Gegevensmeldingen aanzetten in Microsoft Power BI

Zet gegevensmeldingen in Power BI aan, en kom sneller in actie

Om sneller beslissingen te kunnen nemen heeft Power BI gegevensmeldingen ingebouwd. Middels deze functionaliteit kunt u limieten op basis van uw data instellen. Worden deze limieten overschreden? Dan ontvangt u direct een melding. Op deze manier weet u snel wat er aan de hand is en kunt u direct bijsturen. Maar hoe werkt dit nu precies? En interessanter nog, hoe stelt u dit in? In dit blog vertellen wij u alles over gegevensmeldingen.

De functionaliteit van gegevensmeldingen in Power BI

We zijn tegenwoordig druk bezig om zoveel mogelijk processen te automatiseren. Het geeft ons rust en daarnaast de mogelijkheid om te focussen op andere zaken. Om niet op ieder moment van de dag naar uw Power BI rapportage te hoeven kijken of de voorraadstand nog oké is, er (teveel) openstaande facturen zijn of het aantal uren van een project overschreden zijn heeft Power BI de zogenoemde gegevensmeldingen in het leven geroepen. Middels gegevensmeldingen kunt u een alarm instellen op basis van een ‘tegel’ in een dashboard. Indien de threshold overschreden wordt, ontvangt u direct een e-mail.

Hoe schakel ik deze meldingen in?

Om gegevensmeldingen in te kunnen schakelen dient er allereerst een dashboard aanwezig te zijn met tegels vanuit de visuals in de rapportage. Waarschuwingen kunnen enkel ingesteld worden op tegels die gebaseerd zijn op meters, KPI’s en kaarten, zoals hieronder weergeven.

gegevensmeldingen-waarschuwingen-instellen-in-powerbi

Wanneer u het dashboard geopend heeft, gaat u met uw muis naar de gewenste tegel. Hier ziet u rechtsboven in een wit vierkant met 3 puntjes verschijnen. Door hierop te klikken, opent u een klein menu voor de geselecteerde tegel.

gegevensmeldingen-waarschuwingen-instellen-in-powerbi

In dit menu kunt u ‘Waarschuwingen beheren’ aanklikken. Er opent een pop-up venster met de mogelijkheid om waarschuwingen in te stellen. In dit specifieke geval willen wij graag direct een melding ontvangen indien er items met problemen zijn. We stellen dus in dat, indien de drempelwaarde boven de 0 komt, er dus items zijn met problemen, en wij direct een melding ontvangen. Deze melding komt terecht in onze mailbox. Zo kunnen we direct vanuit de mail doorklikken naar de tegel en vanuit daar doorzoomen in de rapportage en actie ondernemen.

gegevensmeldingen-waarschuwingen-instellen-in-powerbi

Heeft u gegevensmeldingen ingesteld? Dan bent u de enige die deze meldingen kunt zien en ontvangt. Ook als u uw dashboard met andere gebruikers deelt of zelf gebruikt maakt van een dashboard die iemand anders met u gedeeld heeft. Wilt u meer mensen toevoegen aan deze meldingen? Dan kunt u een uitgebreide flow bouwen middels Power Automate.

Welke licentie van Power BI heb ik nodig?

Om gegevensmeldingen in te kunnen schakelen, heeft u een Microsoft Power BI Pro licentie nodig.

Hulp nodig bij het instellen van gegevensmeldingen of opzetten van een flow? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of plan een afspraak in met een van onze Power BI specialisten.

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recent Posts

Volg ons

Whitepapers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Business Intelligence?

Meldt u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

De nieuwste blogs automatisch in je inbox ontvangen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je inbox! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.