt over connectoren voor de meest voorkomende pakketten op de markt zoals Exact Online of AFAS Software. Hierdoor kan alle gewenste data vanuit de pakketten die jouw organisatie gebruikt ontsloten worden. Wil je ook een eerste stap zetten richting datagedreven werken en een datawarehouse opzetten? KPI Solutions helpt je daar graag bij. Op basis van jouw voorkeuren en de softwarepakketten die binnen jouw organisatie beschikbaar zijn, kunnen wij je helpen om een datawarehouse te maken. Onze specialisten helpen je graag. Plan vrijblijvend een kennismaking in of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Need Help To Maximize Your Business?

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente posts

Volg ons

Whitepapers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Business Intelligence nieuws?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bij het invullen en versturen van dit formulier gaat u akkoord met de privacyverklaring van KPI Solutions. 

Download whitepaper

Benieuwd naar hoe een datawarehouse nou eigenlijk werkt? Download gratis het whitepaper en verrijk uw kennis over datawarehouses.

De nieuwste blogs automatisch in je inbox ontvangen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je inbox! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

power-bi

BI & Analytics

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.