Werken bij KPI Solutions

Power BI MySQL koppeling

Power BI koppelen aan MySQL

Hoe werkt de Power BI connector voor MySQL?

Power BI MySQL connector

Wil je Power BI koppelen aan MySQL? Je kunt eenvoudig Power BI verbinden met MySQL door middel van de MySQL connector. Doordat de Power BI connector geautomatiseerd een koppeling maakt via de MySQL API, kunnen alle gewenste gegevens vanuit MySQL gebruikt worden voor het ontwikkelen van Power BI rapportages en dashboards in Microsoft Power BI.

Wat kun je met Power BI en MySQL?

De Power BI MySQL connector maakt volledig geautomatiseerd een koppeling met alle gewenste data vanuit MySQL. De Power BI connector maakt een koppeling met de MySQL database door middel van duidelijke en gemakkelijke tabellen. Hierdoor is er geen technische kennis nodig om aan de slag te gaan met de Power BI MySQL connector en het ontwikkelen van rapportages en dashboards.

Wat zijn de mogelijkheden van de Power BI MySQL connector?

De Power BI MySQL connector biedt eindeloos veel mogelijkheden. Doordat alle gewenste data via de MySQL API benaderd kan worden, kunnen verschillende MySQL rapportages en dashboards gebouwd worden. Hierin kunnen verschillende analyses gemaakt worden.

Naast dat de Power BI connector een koppeling kan maken met alléén MySQL, kunnen er ook meerdere databronnen gekoppeld worden in één datawarehouse. Zo kun je andere databronnen koppelen, waardoor je data tegenover elkaar kunt zetten. Hierdoor creëer je nieuwe inzichten in jouw data, die je afzonderlijk uit jouw pakketten niet zult halen. Bekijk hier alle te koppelen databronnen.

Power BI rapportages voor MySQL

Van ruwe data naar een waardevolle inzichten binnen 24 uur. Door middel van onze kant-en-klare Power BI rapportages, ook wel templates genoemd, kun je direct aan de slag met het analyseren van jouw data. Hierdoor krijg je direct inzicht in de belangrijkste KPI’s waarop je kunt sturen.

Beschikbare templates voor MySQL:

Aan de slag met Power BI en MySQL?

Ontdek hoe je in 5 stappen kunt starten met het ontwikkelen van Power BI MySQL rapportages en dashboards. Download gratis de Power BI Guide en ga direct aan de slag.
Wat zijn de voordelen van een Power BI koppeling met MySQL?

Alle data benaderbaar

Alle data vanuit MySQL wordt door de Power BI geautomatiseerd klaargezet in een database. Deze database kun je vanuit Power BI gemakkelijk benaderen, waardoor je direct kunt starten met het ontwikkelen van MySQL rapportages en dashboards.

Rapportages beschikbaar

We hebben ook kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar. Door onze kant-en-klare rapportages beschik je binnen slecht één dag over inzicht in de belangrijkste KPI’s van jouw organisatie.

Databronnen combineren

Naast dat de Power BI connector een koppeling kan maken met MySQL, kan de connector er ook voor zorgen dat er koppelingen gemaakt worden met andere softwarepakketten vanuit jouw organisatie. Op deze manier kun je data tegenover elkaar afzetten, en nieuwe inzichten creëren.

Veel analysemogelijkheden

Doordat de Power BI connector alle gewenste data via de MySQL API kan ontsluiten, geeft dit je de mogelijkheid om diverse analyses te maken. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van benchmarking, predictive analytics en forecasting.

Data altijd actueel

Actuele data is van belang bij het aansturen van jouw organisatie. Daarom zorgt de Power BI connector ervoor dat je altijd kijkt naar de meest actuele data. De Power BI connector kan tot meerdere keren per dag de data vernieuwen, waardoor je beschikt over actuele cijfers.

Voor ieder apparaat geschikt

Remote werken heeft de toekomst. Daarom is het belangrijk om altijd en overal toegang te hebben tot de belangrijkste bedrijfsdata. Met Power BI kunt je jouw rapportages en dashboards bekijken op ieder gewenst apparaat. Van desktop tot tablet, en van smartphone tot smart watch. Zo heb je altijd en overal inzicht.

In 3 stappen naar meer inzicht in uw MySQL data
Starten met de Power BI connector voor MySQL?
power-bi-koppelen-aan-exact-online-powerbi-connector
Opstarten van de proefperiode

Nadat je de proefperiode van de Power BI MySQL connector hebt aangevraagd, ontvang je instructies voor het opstarten van de koppeling. Indien nodig kan een van onze BI-specialisten je ondersteunen bij het maken van de koppeling.

Aan de slag met Power BI

Nadat de koppeling tussen MySQL en Power BI is gemaakt, kun je starten met het ontwikkelen van jouw gewenste MySQL rapportages en dashboards. Of je kunt gebruik maken van onze kant-en-klare Power BI templates.

Inzicht!

Nadat je de gewenste Power BI rapportages en dashboards ontworpen hebt, kun je aan de slag met het analyseren van jouw MySQL data en nemen van beslissingen op basis van actuele data.

Kosten

€75

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct jouw gratis proefperiode

  • 30 dagen gratis proberen;
  • Start op wanneer het jou uitkomt;
  • Kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Power BI Guide - 5 stappen naar de perfecte Power BI rapportage

De Power BI Guide bevat onder andere de volgende onderwerpen:

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.