Werken bij KPI Solutions

Power BI koppeling voor Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations

Power BI connector voor Dynamics Finance and Operations

Hoe werkt de Power BI connector voor Microsoft Dynamics 365 F&O?

Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations koppelen aan Power BI

De Power BI connector voor Dynamics Finance and Operations zorgt ervoor dat u alle gewenste data vanuit Dynamics Finance and Operations kunt gebruiken voor het ontwikkelen van Power BI rapportages.

De gewenste data wordt door de Power BI connector benaderd en vervolgens in een SQL-database geplaatst, waarvandaan u kunt starten met het ontwikkelen van rapportages.

Power BI en Dynamics 365 Finance and Operations

De Power BI connector maakt geautomatiseerd een koppeling met de gewenste Dynamics Finance and Operations gegevens, en plaatst deze data vervolgens in duidelijke en gestructureerde tabellen in de SQL-database. 

Door de gewenste data op deze manier in de database te plaatsen, heeft u zelf geen technische kennis nodig om met de Power BI connector aan de slag te gaan. 

Wat zijn de mogelijkheden van een Power BI koppeling met Microsoft Dynamics 365 F&O?

De mogelijkheden van de Power BI connector voor Dynamics Finance and Operations zijn zeer divers. Doordat alle data via de API van Dynamics F&O kan worden benaderd, kunt u alle gewenste data gebruiken voor het ontwikkelen van verschillende analyses. Denk bijvoorbeeld aan het maken van analyses zoals:

 • Liquiditeitsprognose;
 • Omzet- en kostendetails;
 • Winst- en verliesrekening;
 • Balans;
 • Cashflow.

Naast dat u alle gewenste data vanuit Dynamics Finance and Operations kunt gebruiken, kunt u er ook voor kiezen andere databronnen vanuit uw organisatie samen te voegen, met Dynamics F&O, in een datawarehouse. Hierdoor creëert u nieuwe inzichten, welke u uit uw pakketten afzonderlijk nooit zult halen. Bekijk hier een overzicht van alle mogelijke koppelingen. 

Power BI rapportages voor Dynamics F&O

Wilt u liever direct aan de slag met het analyseren van uw data? Maak dan gebruik van onze kant-en-klare Power BI rapportages, of te wel Power BI templates. Hierdoor kunt u binnen enkele uren starten met het analyseren van uw belangrijkste KPI’s.

Beschikbare templates voor Microsoft Dynamics 365 F&O:

In 5 stappen uw eigen Microsoft Dynamics 365 F&O rapportages ontwikkelen?

Download direct onze gratis Power BI Guide en ontdek hoe u in slechts 5 stappen de perfecte Dynamics Finance and Operations rapportage(s) kunt ontwikkelen.
Wat zijn de voordelen van de Power BI koppeling met Microsoft Dynamics 365 F&O?

Alle data benaderbaar

Alle data kan door de Power BI connector benaderd worden, en klaargezet worden in de database voor rapportagedoeleinden. Hierdoor kunt u veel verschillende rapportages ontwikkelen.

Rapportages beschikbaar

Indien u zelf onvoldoende kennis of tijd heeft om rapportages te ontwikkelen, kunt u gebruik maken van onze kant-en-klare Power BI rapportages. Hierdoor heeft u direct inzicht in de belangrijkste data.

Databronnen combineren

Naast enkel data uit Dynamics F&O kunt u ook data vanuit andere databronnen samenvoegen in een datawarehouse. Door verschillende databronnen te combineren, creëert u vele nieuwe inzichten.

Veel analysemogelijkheden

Door de hoeveelheid beschikbare data, kunt u meerdere soorten analyses maken. Denk bijvoorbeeld aan consolidatie, benchmarking, predictive analytics en forecasting.

Data altijd actueel

De data wordt iedere nacht, of indien gewenste, meerdere keren per dag vernieuwd. Hierdoor beschikt u altijd over de meest actuele data om beslissingen op te baseren.

Voor ieder apparaat geschikt

BI-tools (zoals Power BI) functioneren ook op mobiele devices zoals tablet, telefoons en smartwatches. Hierdoor heeft u overal en altijd inzicht in uw data.

3 stappen naar meer inzicht
Aan de slag met de Power BI koppeling voor Dynamics F&O
power-bi-koppelen-aan-exact-online-powerbi-connector
Opstarten van de proefperiode

Nadat u de proefperiode voor de Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations koppeling heeft aangevraagd, ontvangt u direct een e-mail met verdere instructies.

Aan de slag met Power BI

Wanneer de Power BI connector opgestart is, en de koppeling gemaakt is, kunt u aan de slag met het ontwikkelen van Power BI rapportages.

Inzicht!

Nadat uw data inzichtelijk weergeven is in Power BI kunt u starten met het analyseren van uw data en maken van datagedreven beslissingen.

Kosten

€75

Per maand

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct jouw gratis proefperiode

 • 30 dagen gratis proberen;
 • Start op wanneer het jou uitkomt;
 • Kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Power BI Guide - 5 stappen naar de perfecte Power BI rapportage

De Power BI Guide bevat onder andere de volgende onderwerpen:

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.