Werken bij KPI Solutions

Search
Close this search box.

4 manieren hoe Power BI uw organisatie kan verbeteren

We schreven eerder al een blog over waarom organisaties zouden moeten werken met Microsoft Power BI. De laatste tijd merken we dat steeds meer organisaties de keuze maken om ook daadwerkelijk met Microsoft Power BI te werken. Het is in relatief korte tijd een populaire tool geworden. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface geeft Power BI iedereen de mogelijkheid om data te analyseren en te delen. Echter horen we van veel organisaties dat ze Power BI, en daarmee Business Intelligence, zien als een project voor de toekomst. Zonde, want middels Power BI kan er in korte tijd veel verbetering binnen de organisatie gerealiseerd worden. In dit blog gaan we dieper in op Power BI, en vertellen we u 4 manieren hoe Power BI uw organisatie kan verbeteren. 

1. Power BI brengt focus aan

Wat we vaak binnen organisaties zien is dat rapportages handmatig (via Excel bijvoorbeeld) gemaakt worden. Een tijdrovende klus, gezien u vaak eerst enkele uren tot dagen bezig bent met het verzamelen van data, het verwerken en visualiseren hiervan, alvorens u de data kunt analyseren. Op het moment dat u de data kunt analyseren is deze niet meer actueel. Middels een Power BI rapportage wordt uw data dagelijks, tot meerdere keren per dag, automatisch vernieuwd in de rapportage welke u online, via uw computer, telefoon of via een ander device eenvoudig kunt bekijken. Zo hebben u en uw collega’s op ieder gewenst moment van de dag inzicht in de actuele cijfers en heeft u meer tijd over om te focussen op andere (kern)taken.

2. Power BI zorgt voor verbinding in de organisatie 

Power BI is een uitermate geschikte tool om een brug te slaan tussen het management en de operationele afdelingen, doordat het de performance binnen een organisatie inzichtelijk weergeeft. Of u nu de omzet van afgelopen week wilt bekijken, de marge van een product wilt vergelijken of inzicht wilt in uw realisatie ten opzichte van budget – middels Power BI is het mogelijk om rapportages te creëren met ieder gewenst inzicht, waardoor afdelingen uitgedaagd worden om kritisch naar hun data te kijken en hierover vragen kunnen stellen. Dit zorgt ervoor dat de samenwerking tussen verschillende afdelingen beter en gemakkelijker verloopt, mede door het eenvoudig delen van rapportages en bevindingen met elkaar.

powerbi-samenwerking-powerbi

3. Power BI is het begin voor meer automatisering, tijdsbesparing en focus

Wat we vaak zien is dat veel organisaties op zoek zijn naar tools die tijdsbesparing opleveren in combinatie met meer inzicht om een efficiencyslag te kunnen realiseren. Gezien Power BI laagdrempelig is om mee te starten en in (kleine) stappen succes mee te behalen is, wordt Power BI vaak als een van de eerste tools geïmplementeerd binnen organisaties. Wat veel mensen niet weten, is dat Power BI een onderdeel is van Microsoft Power Platform, waar onder andere Power Apps en Power Automate onder vallen. In de praktijk zien we dat deze tools vaak gecombineerd worden wanneer Power BI eenmaal up and running is. Middels Power Automate kunnen er namelijk diverse triggers ingesteld worden als de data een bepaalde waarde dreigt te behalen,  waardoor er aan de achterkant workflows in gang worden gezet.

microsoft-power-platform-gebruiken

4. Power BI zet aan tot actie

Zoals we eerder al aangaven helpt Power BI met haar hoogstaande visualisatiemogelijkheden bij het kritisch analyseren van uw data en het verbinden van afdelingen. Dit alles met als doel om de organisatie continu te verbeteren. Om de organisatie ook daadwerkelijk te kunnen verbeteren, is het van belang dat de data aanzet tot actie, zodat die verbeteringen ook geborgd kunnen gaan worden en de organisatie niet stilstaat. Om hierbij te helpen heeft Power BI de mogelijkheid ingebouwd om conditional formatting toe te passen in visualisaties. Op deze manier kan er bijvoorbeeld middels kleuren in een tabel aangegeven worden dat er actie benodigd is. Is de voorraad laag? Dan kleurt hij rood. Dreigt de voorraad de minimum hoeveelheid te bereiken? Dan kleurt hij oranje/geel. Is de voorraad oké? Dan blijft hij groen. Door het toepassen van conditional formatting kan er dus eenvoudig gesignaleerd worden waar actie benodigd is. Dit brengt het analyseproces in een versnelling en draagt bij aan het maken van een grote efficiencyslag.

data

Wilt u zelf ervaren hoe Power BI uw organisatie kan verbeteren? Ontdek het tijdens een demo met één van onze BI Professionals of start direct uw gratis proefperiode en probeer onze kant-en-klare Power BI rapportages uit. 

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recent Posts

Volg ons

Whitepapers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Business Intelligence?

Schrijf u gratis in voor onze nieuwsbrief.

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

power-bi

BI & Analytics

Filter op categorie

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Plan vrijblijvend een kennismaking​

Wij ondersteunen en begeleiden organisaties bij strategische besluitvorming door datagedreven te werken

Vrijblijvend

We denken vrijblijvend met je mee om te inventariseren welk vraagstuk je hebt binnen jouw organisatie.

Kies zelf een datum en tijd

Om het makkelijker te maken, kun je zelf een meeting in onze agenda plannen.

Organisatie centraal

De kennismaking wordt volledig toegespitst op jouw organisatie en vraagstuk. Zo kunnen we achterhalen welke behoefte er is.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.