Werken bij KPI Solutions

Search
Close this search box.

Power BI Sustainability Dashboard

Krijg inzichten in de duurzaamheid van je organisatie met ons Sustainability dashboard

Vanaf 1 juli 2024 gaat de normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM) in gang. Hierbij krijgen organisaties met meer dan 100 werkgevers een registratieplicht over het woon-werkverkeer van medewerkers. Met ons Sustainability dashboard krijg je direct inzicht in het woon-werkverkeer van je medewerkers, elektriciteits- en gasconsumptie, CO2-emissie en nog veel meer. Het dashboard is eenvoudig te exporteren zodat je deze kunt gebruiken voor de rapportageplicht. Daarnaast biedt het dashboard inzicht in CO2-emissie middels automatisch gevalideerde CO2-emissiefactoren. Maak hiermee de belangrijkste duurzame factoren inzichtelijk en ga aan de slag met duurzaamheidsdoelen van jouw organisatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier onze interactieve demo!

De demo is volledig interactief. Je kunt verschillende functionaliteiten uit het dashboard proberen. Zo kun je onderin navigeren tussen verschillende pagina’s, kun je gebruik maken van meerdere filters en zijn de visuals interactief te gebruiken.

Wil je het volledige Power BI Dashboard bekijken? Plan dan een demo met een van onze specialisten.

KPI's uit ons Power BI Sustainability Dashboard

Het Power BI Sustainability Dashboard biedt talloze voordelen. Maak de duurzaamheidsdoelen van je organisatie inzichtelijk met de reis kilometers, elektriciteits- en gas consumptie en nog veel meer. Kom erachter waar mogelijk knelpunten liggen zodat je je processen kunt optimaliseren en kosten kunt verlagen. We nemen je graag mee in deze voordelen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin bekijken we de mogelijkheden en hoe onze oplossingen jouw organisatie vooruit kunnen helpen.  

Door het woon-werkverkeer in kaart te brengen, kun je als organisatie ecologische voetafdruk bijhouden. Waarborg hiermee de impact van je organisatie op het milieu.

Door verschillende wet- en regelgevingen wordt er van organisaties gevraagd om het beheer van elektriciteitsverbruik goed in kaart te hebben. Hierdoor kun je bijhouden of je organisatie voldoet aan de norm op het gebied van duurzaamheid en kun je zo waar nodig maatregelen nemen om emissies te verminderen.

Het verbruik van gas is vaak gekoppeld aan de uitstoot van broeikasgassen en is daarom van groot belang om inzichtelijk te krijgen. Gasconsumptie is daarnaast een grote indicator als het gaat om energieverbruik van je organisatie. Door hier inzicht in te krijgen kun je inzicht krijgen in hoe je effectief kan omgaan met energiebronnen en waar de verbeterpunten liggen.

CO2 is een belangrijk broeikasgas dat bijdraagt aan klimaatverandering. Door dit juist in kaart te brengen kan een organisatie uitstoot verminderen en hiermee de ecologische voetafdruk verminderen. Daarnaast biedt het inzichtelijk maken van de CO2 productie vertrouwen bij klanten doordat dit een steeds groter thema aan het worden is.

Afvalproductie heeft directe milieueffecten en is daarom belangrijk op een sustainability dashboard. Het in kaart brengen van de afvalproductie van je organisatie kan leiden tot kostenbesparingen doordat je efficiënter kunt omgaan met materialen.

Als je als organisatie streeft naar duurzaamheid dan is efficiënt watergebruik ook van belang. Het monitoren van waterconsumptie maakt het mogelijk om waterverbruik te optimaliseren en processen die veel water gebruiken te identificeren. Zo kun je processen verbeteren en bijdragen aan de duurzaamheid van je organisatie.

Combineer je Sustainability dashboard met Power Apps

Combineer Power Apps met het sustainability dashboard. Zorg er bijvoorbeeld voor dat medewerkers gemakkelijk hun kilometers kunnen registreren. De gegevens worden volledig automatisch doorgeladen naar het sustainability dashboard. Bespaar hiermee veel tijd en maak het proces naar verduurzaming nog gemakkelijker binnen je organisatie. 

Er is nog veel meer mogelijk met Power Apps in combinatie met het sustainability dashboard. Ontdek de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek

KPI-Solutions-API-koppeling-connector-PowerApps-microsoft

Hoe maak je gebruik van ons Power BI Sustainability Dashboard?

Power BI Dashboard overnemen

Wil je Business Intelligence, met de focus op Power BI, breder integreren in jouw organisatie? Met dit kant-en-klare dashboard leg je een solide basis voor verdere implementatie. Neem het dashboard over, word eigenaar van de rapportage en pas het volledig naar jouw behoeften aan. Voeg visualisaties toe, pas aan in jouw huisstijl en meer. Onze BI-specialisten staan klaar om jouw BI-doelen te verwezenlijken en verder te ondersteunen.

Power BI Dashboard in abonnementsvorm

Je kunt het Power BI Dashboard eenvoudig als abonnement verkrijgen. Hierbij betaal je maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van het Sustainability Power BI Dashboard. De Power BI rapportage is beschikbaar in de online omgeving van Power BI, waar je deze kunt delen met collega’s. Onze BI-specialisten kunnen extra analyses toevoegen of wijzigingen aanbrengen op verzoek. Let op: bij een abonnement kun je zelf geen wijzigingen doorvoeren.

Klaar om de duurzaamheid van je organisatie te beheren? 

Het Power BI Sustainability Dashboard biedt de sleutel tot het efficiënter beheren van je processen om ze zo duurzamer te maken waardoor je kosten bespaart. Ontdek de voordelen van het duurzamer maken van je processen tijdens en vraag een proefperiode aan voor ons Sustainability dashboard of plan een vrijblijvende kennismaking in met een van onze specialisten. 

Vraag vrijblijvend een proefperiode aan of plan nu een kennismaking. Breng je organisatie naar een hoger niveau als het gaat om duurzaamheid.

KPI solutions - visualisatie -datagedreven werken

Rapportageplicht Werkgebonden Personenmobiliteit

Vanaf 1 juli 2024 gaat de regeling Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM) in gang. Zo wordt het verplicht om vanaf 100 werknemers te rapporteren over het woon-werkverkeer. De volgende gegevens dienen verzameld te worden:

  • Het totaal aantal kilometers dat medewerkers in één kalenderjaar heeft afgelegd voor zakelijk en woon-werkverkeer.
  • Het aantal kilometers in één jaar verdeeld in soort vervoermiddel en brandstoftype.

 Lees hier meer over deze regeling.

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Filter op categorie

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Plan vrijblijvend een kennismaking​

Wij ondersteunen en begeleiden organisaties bij strategische besluitvorming door datagedreven te werken

Vrijblijvend

We denken vrijblijvend met je mee om te inventariseren welk vraagstuk je hebt binnen jouw organisatie.

Kies zelf een datum en tijd

Om het makkelijker te maken, kun je zelf een meeting in onze agenda plannen.

Organisatie centraal

De kennismaking wordt volledig toegespitst op jouw organisatie en vraagstuk. Zo kunnen we achterhalen welke behoefte er is.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.