Werken bij KPI Solutions

Waarom Business Intelligence?

Business Intelligence, ook wel BI genoemd, is tegenwoordig onmisbaar in het bedrijfsleven. Zowel MKB als corporate, steeds meer bedrijven maken gebruik van Business Intelligence. Het is een begrip dat niet meer weg te slaan is. Maar de grote vraag blijft: waarom Business Intelligence?

De eerste stap richting datagedreven werken

Business Intelligence begint met het ophalen, verzamelen en organiseren van grote hoeveelheden data. Binnen bedrijven zijn er vaak verschillende databronnen aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan HR- en CRM systemen. Met BI kan deze data overzichtelijk op een plek gebracht worden die vervolgens gemakkelijk geanalyseerd kan worden. Zo heb je altijd inzicht in bedrijfsprocessen en maak je een eerste stap richting datagedreven werken.

Datagedreven werken-narrow casting- power bi- business intellegence-KPI Solutions-meeting-koppelingen-AI-Power Bi Kopplingen

Sturen op bedrijfsinformatie

Door het gebruik van Business Intelligence ontstaan er bruikbare inzichten die je niet eerder van jouw organisatie heeft gehad. Alle bedrijfsinformatie wordt op een plek verzameld waardoor je makkelijker beslissingen kunt nemen over bijvoorbeeld inkoop, voorraad en productie. Je krijgt beter inzicht en kunt besluiten nemen op basis van harde feiten in plaats van uit te gaan van jouw onderbuikgevoel. Met BI kun je onderbouwde beslissingen nemen en jouw bedrijf op voorsprong brengen.  

Data van verschillende afdelingen combineren

Binnen organisaties bestaan verschillende afdelingen en is het gewenst dat deze afdelingen efficiënt samen aan gezamenlijke doelen werken. Vaak komt het voor dat de beschikbare informatie per afdeling niet onderling gedeeld wordt. Door Business Intelligence kan dit aangepakt worden. Met dashboards en rapportages waar medewerkers altijd inzicht in hebben kan de samenwerking tussen verschillende afdelingen vergroot worden. Hiermee kun je jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Altijd toegang tot actuele data

Business Intelligence zorgt ervoor dat je altijd actuele bedrijfsdata tot je beschikking hebt. Dit komt doordat Business Intelligence tools altijd de meest actuele data vertoont. BI tools zoals Microsoft Power BI vernieuwd meerdere malen per dag de data. Data is dus hierdoor altijd up-to-date en kijk je naar real-time data. Zo ben je op de hoogte, heb je meer grip en kun je door nieuwe inzichten snel ingrijpen als je signaleert dat er iets fout dreigt te gaan.

Waarom Business Intelligence - KPI Solutions

Door Business Intelligence in jouw bedrijf te implementeren kun je optimaal gebruik maken van de aanwezige data. Deze waardevolle data kunnen door middel van BI tegen elkaar afgezet worden waardoor er nieuwe inzichten gecreëerd kunnen worden en ontdekkingen gedaan kunnen worden die normaal gesproken niet zo snel naar boven zouden zijn gekomen. Dit maakt BI onmisbaar in het bedrijfsleven.

Benieuwd naar hoe jij ook Business Intelligence in jouw organisatie kan toepassen? Plan vrijblijvend hieronder een kennismakingsgesprek in om de mogelijkheden te bespreken.

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente posts

Volg ons

Whitepapers

Op de hoogte blijven van het laatste Business Intelligence nieuws?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bij het invullen en versturen van dit formulier ga je akkoord met de privacyverklaring van KPI Solutions. 

De nieuwste blogs automatisch in je inbox ontvangen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je inbox! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

power-bi

BI & Analytics

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.