Werken bij KPI Solutions

Power BI koppeling voor Mailchimp

Microsoft Power BI koppelen aan Mailchimp

Hoe werkt de Power BI connector voor Mailchimp?

Power BI koppeling met Mailchimp

De Power BI connector voor Mailchimp zorgt ervoor dat u alle gewenste data vanuit Mailchimp kunt gebruiken voor het ontwikkelen van Power BI rapportages. 

De Power BI connector maakt verbinding met de gewenste data via de API van Mailchimp, en plaatst de gewenste data vervolgens in een SQL-database. Deze database kunt u vervolgens vanuit Power BI (of andere BI-tool of Excel) benaderen voor het maken van rapportages.

Power BI en Mailchimp

De Power BI connector maakt geautomatiseerd een koppeling met alle gewenste data vanuit Mailchimp. Vervolgens zorgt de connector ervoor dat de data in duidelijke én gestructureerde tabellen wordt klaargezet in de de SQL-database. 

Hierdoor kunt u direct aan de slag met het ontwikkelen van uw (Power BI) rapportages, en heeft u verder geen technische kennis nodig het gebruik van de Power BI connector.

Wat zijn de mogelijkheden van een Power BI koppeling met Mailchimp?

De mogelijkheden van de Power BI connector voor Mailchimp zijn groot. Doordat de Power BI connector middels de API alle gewenste Mailchimp data kan benaderen, kunt u aan de slag met het maken van vele verschillende analyses. Denk bijvoorbeeld aan het maken van analyses zoals:

 • Open rate over tijd;
 • Prestaties per campagne;
 • Subscribers en -unsubscribers (per campagne).

Naast dat u alle gewenste data vanuit Mailchimp kunt gebruiken, kunt u uw rapportages kracht bijzetten door andere databronnen te combineren in een datawarehouse. Denk bijvoorbeeld aan databronnen zoals uw CRM-systeem, Google Analytics, Facebook Ads of LinkedIn. Bekijk hier een overzicht van alle mogelijke koppelingen. 

Power BI rapportages voor Mailchimp

Van ruwe data naar volledig inzicht binnen 24 uur. Door middel van onze kant-en-klare Power BI rapportages, ook wel Power BI templates genoemd, krijgt u direct inzicht in de belangrijkste KPI’s.

Beschikbare templates voor Mailchimp:

In 5 stappen uw eigen Mailchimp rapportages ontwikkelen?

Download gratis onze Power BI Guide, en krijg vele handvaten om uw eigen Power BI rapportages te ontwikkelen.
Wat zijn de voordelen van de Power BI koppeling met Mailchimp?

Alle data benaderbaar

De Power BI connector kan alle gewenste data vanuit Mailchimp benaderen, zodat u deze kunt gebruiken voor het ontwikkelen van uw eigen Power BI rapportages.

Rapportages beschikbaar

Door onze jarenlange ontwikkelen hebben we kant-en-klare rapportages gebouwd voor Mailchimp. Hierdoor kunt u direct aan de slag met het analyseren van uw data.

Databronnen combineren

Naast de data vanuit Mailchimp kunt u ook andere databronnen, zoals bijvoorbeeld Google Analytics, combineren in één datawarehouse. Zo kunt u data samenvoegen en nieuwe inzichten genereren.

Veel analysemogelijkheden

Door de hoeveelheid beschikbare data, kunt u diverse type analyses maken. Denk bijvoorbeeld aan consolidatie, benchmarking, predictive analytics en forecasting.

Data altijd actueel

De Power BI connector zorgt ervoor dat de data altijd actueel is, doordat deze iedere nacht wordt vernieuwd. Indien wenselijk kan deze ook meerdere keren overdag vernieuwd worden.

Voor ieder apparaat geschikt

BI tools (zoals Power BI) functioneren ook op mobiele devices zoals tablet, telefoons en smartwatches, heeft u overal en altijd inzicht in uw data.

3 stappen naar meer inzicht
Aan de slag met de Power BI koppeling voor Mailchimp
power-bi-koppelen-aan-exact-online-powerbi-connector
Opstarten van de proefperiode

Nadat u de proefperiode heeft aangevraagd ontvangt u direct instructies met vervolgstappen. Daarnaast neemt een van onze specialisten contact met u op om de proefperiode door te nemen.

Aan de slag met Power BI

Nadat de Power BI koppeling met Mailchimp gemaakt is, kunt u aan de slag met het ontwikkelen van uw eigen Power BI rapportages.

Inzicht!

Nadat uw Power BI rapportages gereed zijn kunt u aan de slag met het analyseren van uw data en maken van datagedreven beslissingen.

Kosten

€75

Per maand

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct jouw gratis proefperiode

 • 30 dagen gratis proberen;
 • Start op wanneer het jou uitkomt;
 • Kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Power BI Guide - 5 stappen naar de perfecte Power BI rapportage

De Power BI Guide bevat onder andere de volgende onderwerpen:

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.