Wat is het Microsoft Power Platform?

Het Microsoft Power Platform - Wat is dat?

Als organisatie is het belangrijk om continu actueel te blijven en voorop te lopen binnen de markt. Snel schakelen, innoveren en inspelen op de vraag vanuit de markt is een absolute must. Bedrijfsapplicaties spelen hier vandaag de dag een grote en belangrijke rol in, om bedrijfsprocessen en behoeften binnen een organisatie te ondersteunen en indien mogelijk te automatiseren. 

Het Microsoft Power Platform kan deze bedrijfsprocessen vereenvoudigen, versnellen en inzichtelijker maken. Maar hoe werkt dit? In dit blog lees je de mogelijkheden omtrent het Microsoft Power Platform en hoe dit jouw organisatie kan helpen.

Wat is het Microsoft Power Platform precies?

Het Microsoft Power Platform combineert 4 krachtige Microsoft tools in één platform, voor de ontwikkeling van apps en voor het creëren van inzicht in data. Met de tools uit het Power Platform kan data vanuit vele databronnen en processen gecombineerd worden in één omgeving en kunnen er bijvoorbeeld (bedrijfs)processen geautomatiseerd worden. 

Ieder onderdeel van het Power Platform is gebouwd op de Common Data Service, ook wel bekend als Microsoft Dataverse. Middels Microsoft Dataverse kunnen gegevens veilig opgeslagen en beheert worden waarna deze data gebruikt kan worden door ontwikkelaars om applicaties te bouwen middels de tools uit het Power Platform.

wat-is-microsoft-power-platform

Waaruit bestaat Microsoft Power Platform?

Zoals eerder benoemd bestaat het Power Platform uit 4 krachtige Microsoft tools. Dat zijn:

 • Microsoft Power BI
  Power BI is dé rapportagetool van Microsoft waarmee meerdere databronnen gecombineerd kunnen worden en data vervolgens omgezet kan worden tot waardevolle inzichten, in rapportages en dashboards.
 • Power Apps
  Middels Power Apps kunnen kosten- en tijdbesparende (mobiele) applicaties gebouwd worden, met vele toepassingen binnen vrijwel iedere branche. Denk bijvoorbeeld aan een declaratieapp, reserveringssysteem of urenschrijfapp.
 • Power Automate
  Middels Power Automate kunnen geautomatiseerde workflows gecreëerd worden tussen apps en services. Hiermee kunnen repeterende, en vooral tijdrovende taken, geautomatiseerd worden.
 • Power Virtual Agents
  De nieuwste aanwinst binnen Microsoft, en het Power Platform, is Microsoft Power Virtual Agents. Middels deze applicatie kunnen organisaties gebruik maken van slimme chatservicebots.

Wat maakt Microsoft Power Platform nu zo krachtig?

Als we gaan kijken naar de individuele applicaties binnen het Power Platform kunnen we stellen dat deze op zichzelf staand al enorm krachtig en innovatief zijn. Maar wanneer we deze applicaties samenvoegen, en laten samenwerken, ontstaat er een extreem krachtig platform waarin de krachten van iedere tool gebundeld worden. Zo kan data vanuit Power Automate bijvoorbeeld geanalyseerd worden door Power BI en kun je Power Apps actief laten inspelen op data vanuit Power BI. Er zijn dus volop mogelijkheden om deze tools, en haar krachten, juist in te zetten en processen inzichtelijker, efficiënter en gemakkelijker te laten verlopen en zelfs te automatiseren.

wat-kun-je-met-microsoft-power-platform

Wat kan het Power Platform voor uw organisatie betekenen?

Zoals je wellicht al gemerkt hebt zijn de mogelijkheden met het Power Platform groot en divers. Afhankelijk van jouw business kunnen ideeën snel omgezet worden in bedrijfsspecifieke applicaties waarmee inzicht gecreëerd kan worden en de efficiency en productiviteit verhoogd wordt. 

Bekijk hieronder hoe G&J Pepsi Cola enkele tools vanuit het Power Platform heeft ingezet.

Wat zijn de voordelen van Microsoft Power Platform?

Power BI, Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agents hebben ieder hun eigen voordelen en redenen om met deze tools te werken. Wanneer we deze tools echter gaan bundelen, ontstaan er nieuwe voordelen en rijken de mogelijkheden een stuk verder. Enkele voordelen van het Power Platform zijn:

 • Flexibele manier van werken
  Het Power Platform zorgt voor een hoge mate van flexibiliteit. Doordat het mogelijk is de verschillende tools te integreren binnen de vaak al bestaande Microsoft omgeving (denk aan Microsoft Teams en Office-365), kunnen gebruikers hun bedrijfsprocessen en efficiëntie verbeteren, doordat zij al bekend zijn met de interface van Microsoft.

   

 • Automatisering van bedrijfsprocessen
  Succesvolle organisaties vallen of staan met het automatiseren van processen. Anno 2021 is automatiseren misschien wel één van de belangrijkste factoren binnen organisaties om de productiviteit van medewerkers hoog te houden en hen efficiënt te laten werken. Iedere organisatie krijgt te maken met repeterende werkzaamheden waarmee enorm veel tijd en energie verloren gaan. Door het automatiseren van deze werkzaamheden kan enorm veel tijd, en dus efficiency, gewonnen worden waardoor de productiviteit stijgt. Door middel van Power Automate, vanuit het Power Platform, is het mogelijk om verschillende processen te automatiseren. Dit draagt niet alleen bij aan de productiviteit van jouw medewerkers, maar het stimuleert ook de digitale transformatie binnen jouw organisatie.
wat-is-power-platform-microsoft
 • Toegankelijk door mobiele ondersteuning
  Het Power Platform zorgt ook voor de ondersteuning op mobiele devices. Power Apps, Power BI én Power Automate zijn te gebruiken via alle mobiele devices (en zelf via smart watches) waardoor medewerkers overal en altijd toegang hebben tot gegevens en processen.

   

 • Artificial Intelligence en Business Intelligence gecombineerd
  Data kan alleen leiden tot relevante inzichten als deze op de best en snelst mogelijke manier geanalyseerd en geïnterpreteerd kan worden. Dit is dan ook de reden waarom Microsoft zowel AI (Artificial Intelligence) en BI (Business Intelligence) geïntroduceerd hebben in het Power Platform. Middels deze twee technologieën kunnen organisaties hun data beter analyseren en sommige zaken voorspellen, zodat er tijdig veranderingen doorgevoerd kunnen worden.

Verder praten over de mogelijkheden van Microsoft Power Platform voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op of plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in met een van onze BI-specialisten. 

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente posts

Volg ons

Whitepapers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Business Intelligence nieuws?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

De nieuwste blogs automatisch in je inbox ontvangen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je inbox! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.