Werken bij KPI Solutions

Power BI MongoDB koppeling

Power BI koppelen aan MongoDB

Hoe werkt de Power BI connector voor MongoDB?

Power BI koppeling MongoDB

Wilt u Power BI koppelen aan MongoDB? Door middel van de Power BI MongoDB connector kunt u eenvoudig MongoDB koppelen met Power BI. De Power BI MongoDB connector maakt geautomatiseerd een koppeling via de MongoDB API. U kunt hierdoor alle gewenste gegevens vanuit MongoDB gebruikt worden voor het ontwikkelen van Power BI rapportages en dashboards in Microsoft Power BI.

Wat kunt u met Power BI en MongoDB?

De Power BI MongoDB connector maakt volledig geautomatiseerd een koppeling met alle gewenste data vanuit MongoDB. De Power BI connector zet deze data in een SQL-database door middel van duidelijke en gemakkelijke tabellen. Hierdoor is er geen technische kennis nodig om aan de slag te gaan met de Power BI connector voor MongdoDB, en het ontwikkelen van rapportages en dashboards.

Wat zijn de mogelijkheden van de Power BI MongoDB connector?

De Power BI MongoDB connector biedt eindeloos veel mogelijkheden. Doordat alle gewenste data via de MongoDB API benaderd kan worden, kunnen verschillende MongoDB rapportages en dashboards gebouwd worden met hierin diverse analyses.

Naast dat de Power BI connector een koppeling kan maken met alléén MongoDB, kunnen er ook meerdere databronnen gekoppeld worden in één datawarehouse. Zo kunt u andere databronnen koppelen, waardoor u data tegenover elkaar kunt zetten. Hierdoor creëert u nieuwe inzichten in uw data, welke u afzonderlijk uit uw pakketten nooit zult halen. Bekijk hier alle te koppelen databronnen.

Power BI rapportages voor MongoDB

Met onze kant-en-klare rapportages kunt u binnen 24 uur van ruwe data naar een waardevolle inzichten gaan. U kunt direct aan de slag met het analyseren van uw data. Hierdoor krijgt u direct inzicht in de belangrijkste KPI’s waarop u kunt sturen.

Beschikbare templates voor MongoDB:

Aan de slag met Power BI en MongoDB?

Wilt u in 5 stappen aan de slag gaan met Power BI? Download onze gratis Power BI Guide en start direct met het ontwikkelen van Power BI MongoDB dashboards en rapportages.
Wat zijn de voordelen van een Power BI koppeling met MongoDB?

Alle data benaderbaar

Alle data vanuit MongoDB wordt door de Power BI koppeling geautomatiseerd klaargezet in een database. Deze database kunt u vanuit Power BI gemakkelijk benaderen, waardoor u direct kunt starten met het ontwikkelen van MongoDB rapportages en dashboards.

Rapportages beschikbaar

Met onze kant-en-klare rapportages kunt u direct aan de slag met het analyseren van uw MongoDB data. Hierdoor beschikt u binnen slecht één dag over inzicht in de belangrijkste KPI’s van uw organisatie.

Databronnen combineren

Naast dat de Power BI connector alleen een koppeling kan maken met MongoDB, kan de connector er ook voor zorgen dat er koppelingen gemaakt worden met andere softwarepakketten vanuit uw organisatie. Op deze manier kunt u data tegenover elkaar afzetten, en nieuwe inzichten creëren.

Veel analysemogelijkheden

Doordat de Power BI connector alle gewenste data via de MongoDB API kan ontsluiten, geeft dit u de mogelijkheid om diverse analyses te maken. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van benchmarking, predictive analytics en forecasting.

Data altijd actueel

Actuele data is van belang bij het aansturen van uw organisatie. Daarom zorgt de Power BI connector ervoor dat u altijd kijkt naar de meest actuele data van uw organisatie. De Power BI connector kan tot meerdere keren per dag de data vernieuwen, waardoor u altijd beschikt over actuele cijfers.

Voor ieder apparaat geschikt

Hybride werken is niet meer weg te denken. Het is daarom belangrijk om altijd en overal toegang te hebben tot de belangrijkste bedrijfsdata. Met Power BI kunt u uw rapportages en dashboards bekijken op ieder gewenst apparaat. Van desktop tot tablet, en van smartphone tot smartwatch. Zo heeft u altijd en overal inzicht.

3 stappen naar meer inzicht in uw MongoDB data
Starten met de Power BI connector voor MongoDB?
power-bi-koppelen-aan-exact-online-powerbi-connector
Opstarten van de proefperiode

Nadat u de proefperiode van de Power BI MongoDB connector heeft aangevraagd, ontvangt u instructies voor het opstarten van de koppeling. Indien nodig kan een van onze BI-specialisten u ondersteunen bij het maken van de koppeling.

Aan de slag met Power BI

Nadat de koppeling tussen MongoDB en Power BI is gemaakt, kunt u starten met het ontwikkelen van uw gewensteMongoDB rapportages en dashboards. Of u kunt gebruik maken van onze kant-en-klare Power BI templates.

Inzicht!

Nadat u de gewenste Power BI rapportages en dashboards ontworpen heeft, kunt u aan de slag met het analyseren van uw MongoDB data en nemen van beslissingen op basis van actuele data.

Kosten

€75

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct jouw gratis proefperiode

  • 30 dagen gratis proberen;
  • Start op wanneer het jou uitkomt;
  • Kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Power BI Guide - 5 stappen naar de perfecte Power BI rapportage

De Power BI Guide bevat onder andere de volgende onderwerpen:

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.