Werken bij KPI Solutions

Power BI koppeling voor Lightspeed eCommerce

Microsoft Power BI koppeling voor Lightspeed E-Commerce

Hoe werkt de Power BI connector voor Lightspeed eCommerce?

Lightspeed eCommerce koppelen aan Power BI

De Power BI connector voor Lightspeed zorgt ervoor dat u alle gewenste data vanuit Lightspeed kunt gebruiken voor het ontwikkelen van Power BI rapportages. 

De Power BI connector maakt middels de API van Lightspeed een koppeling met de gewenste data, waarna deze in een SQL-database geplaatst wordt. Vervolgens kunt u deze database vanuit uw BI-tool, zoals Power BI, maar bijvoorbeeld ook vanuit Excel benaderen voor het ontwikkelen van rapportages. 

Power BI en Lightspeed eCommerce

De Power BI connector maakt geautomatiseerd een koppeling met de gewenste data in Lightspeed. Vervolgens zorgt de connector ervoor dat deze data in duidelijke en gestructureerde tabellen in de database wordt klaargezet.

Hierdoor heeft u geen technische kennis nodig om met de Power BI connector voor Lightspeed aan de slag te gaan.

Wat zijn de mogelijkheden van een Power BI koppeling met Lightspeed eCommerce?

De Power BI koppeling met Lightspeed biedt vele mogelijkheden. Doordat alle gewenste data via de API van Lightspeed benaderbaar is kunt u deze gebruiken voor het ontwikkelen van verschillende analyses in Power BI. Denk bijvoorbeeld aan het maken van analyses zoals:

 • ROI/ROAS;
 • Gemiddelde orderwaarde (over tijd);
 • Bezoekersgedrag (conversiepunten);
 • Best en slechts verkopende artikelen;
 • Omzet.

Naast dat u alle gewenste data vanuit Lightspeed gebruikt kan worden voor het ontwikkelen van Power BI rapportages, kunt u ook andere databronnen vanuit uw organisatie samenvoegen in één datawarehouse. Denk bijvoorbeeld aan Google Analytics. Door data samen te voegen en tegenover elkaar af te zetten creëert u nieuwe inzichten. Bekijk hier een overzicht van alle mogelijke koppelingen. 

Power BI rapportages voor Lightspeed eCommerce

Van ruwe data naar heldere inzichten. Middels onze kant-en-klare Power BI rapportages, ook wel Power BI templates genoemd, krijgt u direct inzicht in de belangrijkste KPI’s.

Beschikbare templates voor Lightspeed eCommerce:

In 5 stappen uw eigen Lightspeed eCommerce rapportages ontwikkelen?

Download onze gratis Power BI Guide en leer hoe u in slechts 5 stappen de perfecte Lightspeed rapportage(s) kunt ontwikkelen.
Wat zijn de voordelen van de Power BI koppeling met Lightspeed eCommerce?

Alle data benaderbaar

De Power BI connector kan alle data via de API van Lightspeed benaderen en voor u klaarzetten, zodat u deze kunt gebruiken voor de ontwikkeling van Power BI rapportages.

Rapportages beschikbaar

Door onze jarenlange ontwikkeling hebben we meerdere kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar voor directe implementatie binnen uw organisatie.

Databronnen combineren

Naast de data vanuit Lightspeed kunt u ook andere databronnen, zoals bijvoorbeeld Google Analytics, samenvoegen in één database om nieuwe inzichten te genereren.

Veel analysemogelijkheden

Door de diversiteit aan beschikbare data, kunt u meerdere soorten analyses ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan consolidatie, benchmarking, predictive analytics en forecasting.

Data altijd actueel

De Power BI connector zorgt ervoor dat uw Lightspeed data altijd actueel is, doordat deze minimaal iedere nacht wordt vernieuwd. Naar wens kan de data overdag ook nog enkele keren vernieuwd worden.

Voor ieder apparaat geschikt

Business Intelligence tools zijn perfect voor gebruik op mobiele apparaten. Zo functioneren ze perfect op apparaten zoals tablet, telefoons en smartwatches, heeft u overal en altijd inzicht in uw data.

3 stappen naar meer inzicht
Aan de slag met de Power BI koppeling voor Lightspeed eCommerce
power-bi-koppelen-aan-exact-online-powerbi-connector
Opstarten van de proefperiode

Nadat u de proefperiode van de Lightspeed connector heeft aangevraagd, ontvangt u direct instructies voor het verder opstarten hiervan. Tevens neemt een van onze specialisten contact met u op om deze proefperiode door te nemen.

Aan de slag met Power BI

Nadat de Power BI koppeling met Lightspeed gemaakt is, kunt u starten met het analyseren

Inzicht!

Nadat uw Power BI rapportage gereed is, kunt u aan de slag met het analyseren van uw data en maken van datagedreven beslissingen.

Kosten

€75

Per maand

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct jouw gratis proefperiode

 • 30 dagen gratis proberen;
 • Start op wanneer het jou uitkomt;
 • Kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Power BI Guide - 5 stappen naar de perfecte Power BI rapportage

De Power BI Guide bevat onder andere de volgende onderwerpen:

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.