Narrowcasting op z’n sterkst

Narrowcasting op z'n sterkst

Ken je dat? Dat je staart naar een tv-scherm in de wachtkamer van de tandarts, of tijdens een pauze in de sportschool omdat er steeds weer andere slides voorbij komen? Welke doelgroep je ook wilt bereiken, het trekt de aandacht en houdt deze vervolgens ook vast. Gezien onze hedendaagse communicatie steeds effectiever (en het liefst digitaal) moet zijn, is dit precies wat we willen.

Door de effectiviteit van narrowcasting zien we dat het steeds meer aan populariteit wint. We zien dat narrowcasting veelal wordt gebruikt om medewerkers inzicht te geven in actuele data. Dit kan op veel verschillende manieren. We hebben een aantal praktische voorbeelden voor je op een rijtje gezet:

De supportafdeling

Hier kunnen bijvoorbeeld het aantal openstaande tickets per klant, per medewerker of op basis van prioriteit worden vertoond. Eventueel zou dit nog gecombineerd kunnen worden met data van de gemiddelde afhandelsnelheid per ticket, klant of medewerker. Hierdoor krijgen medewerkers beter inzicht in de actuele belasting van hun afdeling, en weten ze wat ze die dag nog kunnen verwachten.

De sales afdeling

Kenmerkend voor sales is dat zij dagelijks bezig zijn met de verkoop en de daarbij behorende KPI’s. Inzicht in hun actuele pipeline is dan ook cruciaal. Door narrowcasting in te zetten op de salesafdeling, krijgen salesmanagers, accountmanagers en binnendienstmedewerkers grip op hun cijfers, doordat zij op ieder moment van de dag het aantal actuele orders of deals kunnen zien. Hierdoor kan volledig inzichtelijk worden gemaakt of sales op target zit, of dat er nog een tandje bij moet. Er kan hierbij ook gekozen worden om dit te weergeven over de hele salesafdeling of per medewerker, wat natuurlijk extra motiverend kan werken om deals te closen.

Powerbi-koppelen-exactonline-exact-globe-exact-synergy
Voor productie-, distributie- of magazijnmedewerkers

Productie-, distributie en magazijnmedewerkers zijn schaars op de arbeidsmarkt. Mede daarom is het belangrijk om hen gemotiveerd te houden en hun betrokkenheid bij de organisatie te vergroten zodat zij zich écht onderdeel van het geheel voelen. Door narrowcasting in te zetten op hun werklocatie kan inzicht geboden worden in bijvoorbeeld het aantal orders dat nog gemaakt of verpakt moet worden t.o.v. het target, het aantal dat ze al afgerond hebben en bijvoorbeeld hoeveel omzet er gedraaid is met hun bijdrage.

Intern

Om de algemene betrokkenheid bij de organisatie te vergroten is transparantie van groot belang. Narrowcasting kan hieraan bijdragen door het presenteren van dashboards met de actuele algemene cijfers, zoals bijvoorbeeld de omzet, productiviteit, het aantal nieuwe klanten enzovoorts. Hierdoor voelen medewerkers zich meer betrokken, wat natuurlijk een positief effect heeft op de werknemerstevredenheid en het verloop binnen de organisatie.

Wil jij ook starten met narrowcasting?

Ben je enthousiast over de mogelijkheden van narrowcasting en maak je al gebruik van Power BI? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Zij adviseren je graag om ook jouw organisatie te laten werken met narrowcasting.

Maak je nog geen gebruik van Power BI, maar klinkt inzicht in cijfers wel goed? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of plan een kennismaking in om de mogelijkheden van Power BI voor jouw organisatie te bespreken. Onze specialisten staan voor je klaar.

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente posts

Volg ons

Whitepapers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Business Intelligence nieuws?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bij het invullen en versturen van dit formulier gaat u akkoord met de privacyverklaring van KPI Solutions. 

De nieuwste blogs automatisch in je inbox ontvangen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je inbox! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.