Werken bij KPI Solutions

''De inzichten zorgen voor snelheid, flexibiliteit en efficiëntie"

Deel deze case

EPI

EPI is een Nederlands familiebedrijf dat zich al sinds de jaren 90 specialiseert in het ontwikkelen en ontwerpen van eersteklas kunststof gietvloeren. De hele productieketen is in eigen beheer, waarin EPI zich opstelt als fabrikant, leverancier én distributeur. Op deze manier kan de kwaliteit van de vloeren volledig worden gegarandeerd. Vanwege de grote betrokkenheid van EPI in het gehele proces, is er een extreme behoefte aan inzichten van deze processen. Met die reden is KPI Solutions sinds 2021 de Business Intelligence partner van EPI.

EPI - KPI Solutions

Ingewikkelde queries voor statische rapportages

Het leiden van het gehele productieproces vergt veel inzicht en overzicht van de processen. Deze stappen in het proces kunnen inzichtelijk worden gemaakt middels rapportages. In het verleden werd data voor EPI inzichtelijk gemaakt door middel van het uitlezen van ingewikkelde queries, welke erg inflexibel waren. Doordat de gebruikte systemen te complex waren, kon de juiste informatie moeilijk worden uitgelezen en slecht worden getoond aan de belanghebbenden. Dit was merkbaar in de gehele organisatie, van het management tot verkoop en inkoop, tot uiteindelijk de productievloer. De rapportages welke uiteindelijk werden uitgedraaid waren dikwijls onbetrouwbaar en konden niet op het gewenste diepteniveau worden geanalyseerd. Voor deze problemen was een structurele oplossing genoodzaakt.

Overzicht, inzicht en het maken van beslissingen

De behoefte voor rapportages was bedrijf breed, wat een goede coördinatie vereist voor de uitvoer van de verschillende projecten. Met deze reden heeft KPI Solutions een Business Intelligence Consultant aan EPI beschikbaar gesteld voor een vaste inzet per week. Door ten kantore van EPI aan de slag te gaan met de te ontwikkelen rapportages, konden de lijntjes extreem kort worden gehouden.

''De inzichten zorgen voor snelheid, flexibiliteit en efficiëntie"

De reeds gerealiseerde rapportages variëren van marge calculaties tot voor- en nacalculatorische inkoopoverzichten, van besteladviezen tot batchtracking, werkbon registratie, etc. Uiteindelijk hebben al deze inzichten tot een verandering in werkwijze geleid. Managers van de afdelingen hebben tijd om te sturen in plaats van data te vergaren, ordenen, inzichtelijk maken en dan pas kunnen sturen.

Edwin: “De inzichten zorgen voor snelheid, flexibiliteit en efficiëntie. De verkoopafdeling kan in twee minuten zien hoe de klant beweegt en hoe hij er voor staat. Vroeger was dit nauwelijks mogelijk. Ook het gemak van downdrillen om de details in te duiken is van onschatbare waarde.”

Daniël van Raaij - KPI Solutions

Daniël van Raaij

Business Developer

Klaar om ook met BI aan de slag te gaan?

Neem dan vrijblijvend contact op met Daniël, of een van onze andere specialisten, om de mogelijkheden van Business Intelligence voor jouw organisatie te bespreken. Of plan direct een vrijblijvende kennismaking in. 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

power-bi

BI & Analytics

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.