Werken bij KPI Solutions

Power BI koppeling voor Facebook Ads

Microsoft Power BI koppeling voor Facebook Ads

Hoe werkt de Power BI connector voor Facebook Ads?

Facebook Ads koppelen aan Power BI

De Power BI connector voor Facebook Ads zorgt ervoor dat alle gewenste data vanuit Facebook Ads gebruikt kan worden voor het ontwikkelen van Power BI rapportages. 

Middels de Facebook API plaatst de Power BI connector alle gewenste data, zoals lopende advertenties, CTR, clicks enzovoorts in een SQL-database, waarna u deze database vanuit uw BI-tool, zoals Power BI kunt benaderen voor het ontwikkelen van rapportages.

Power BI en Facebook Ads

De Power BI connector maakt geautomatiseerd een koppeling met de data in Facebook Ads. Vervolgens wordt alle data in de database klaargezet in duidelijke en gestructureerde tabellen. 

Doordat het in deze tabellen wordt klaargezet heeft u zelf geen technische kennis nodig om met de Power BI connector voor Facebook Ads aan de slag te gaan. 

Wat zijn de mogelijkheden van een Power BI koppeling met Facebook Ads?

De mogelijkheden van de Power BI connector voor Facebook Ads zijn groot. Doordat alle gewenste data vanuit Facebook benaderd kan worden via de API, en gebruikt kan worden voor rapportagedoeleinden, kunnen er in de rapportage verschillende analyses worden opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van analyses zoals:

 • ROAS;
 • Overzicht lopende campagnes;
 • Behaalde doelen;
 • Prestaties per campagne.

Naast dat de data vanuit Facebook Ads gebruikt kan worden voor het ontwikkelen van Power BI rapportages, kunnen er ook andere databronnen gekoppeld worden samen in een datawarehouse. Hierdoor kan data tegen elkaar worden afgezet, en kunt u nieuwe inzichten creëren welke uit de databronnen afzonderlijk nooit zullen komen. Bekijk hier een overzicht van alle mogelijke koppelingen. 

Power BI rapportages voor Facebook Ads

Van ruwe data naar inzicht in de belangrijkste KPI’s. Middels onze kant-en-klare Power BI rapportages voor Facebook Ads, ook wel Power BI templates genoemd, kunt u direct aan de slag met het analyseren van uw Facebook Ads data.

Beschikbare templates voor Facebook Ads:

In 5 stappen uw eigen Facebook Ads rapportages ontwikkelen?

Ontdek hoe u in 5 stappen een Power BI rapportage kunt ontwikkelen. Download onze gratis Power BI Guide en ga direct aan de slag.
Wat zijn de voordelen van de Power BI koppeling met Facebook Ads?

Alle data benaderbaar

Alle gewenste data wordt via de API vanuit Facebook Ads in gestructureerde en duidelijke tabellen voor u klaargezet in een SQL database. Hierdoor is geen technische kennis nodig om te starten met de Power BI connector.

Rapportages beschikbaar

Door onze expertise en jaren aan ontwikkeling hebben wij kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar. Zo ook voor Facebook Ads. Zo heeft u binnen één dag inzicht in de belangrijkste data.

Databronnen combineren

Naast de Power BI connector voor Facebook Ads kunnen er nog meer koppelingen gekoppeld worden in één datawarehouse. Hierdoor kan data samengevoegd en gecombineerd worden in een Power BI rapportage, waardoor nieuwe inzichten ontstaan.

Veel analysemogelijkheden

Doordat alle gewenste data via de Power BI Connector beschikbaar is, kunnen er verschillende analyses gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan consolidatie, benchmarking, predictive analytics en forecasting.

Data altijd actueel

De Power BI connector zorgt ervoor dat de data altijd actueel is. De connector haalt iedere nacht, en indien wenselijk meerdere keren per dag, nieuwe data op vanuit Facebook Ads.

Voor ieder apparaat geschikt

BI-tools, en Power BI in het bijzonder, zijn uitermate geschikt voor gebruik op mobiele apparaten. Zo kunnen Power BI rapportages bekeken worden op zowel desktop, tablet, smartphone als zelfs uw smartwatch.

3 stappen naar meer inzicht
Aan de slag met de Power BI koppeling voor Facebook Ads
power-bi-koppelen-aan-exact-online-powerbi-connector
Opstarten van de proefperiode

Nadat u de proefperiode heeft aangevraagd, ontvangt u van onze specialisten direct een e-mail met verdere instructies. Tevens zal een van onze specialisten contact met u opnemen om de proefperiode door te spreken.

Aan de slag met Power BI

Nadat de Power BI koppeling met Facebook Ads gemaakt is, kunt u aan de slag met het ontwikkelen van Power BI rapportages.

Inzicht!

Nadat uw data gevisualiseerd is in een Power BI rapportage kunt u aan de slag met het analyseren van uw data. Maakt u gebruikt van een Power BI template? Dan kunt u direct aan de slag met het analyseren van uw data.

Kosten

€75

Per maand

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct jouw gratis proefperiode

 • 30 dagen gratis proberen;
 • Start op wanneer het jou uitkomt;
 • Kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Power BI Guide - 5 stappen naar de perfecte Power BI rapportage

De Power BI Guide bevat onder andere de volgende onderwerpen:

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.