Traineeship Business Intelligence Specialist

Plaatsingsdatum: 5-11-2021 | Sluitingsdatum: doorlopende werving

Klaar voor een succesvolle carrière als
BI Specialist?

Ben je recent afgestudeerd en ben je er tijdens je studie achter gekomen dat je data in de breedste zin interessant vindt? Zet dan de volgende stap in jouw carrière en start met ons Business Intelligence Traineeship. Als BI Specialist ben je samen met je collega’s de drijvende kracht achter KPI Solutions. Samen met hen ben je verantwoordelijk voor het achterhalen van de informatiebehoefte van onze klanten, ontwikkel je hoogstaande en innovatieve rapportages die hierop aansluiten én heb je een adviserende rol naar de klant. Een gevarieerde functie waarbij iedere dag weer anders is. 

kpi-solutions-nijmegen-over-ons

Hoe ziet het traineeship eruit?

Het traineeship staat volledig in het teken van jouw ontwikkeling. In 8 weken tijd zul je door onze ervaren trainers opgeleid worden tot junior BI-specialist, waarna je onder de vleugels van een ervaren BI-specialist gaat meewerken aan de gaafste projecten. Tijdens deze 8 weken nemen we je aan de hand van een intensief trainingsprogramma mee in de wondere wereld van BI. 

traineeship-business-intelligence-nijmegen

BI Specialist, en dan?

Hoe ziet het werk van een BI Specialist eruit?

Je traineeship zit erop! Tijd voor het echte werk. Een week van een BI-specialist is nooit hetzelfde. De ene dag zit je bij de klant, en de andere dag maak je een presentatie voor de kennissessie. Afwisseling is key! 

Het weekend is voorbij, tijd om weer aan de slag te gaan. Deze week begint een nieuwe sprint, dus tijd voor nieuwe projecten. Met een kop koffie start je rustig op, en bekijk je je inbox. Je beantwoordt wat mailtjes en werkt Teams berichten van je collega’s weg. Daarna staat er een meeting gepland met je team. Hierin bespreek je wat je tijdens deze sprint gaat doen, waar je tegenaan denkt te gaan lopen én of je nog hulp nodig hebt. Daarna is het tijd om aan de slag te gaan met een nieuw project. Een internationaal productiebedrijf heeft opdracht gegeven voor het ontwikkelen van een productierapportage, waarbij ze meer inzicht krijgen in hun productienormen en productiviteit. Jij mag hier een start mee maken! Je begint met een kick-off meeting om het project door te spreken, waarna je aan de slag kunt met het verzamelen van data.

Gisteren heb je een start gemaakt met je nieuwe project. Vandaag werk je daar aan verder. Je verzamelt de laatste data en start met het opbouwen van het datamodel. Je legt relaties tussen verschillende tabellen, zodat deze later samen gebruikt kunnen worden in de rapportage. Om de dag te breken loop je in de pauze een rondje met je collega’s door het prachtige centrum van Nijmegen.

Vandaag mag je een dag op locatie werken! Je neemt de bedrijfsauto mee, en rijdt naar Rotterdam. Hier werk je de hele dag samen met de klant. Zo houden we de lijntjes kort, en kunnen wensen van de klant sneller verwerkt worden. Aan het eind van de dag sluit je de dag met een voldaan gevoel af, en reis je weer af naar Nijmegen.

Morgen staat de kennissessie op het programma met alle BI-specialisten, en jou is gevraagd om de nieuwe update van Power BI toe te lichten. Je doet research naar de nieuwe update, maakt je presentatie en zorgt ervoor dat je helemaal voorbereid bent. In de middag werk je verder aan de productierapportage. Het datamodel staat, nu kun je in SQL berekeningen maken zodat je de volgende keer kunt starten met het visualiseren van de data.

Het is alweer vrijdag… de week vliegt voorbij! De dag begint met een team meeting. Hierin bespreek je hoe afgelopen week is gegaan, en welke voortgang je hebt geboekt. Daarna maak je een start met het visualiseren van de productiedata, en geef je de rapportage vorm. Nu komt de data écht tot leven. Hierbij maak je gebruik van de datavisualisatie lessen vanuit het traineeship.

In de middag werk je nog even snel wat mailtjes weg en dan staat de kennissessie al gepland. Hierin worden verschillende updates, functionaliteiten of projecten uitgelicht omtrent BI. En vandaag mag jij een nieuwe update van Power BI toelichten. Nadat de kennissessie is afgelopen is het tijd voor een drankje! De week sluiten we af met een vrijdagmiddagborrel.

Wie zijn wij?

Natuurlijk wil jij weten waar je terecht komt, dus zullen wij onszelf vast kort voorstellen. Wij zijn KPI Solutions; een jong en professioneel team vol ambities. Er heerst een informele sfeer waarbij er veel ruimte is voor humor, nieuwe initiatieven en professionele ontwikkeling. Wij zijn gestart in 2016 en momenteel gevestigd in het centrum van Nijmegen waar wij nog iedere dag groeien. Momenteel werken we met 32 professionals aan de gaafste projecten. 

Dagelijks ontwikkelen onze professionals innovatieve rapportages voor onze klanten. Naast het ontwikkelen van deze rapportages zijn we inmiddels ook uitgegroeid tot strategisch partner van diverse bedrijven verspreid binnen heel Nederland, ontwikkelen we apps, geven we trainingen en richten we datawarehouses in. 

Samen werken we iedere dag met veel passie en enthousiasme aan één missie: organisaties door middel van data beter inzicht geven in hun prestaties. 

Wat bieden wij jou?

Natuurlijk bieden wij jou een mooie werkplek waar je veel ervaring op kunt doen. Je krijgt je eigen laptop, en draait vanaf dag 1 volledig mee. Verder bieden wij jou: 

– Een fijn startsalaris;

– Flexibel werken (op kantoor, bij de klant of thuis);

– Een thuiswerkvergoeding;

– KPI deelauto’s om comfortabel naar de klant te gaan;

– Opleidingsbudget om jezelf te blijven ontwikkelen;

– Pensioenopbouw.

En, ben je al enthousiast?

Zijn we een goede match?

Ben jij recent afgestudeerd en heb jij affiniteit met
data & analytics? En beschik jij over onderstaande punten? Dan zouden wij een
match kunnen zijn! Dus, ben jij?

– HBO of WO afgestudeerd?
– Een teamspeler die zijn verantwoordelijkheid neemt?
– Communicatief vaardig, waarmee jij een goede sparringpartner voor onze klanten kunt zijn?
– Analytisch ingesteld?

En ben je enthousiast? Dan zien wij jouw sollicitatie
héél graag tegemoet! Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature? Neem
dan contact met ons op via werkenbij@kpisolutions.nl
of +(0)85 273 58 79

Direct solliciteren 🚀
inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Meer informatie over Power Apps?

  • Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze Power Apps specialisten. Zij vertellen u graag alle mogelijkheden van Power Apps.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.