Werken bij KPI Solutions

Search
Close this search box.

"Niet langer zoeken naar een speld in een hooiberg"

North Actionsports Group

De North Actionsports Group (NAG) biedt vanuit het hoofdkantoor in Nederland toonaangevende watersport producten voor Kite- en windsurfen, foilen, wakeboarden en suppen. De NAG merken – North Kiteboarding, Mystic, North Windsurfing en North SUP – staan bekend om hun grensverleggende en innovatieve producten om deze watersporten maximaal te kunnen beleven. Vanuit 4 magazijnen verdeeld over de wereld worden zo’n 75 landen bediend. Meerdere awards hebben ze in ontvangst mogen nemen, met Mystic als titelhouder ‘Beste kitesurfing accessoires merk’ voor de afgelopen tien jaar op rij.

KPI-solutions-north-actionsports-group
KPI solutions - NAG

Meerdere warehouses, vele overzichten en dagelijks grip willen hebben

North Actionsports Group (NAG) gebruikt Reflecta XL-ENZ als ERP-systeem, daarin verzamelen ze veel data die waardevolle inzichten kan opleveren. De grote hoeveelheid aan informatie is echter ook meteen de uitdaging. Dit ervaarde NAG wanneer er wekelijks handmatig overzichten gefabriceerd moesten worden om de juiste inzichten te krijgen, wat uiteraard erg tijdrovend is. Zo werden er verschillende overzichten gemaakt om inzichten te krijgen in omzet, (back)orders, begroting en inkopen. Ook werden er handmatig normen meegegeven in een poging om bij te houden waar gaten ontstonden. Dit maakte het vaak lastig om snelle beslissingen te nemen. In de markt waarin NAG zich begeeft is actuele verkoopinformatie van belang.

Verkoopinzichten voor snelle besluitvorming

North Actionsports Group (NAG) is een samenwerking gestart met KPI Solutions om de juiste verkoopinzichten te vergaren en deze inzichtelijk te maken. De samenwerking is van start gegaan met een inventariserend gesprek, waarbij de informatie- en rapportagebehoeften in beeld zijn gebracht. Oorspronkelijk waren er twee administraties ingericht binnen Reflecta XL-ENZ. Om efficiënter te werken, is er besloten om over te gaan naar een administratie per distributiecentrum, wat resulteerde in vier afzonderlijke administraties. Dit alles met het doel om dagelijks meer duidelijkheid te creëren met minimale handmatige inspanning.

Over-kpi-soltuions-Microsoft-power-bi-specialist-klanten-KPI-solutions

“We zijn gestart met een Sales rapportage en hebben op elke pagina bepaald welke weergave het beste past en welke informatie essentieel is. Het gaat erom tot op welk niveau van analyse je moet gaan. Dit geeft inzichten op elk moment van de dag die belangrijk zijn voor snelle besluitvorming. Daarnaast hebben we overzichten op maat gemaakt voor elke agent, waardoor proactieve sturing mogelijk is. We kunnen nu identificeren wie achterloopt op de markt en wie juist vooropgaat.”

Annelies van Doesburg – Business Analyst bij North Actionsports Group

Niet langer zoeken naar een speld in een hooiberg

Inmiddels is KPI Solutions een strategische (data)partner voor North Actionsports Group (NAG), waarbij business intelligence een centrale rol speelt binnen de organisatie. Er zijn verschillende deelprojecten succesvol afgerond, waardoor er data gedreven te werk kan worden gegaan binnen de verkoop-, inkoop-, financiële-, support- en productafdeling. NAG heeft binnen KPI Solutions een vast aanspreekpunt, maar op projectniveau zijn er vanuit expertise bij zowel NAG als bij KPI Solutions verschillende collega’s betrokken. Zo boeken we progressie op afdelingsniveau, terwijl we de visie die we samen hebben gedefinieerd ten alle tijden waarborgen.

KPI Solutions - NAG-1

Wat brengt de toekomst?

Een business intelligence project is een iteratief proces, hetgeen dat perfect aansluit bij de agile-werkmethodiek van KPI Solutions. Als strategisch datapartner beoogt KPI Solutions door de samenwerking uit te breiden nóg completer te zijn in de datavoorziening door middel van ontsluiten van interne en externe bronnen. Daarnaast is het van belang om continue waarde toe te blijven voegen door kritisch naar de informatiebehoeften te blijven kijken binnen de organisatie en ervoor te zorgen dat de juiste personen de juiste informatie voorhanden hebben, op het juiste moment. Het ligt in de lijn van verwachting dat artificiële intelligentie een toenemend grotere rol zal gaan spelen in de dienstverlening van KPI Solutions, waardoor er ook in deze samenwerking bedrijfsprocessen verder geoptimaliseerd of geautomatiseerd zullen worden.

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Filter op categorie

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Plan vrijblijvend een kennismaking​

Wij ondersteunen en begeleiden organisaties bij strategische besluitvorming door datagedreven te werken

Vrijblijvend

We denken vrijblijvend met je mee om te inventariseren welk vraagstuk je hebt binnen jouw organisatie.

Kies zelf een datum en tijd

Om het makkelijker te maken, kun je zelf een meeting in onze agenda plannen.

Organisatie centraal

De kennismaking wordt volledig toegespitst op jouw organisatie en vraagstuk. Zo kunnen we achterhalen welke behoefte er is.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.