Werken bij KPI Solutions

Power BI pipeline rapportage

Werk datagedreven, en neem beslissingen op basis van actuele data

Direct inzicht in jouw gehele pipeline

Hoe werkt de Power BI pipeline rapportage?

Met de Power BI pipeline rapportage heb je direct inzicht van A t/m Z welke deals er in jouw pipeline zitten. Hierbij heb je volledig inzicht in de waarde van alle deals, welke deals er de komende periode mogelijk gaan vallen, new business en gewonnen en verloren deals. Door middel van deze nieuwe inzichten kun je met actuele cijfers sturen op verschillende doelstellingen. Bijvoorbeeld het binnenhalen van meer new business of het sluiten van meer gewonnen deals. Met de Power BI pipeline rapportage is dit mogelijk per dealfase, maar ook op account manager niveau of klant. 

Om met de Power BI pipeline rapportage te starten,  maakt een van onze Power BI connectoren een koppeling met de softwarepakketten binnen jouw organisatie. Vervolgens wordt alle benodigde sales data geautomatiseerd ingeladen in de Power BI rapportage en wordt deze voor je klaargezet in Power BI Service, de online omgeving van Power BI. Vanuit hier kan jouw organisatie de rapportage analyseren en delen met andere collega’s.

Welke informatie bevat de pipeline rapportage?

De pipeline rapportage bevat gedetailleerde inzichten, zoals:

 • Overzicht deals per fase in huidige pipeline;
 • Deals die verwacht worden om te vallen in de komende periode;
 • Inzicht in gewonnen deals (per klant & medewerker);
 • Inzichten in verloren deals (per klant, medewerker & reden);
 • Inzichten in new business;
 • De doorlooptijd per dealfase.
Kortom, de pipeline rapportage helpt jou en jouw organisatie met een actueel overzicht analyses te maken van je huidige en toekomstige pipelines.
pipeline-rapportage-power-bi
Waarom een kant-en-klare Power BI rapportage?

Het koppelen van de databronnen, het opzetten van een datamodel in Power BI, het schrijven van de juiste (DAX) formules én het daadwerkelijk maken van de Power BI rapportage door het visualiseren van de juiste visualisatie. Het ontwikkelen van een goede Power BI rapportage vergt veel tijd en expertise. Om verschillende organisaties, van MKB tot Corporate, een goede start te geven in de wereld van Business Intelligence, en in het bijzonder Power BI, hebben we verschillende kant-en-klare Power BI rapportages ontwikkeld. Deze Power BI rapportages zijn ieder voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van BI, en bevatten interactieve en duidelijke visualisaties welke direct inzicht geven in de belangrijkste KPI’s. Door het gebruik van deze kant-en-klare Power BI rapportages ben je altijd verzekerd van een kwalitatief hoogstaande rapportage. 

Naast dat de Power BI pipeline rapportage voor een goede start met BI zorgt, kan de rapportage tevens dienen als perfect fundament om een rapportagewens binnen een organisatie verder uit te bouwen. Doordat de pipeline rapportage volledig overgenomen kan worden, kun je als organisatie de rapportage verder uitbouwen wanneer er aanvullende wensen zijn. Uiteraard kunnen onze specialisten je daarin ook ondersteunen.

pipeline-rapportage-power-bi

Demo pipeline rapportage

De demo is volledig interactief. Je kunt alle functionaliteiten van de finance rapportage uitproberen. Zo kun je onderin navigeren tussen verschillende pagina’s, kun je gebruik maken van meerdere filters en zijn de visuals interactief te gebruiken.

Wil je de volledige pipeline Power BI rapportage uitproberen? Start dan direct jouw 30-daagse gratis proefperiode.

Hoe kun je gebruik maken van de pipeline rapportage?

Er zijn diverse mogelijkheden om de Power BI pipeline rapportage af te nemen, passend bij jullie organisatie. Het kostenplaatje welke hieraan verbonden zit varieert, afhankelijk van jouw keuze. We hebben de mogelijkheden hieronder op een rijtje gezet:

 • De Power BI rapportage in abonnementsvorm
  De Power BI rapportage kan in abonnementsvorm afgenomen worden. Dit betekent dat je maandelijks een vast bedrag betaalt voor het gebruik van de financiële Power BI rapportage. De Power BI rapportage kun je vervolgens in de online omgeving van Power BI gebruiken, en delen met collega’s. Naar wens kunnen onze BI-specialisten aanvullende analyses toevoegen, of wijzigingen aanbrengen in de rapportage. Je kunt bij een abonnement zelf géén wijzigingen doorvoeren.
 • De Power BI rapportage overnemen
  Wil je Business Intelligence, en Power BI in het bijzonder, verder uitrollen binnen uw organisatie? Dan kun je middels deze kant-en-klare rapportages een goede fundering neerzetten voor de verdere uitrol hiervan. Door de rapportage over te nemen wordt je eigenaar van de rapportage, waarna je de rapportage volledig naar wens kunt aanpassen en/of uitbouwen. Je kunt visualisaties toevoegen, aanpassen, de huisstijl veranderen enzovoorts. Uiteraard kunnen onze BI-specialisten je ook verder ondersteunen bij het verder realiseren van jullie BI wensen. 

  Verder praten over de kosten van onze Power BI pipeline rapportage, en de oplossing welke het beste bij jullie organisatie past? Plan dan vrijblijvend een
  online kennismaking in om de mogelijkheden te bespreken. 
Voordelen van de Power BI finance rapportage

Microsoft integratie

De Power BI rapportage kan perfect geïntegreerd worden in jouw Microsoft omgeving, zoals Microsoft Teams en SharePoint

Schaal- en betaalbaar

De Power BI rapportage is perfect voor zowel het MKB als voor Corporate organisatie, en kan makkelijk meegroeien met jullie organisatie.

Deel met collega's

De rapportage kan in Power BI service, de online omgeving van Power BI, eenvoudig gedeeld worden met collega's.

Direct analyseren

Doordat de belangrijkste pipeline analyses voor je zijn uitgewerkt, kun je direct aan de slag met het analyseren.

In house development

Onze developers en BI-specialisten zorgen ervoor dat onze Power BI rapportages altijd de laatste ontwikkelingen op het gebied van BI bevatten.

Volledig aanpasbaar

De rapportage kan altijd naar wens worden aangepast, door bijvoorbeeld het toevoegen van nieuwe analyses. Daarnaast kan deze ook in jullie huisstijl worden gezet.

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Werk slimmer, sneller én leuker

Download de sales pipeline brochure

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.