Werken bij KPI Solutions

Power BI Salesforce koppeling

Power BI koppeling voor Salesforce

Hoe werkt de Power BI connector voor Salesforce?

Salesforce koppelen aan Power BI

Door middel van de Power BI connector kunt u een  koppeling maken tussen Salesforce en Power BI. Vervolgens kunt u alle data vanuit uw omgeving in Salesforce gebruiken voor het maken van uw eigen Power BI rapportages & dashboards met de gewenste Salesforce data. Hierdoor kunt u ieder inzicht naar wens ontwikkelen en uw data overzichtelijk analyseren.

De Power BI connector voor Salesforce maakt geautomatiseerd een koppeling met de API van Salesforce. Hierdoor kan alle gewenste Salesforce data, zoals bijvoorbeeld klant- of verkoopdata, ontsloten worden, en vervolgens gebruikt worden voor het ontwikkelen van Salesforce rapportages & dashboards in Power BI (Desktop).

Power BI & Salesforce

De data vanuit Salesforce kan gebruikt worden in Microsoft Power BI. Oneindig veel mogelijkheden om meerdere databronnen te koppelen, keuze uit vele visualisaties, een gebruiksvriendelijk design en lage licentiekosten maken deze BI-tool tot de populairste BI-tool op de markt. 

Bij het ontsluiten van uw data vanuit Salesforce zorgt onze Power BI connector ervoor dat alle data beschikbaar is in eenvoudige en begrijpelijke tabellen. Zo kan iedereen in Power BI Desktop aan de slag met het ontwikkelen van rapportages en dashboards.

 

Wat zijn de mogelijkheden van een Power BI koppeling met Salesforce?

Doordat de Power BI connector via de API van Salesforce alle gewenste data kan ontsluiten zijn de mogelijkheden voor het maken van rapportages & dashboards eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan het maken van analyses zoals:

 • Voorspelde omzet;
 • Omzet huidig jaar vs. omzet vorig jaar;
 • Abonnementswaarde en verloop.

Om de rapportages & dashboard extra kracht bij te zetten, kunt u ook andere databronnen samenvoegen met Salesforce in een datawarehouse. Door meerdere bronnen samen te voegen creëert u unieke en nieuwe inzichten welke u uit uw pakketten afzonderlijk nooit zult krijgen. Bekijk hier een overzicht van alle beschikbare Power BI connectoren.

Power BI rapportages voor Salesforce

Liever direct aan de slag met het analyseren van uw salesdata? Maak dan gebruik van onze kant-en-klare Power BI rapportages, of te wel Power BI templates. Hierdoor heeft u binnen 24 uur inzicht in de belangrijkste KPI’s van uw organisatie, 

Beschikbare Power BI templates voor Salesforce:

Ontwikkel in slechts 5 stappen uw eigen Salesforce rapportages.

Download onze Power BI Guide en ontwikkel aan de hand van 5 stappen uw eigen Power BI rapportage.
Wat zijn de voordelen van de Power BI koppeling met Salesforce?

Alle data benaderbaar

De Power BI connector voor Salesforce zet alle gewenste data voor u klaar in gestructureerde tabellen. Hierdoor kunt u direct aan de slag met het rapporteren en analyseren van uw data.

Rapportages beschikbaar

Door onze jarenlange ervaring en ontwikkeling hebben we meerdere Power BI templates beschikbaar voor uw Salesforce data. Hierdoor kunt u direct aan de slag met het analyseren van uw data.

Databronnen combineren

Naast uw Salesforce data kunt u meerdere databronnen vanuit uw organisatie koppelen in één Power BI rapportage. Hierdoor creëert u nieuwe en waardevolle inzichten in uw data.

Veel analysemogelijkheden

Doordat alle data vanuit Salesforce via de API beschikbaar is, kunt u verschillende analyses maken. Denk bijvoorbeeld aan consolidatie, benchmarking, predictive analytics en forecasting.

Data altijd actueel

De Power BI connector voor Salesforce zorgt ervoor dat uw data altijd actueel is. Zo wordt de data iedere nacht, en indien wenselijk meerdere keren per dag vernieuwd.

Voor ieder apparaat geschikt

Doordat Power BI ook perfect functioneert op mobiele apparaten (en zelfs op smartwatches) heeft u altijd en overal inzicht in de belangrijkste KPI's van uw organisatie.

3 stappen naar meer inzicht
Aan de slag met de Power BI connector voor Salesforce
power-bi-koppelen-aan-exact-online-powerbi-connector
Opstarten van de proefperiode

Nadat u de proefperiode heeft aangevraagd, ontvangt u van ons direct een bevestigingsmail met verdere instructies. Tevens zal een van onze BI specialisten contact met u opnemen om u indien nodig te ondersteunen met het opstarten van de connector.

Aan de slag met Power BI

Nadat de koppeling tussen Salesforce en Power BI gerealiseerd is, kunt u aan de slag met het ontwikkelen van uw eigen rapportages en dashboards. Of u kunt gebruik maken van onze kant-en-klare Power BI rapportages.

Inzicht!

Nadat uw data gevisualiseerd is in Power BI rapportages en dashboards, kunt u aan de slag met het analyseren van uw data.

Kosten

€75

Per maand

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct jouw gratis proefperiode

 • 30 dagen gratis proberen;
 • Start op wanneer het jou uitkomt;
 • Kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Power BI Guide - 5 stappen naar de perfecte Power BI rapportage

De Power BI Guide bevat onder andere de volgende onderwerpen:

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.