Werken bij KPI Solutions

Power BI koppeling voor Yoobi

Microsoft Power BI koppeling voor Yoobi

Hoe werkt de Power BI connector voor Yoobi?

Yoobi koppelen aan Power BI

De Power BI connector voor Yoobi zorgt ervoor dat u eenvoudig alle gewenste data, vanuit alle administraties in Yoobi, kunt gebruiken voor het ontwikkelen van Power BI rapportages. 

De Power BI connector zorgt ervoor dat de gewenste data wordt opgehaald vanuit Yoobi, en wordt geplaatst in een SQL-database. Deze database kunt u vervolgens vanuit uw Business Intelligence, zoals Power BI, starten met het ontwikkelen van uw Yoobi rapportages.

Power BI en Yoobi

De Power BI connector maakt geautomatiseerd een koppeling met de gewenste data vanuit Yoobi. Deze data wordt vervolgens in duidelijke en gestructureerde tabellen in de SQL-database geplaatst, waarvandaan u de data kunt gebruiken voor het ontwikkelen van Power BI rapportages.

Doordat de data in duidelijk en gestructureerde tabellen voor u wordt klaargezet in de database, heeft u geen technische kennis nodig om te starten met de Power BI connector voor Yoobi.

Wat zijn de mogelijkheden van een Power BI koppeling met Yoobi?

De mogelijkheden van de Power BI koppeling met Yoobi zijn groot. Doordat alle gewenste data vanuit Yoobi via de API benaderd kan worden door de connector, kunt u alle data gebruiken voor het maken van verschillende analyses. Denk bijvoorbeeld aan het maken van analyses zoals:

 • Contractwaarde per kostenplaats, -drager, artikel en klant;
 • Productie vs. budget (op WBS regels);
 • Abonnementswaarde en verloop;
 • Weekstaat: direct vs. geschreven uren;
 • Onderhanden werk. 

Naast dat u alle gewenste data vanuit Yoobi kunt gebruiken, kunt u er ook voor kiezen om andere databronnen vanuit uw organisatie samen te voegen in een datawarehouse. Hierdoor kunt u data combineren en tegen over elkaar afzetten, waardoor nieuwe inzichten ontstaan. Bekijk hier een overzicht van alle mogelijke koppelingen. 

Power BI rapportages voor Yoobi

Wilt u direct inzicht in uw Yoobi data? Maak dan gebruik van onze kant-en-klare Power BI Yoobi rapportages, ook wel Power BI templates genoemd. Hierdoor heeft u binnen 24 uur inzicht in uw data.

Beschikbare templates voor Yoobi:

In 5 stappen uw eigen Yoobi rapportages ontwikkelen?

Download direct onze gratis Power BI Guide en ontdek hoe u in slechts 5 stappen de perfecte Yoobi rapportage(s) kunt ontwikkelen.
Wat zijn de voordelen van de Power BI koppeling met Yoobi?

Veel analysemogelijkheden

Doordat alle gewenste data beschikbaar is, kunt u diverse soorten analyse maken. Denk bijvoorbeeld aan consolidatie, benchmarking, predictive analytics en forecasting.

Data altijd actueel

De connector zorgt ervoor dat de Yoobi data altijd actueel is, doordat deze iedere nacht vernieuwd wordt. Indien wenselijk kan dit ook meerdere keren per dag plaatsvinden.

Voor ieder apparaat geschikt

Microsoft Power BI functioneert ook uitstekend op mobiele devices, zoals tablets, telefoons en zelfs op smartwatches. Zo heeft u overal en altijd inzicht in uw data.

Alle data benaderbaar

Alle gewenste data vanuit Yoobi kan via de API van Yoobi worden benaderd, en gebruikt worden voor het ontwikkelen van Power BI rapportages.

Rapportages beschikbaar

Door onze expertise en jaren aan ontwikkeling hebben we inmiddels meerdere kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar, waardoor u direct inzicht krijgt in de belangrijkste KPI's.

Databronnen combineren

Naast de data vanuit Yoobi kunnen ook andere databronnen gecombineerd worden in één datawarehouse. Hierdoor kunnen nieuwe inzichten gegenereerd worden.

3 stappen naar meer inzicht
Aan de slag met de Power BI koppeling voor Yoobi
power-bi-koppelen-aan-exact-online-powerbi-connector
Opstarten van de proefperiode

Nadat u de proefperiode voor de Yoobi koppeling heeft aangevraagd, ontvangt u direct verdere instructies. Daarnaast zal een van onze specialisten contact met u opnemen om de proefperiode door te spreken.

Aan de slag met Power BI

Nadat de Power BI koppeling met Yoobi gemaakt is, kunt u aan de slag met het ontwikkelen van uw eigen Power BI rapportages.

Inzicht!

Wanneer uw Power BI rapportages gereed zijn, kunt u starten met het analyseren van uw data, en maken van datagedreven beslissingen.

Kosten

€75

Per maand

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct jouw gratis proefperiode

 • 30 dagen gratis proberen;
 • Start op wanneer het jou uitkomt;
 • Kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Power BI Guide - 5 stappen naar de perfecte Power BI rapportage

De Power BI Guide bevat onder andere de volgende onderwerpen:

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.