Werken bij KPI Solutions

Machine Learning

Wat is het precies?

Machine Learning is een tak van de kunstmatige intelligentie (AI) die zich richt op het ontwikkelen van computersystemen die zelfstandig kunnen leren en zich kunnen aanpassen aan nieuwe situaties zonder expliciet geprogrammeerd te worden. Het idee achter Machine Learning is om computers in staat te stellen om patronen in data te ontdekken en te leren van deze patronen, zonder dat er expliciete instructies of regels worden gegeven.

Dit gebeurt door middel van algoritmen die gebruik maken van statistische modellen en wiskundige technieken om patronen te identificeren en te voorspellen. De algoritmen passen zichzelf aan naarmate er meer data beschikbaar komt, waardoor het systeem steeds betere voorspellingen kan doen.

Machine Learning heeft de potentie om impact te hebben op vele aspecten van ons leven, van de gezondheidszorg en het bedrijfsleven tot het dagelijks leven en de manier waarop we ons verplaatsen. Het blijft een snel evoluerend veld met voortdurende ontwikkelingen en toepassingen.

KPI Solutions-Bespreking-API-Power bi-koppelingen-machine-learning-Business-Intelligence- consultant-sales-dashboard

Op basis van data leert een Machine Learning model o.a. hoe trends zich ontwikkelen en welke variabelen de patronen beïnvloeden. Al deze kennis wordt opgeslagen in het model en gebruikt om een voorspelling voor de toekomst te doen. Ieder dag heb je meer historische data, en deze data wordt automatisch toegevoegd aan het model waardoor het steeds meer kennis opdoet, en daardoor zelflerend is. Prognoses zijn daardoor dynamisch en passen zich aan naar veranderde omstandigheden.

KPI Solutions-KPI'S-Opstellen-dashboards-meeting-communicatie-training-machine-learning

Machine Learning in combinatie met Power BI

Machine Learning en Power BI zijn beide krachtige tools die afzonderlijk veel waarde kunnen bieden aan bedrijven en organisaties. Machine Learning wordt gebruikt om complexe gegevens te analyseren en inzichten te genereren, terwijl Power BI helpt bij het visualiseren van gegevens op een eenvoudige en effectieve manier. Wanneer deze twee technologieën worden gecombineerd, ontstaat een krachtig instrument dat bedrijven kunnen gebruiken om hun besluitvormingsprocessen te verbeteren.

Het KPI Solutions Machine Learning model

Onze BI-consultants combineren Power BI met Machine Learning, zodat bedrijven steeds slimmer, sneller en leuker kunnen werken. Om deze combinatie te laten werken hebben zij een Machine Learning model gebouwd die ingezet kan worden voor alle voorspellingen van tijdsgebonden data. Dat is dus feitelijk alles wat we op dagelijkse basis kunnen meten. Denk hierbij aan dagelijkse statistieken en KPI’s zoals:

 • Omzet;
 • Kosten;
 • Afzet;
 • Geschreven uren;
 • Gemaakte ritten/ gereden kilometers;
 • Productiviteit;
 • Aantal orders;
 • Voorraad/ voorraadwaarde;
 • Productiecapaciteit;
 • Aantal tickets.
Wat zijn de voordelen van ons ML-model?
Meer weten over Machine Learning?

Wil je verder praten over de mogelijkheden van Machine Learning voor jullie organisatie? Onze BI consultants denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op of plan direct een vrijblijvende online kennismaking in met één van onze consultants.

Blog: Introductie in Machine Learning

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.