Werken bij KPI Solutions

Power BI koppeling voor Topdesk

Koppel Topdesk aan Microsoft Power BI

Hoe werkt de Power BI connector voor Topdesk?

Topdesk koppeling Power BI

Met de Power BI connector voor Topdesk kunt u een koppeling realiseren tussen de Business Intelligence tool Microsoft Power BI en Topdesk. Alle gewenste data wordt middels de connector via de API benaderd, en geplaatst in een SQL-database.

Deze database is vervolgens vanuit Power BI, of andere gewenste BI-tool (of Excel) te benaderen, waarna u kunt starten met het ontwikkelen van rapportages.

Power BI en Topdesk

Doordat de Power BI connector geautomatiseerd een koppeling maakt met Topdesk en de data klaarzet in een database,  kunt u zelf aan de slag met het rapporteren en analyseren van uw data in de gewenste Business Intelligence tool. 

We zorgen ervoor dat alle gewenste data beschikbaar is in begrijpelijke tabellen. Zo heeft u geen technische kennis nodig om aan de slag te gaan met de koppeling voor Topdesk.

Wat zijn de mogelijkheden van een Power BI koppeling met Topdesk?

De mogelijkheden welke de Power BI koppeling voor Topdesk biedt zijn eindeloos. Doordat alle gewenste Topdesk deze middels de API door de connector te benaderen valt, kunt u alle gewenste soorten analyses ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van analyses zoals:

 • Reactietijd (per medewerker, SLA, bedrijf enzovoorts);
 • Gemiddelde oplostijd vs. target; 
 • Tickets per prioriteit;
 • Gemiddeld bestede tijd; 
 • Tickets per medewerker.

Naast alle gewenste Topdesk data, kan data vanuit meerdere databronnen worden samengevoegd in een datawarehouse. Hierdoor kunnen verschillende databronnen in één Power BI rapportage gecombineerd worden, en kan data tegen elkaar worden afgezet waardoor nieuwe inzichten ontstaan welke uit uw pakketten afzonderlijk nooit zichtbaar zullen zijn. Bekijk hier een overzicht van alle mogelijke koppelingen. 

Power BI rapportages voor Topdesk

Van ruwe data naar volledig inzicht binnen 24 uur. Door middel van onze Power BI templates kunt u direct aan de slag met het analyseren van uw Topdesk data, en krijgt u direct inzicht in de belangrijkste KPI’s. 

Beschikbare templates voor Topdesk:

In 5 stappen uw eigen Topdesk rapportages ontwikkelen?

Download onze gratis Power BI Guide en leer in 5 stappen het ontwikkelen van een kwalitatief hoogstaande Power BI rapportage.
Wat zijn de voordelen van de Power BI koppeling met Topdesk?

Alle data benaderbaar

De Power BI connector heeft alle Topdesk data al klaargezet in gestructureerde en duidelijke tabellen. Hierdoor is er geen technische kennis benodigd om met de Topdesk koppeling aan de slag te gaan.

Rapportages beschikbaar

Onvoldoende tijd of expertise om zelf een Power BI rapportage te ontwikkelen? Maak dan gebruik van onze kant-en-klare Power BI Topdesk rapportage, en krijg direct inzicht in uw data.

Databronnen combineren

De data vanuit Topdesk kan gecombineerd worden met andere databronnen binnen uw organisatie in één datawarehouse. Hierdoor creëert nieuwe inzichten welke uit uw pakketten afzonderlijk nooit zichtbaar zouden zijn.

Veel analysemogelijkheden

Doordat alle Topdesk data via de API benaderbaar is, kunt u diverse soorten analyses maken. Denk bijvoorbeeld aan consolidatie, benchmarking, predictive analytics en forecasting.

Data altijd actueel

De Power BI connector haalt iedere nacht nieuwe data op vanuit Topdesk. Hierdoor kijkt u iedere dag naar de meest actuele cijfers. Indien wenselijk kan de connector dagelijks ook meerdere keren per dag de data vernieuwen.

Voor ieder apparaat geschikt

Business Intelligence tools, en Power BI in het bijzonder, functioneren uitstekend op mobiele devices zoals tablets, telefoons en smartwatches. Zo heeft u overal en altijd inzicht in uw data.

3 stappen naar meer inzicht
Aan de slag met de Power BI koppeling voor Topdesk
power-bi-koppelen-aan-exact-online-powerbi-connector
Opstarten van de proefperiode

Nadat u de proefperiode heeft aangevraagd, ontvangt u direct een e-mail met de vervolgstappen. Tevens zal een van onze specialisten contact opnemen om de proefperiode door te spreken.

Aan de slag met Power BI

Nadat de Power BI koppeling met Topdesk gemaakt is, kunt u aan de slag met het maken van uw eigen Power BI rapportages.

Inzicht!

Nadat uw Power BI rapportages gereed zijn, kunt u aan de slag met het analyseren van uw data en maken van datagedreven beslissingen.

Kosten

€75

Per maand

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct jouw gratis proefperiode

 • 30 dagen gratis proberen;
 • Start op wanneer het jou uitkomt;
 • Kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Power BI Guide - 5 stappen naar de perfecte Power BI rapportage

De Power BI Guide bevat onder andere de volgende onderwerpen:

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.