Werken bij KPI Solutions

KPI Solutions behaalt ISO 27001 certificaat

KPI Solutions behaalt ISO 27001 certificaat

Met veel trots kunnen wij melden dat KPI Solutions het ISO 27001 certificaat heeft behaald. De ISO 27001 is wereldwijd een erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. Door deze certificering hebben we aangetoond een werkend managementsysteem voor informatiebeveiliging te hebben. Door dit managementsysteem kijken we constant kritisch naar onze inrichting, processen en werkwijzen en nemen we maatregelen waar nodig. Met het ISO27001 certificaat laten wij zien dat jouw data bij ons in veilige handen is.

Wat is informatiebeveiliging?

Informatiebeveiliging is veel breder dan veel mensen denken. Het gaat om de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie. De data moet dus niet alleen beveiligd zijn zodat anderen er niet bij kunnen komen, maar bijvoorbeeld ook niet ongepland kwijt of incompleet raken. Het gaat dus niet alleen om zogenaamde datalekken en ook zeker niet alleen om persoonsgegevens.

De ISO 27001 norm doet dit door procesmatig te kijken naar informatiebeveiliging. Is men in controle over de eigen processen? Dit is heel breed: van het onboarding-proces van nieuwe medewerkers tot het versleutelen van verbindingen met bronsystemen en van opleiding van huidige medewerkers tot het beveiligen van laptops. Er zijn immers veel meer mogelijke oorzaken dan alleen technische problemen. Door alle processen onder de loop te nemen en vast te leggen in het managementsysteem wordt het risico zo ver mogelijk verkleind.

Met de certificering laten we zien dat we dit managementsysteem hebben ingericht en actief gebruiken. Informatiebeveiliging is op die manier zoveel mogelijk geborgd in de gehele organisatie. De certificering is uitgegeven door de certificerende instelling Digitrust, dé specialist in informatiebeveiligingscertificeringen. Zo wordt er onafhankelijk vastgesteld er aan de eisen is voldaan.

KPI Solutions-certificiering-ISO-27001-certificaat

ISO 27001 traject

Om ons voor te bereiden op de certificering, zijn we gestart om alle beleid, regels en processen centraal vast te leggen. Om iedereen erbij te betrekken, hebben we diverse sessies gehouden over informatiebeveiliging. Een van de belangrijkste zaken van informatieveiligheid is dat iedereen betrokken is en dit niet vanuit één hoek komt. Daarnaast zijn meer dan 10 man ook actief betrokken geweest bij verbeteringen en hebben we een externe specialist betrokken, Mike Broens van LVL10.

Na een halfjaar waren we klaar voor de audit, waarbij de certificerende instelling gedurende een week komt beoordelen hoe ons managementsysteem aan de norm voldoet. Hier zijn we zeer goed doorheen gekomen, waarna we het certificaat in ontvangst mochten nemen. Daarmee is het echter absoluut niet klaar: omdat ISO 27001 juist gaat over het actief gebruiken van het managementsysteem vindt er elk jaar een controleaudit plaats. Informatiebeveiliging is nooit klaar of af. Niet alleen zijn er constant veranderingen in het bedrijf, ook de omgeving verandert elke dag. Juist daarom is de ISO 27001 geen eisenlijst met technische regels, maar wordt er gekeken of je als bedrijf de juiste keuzes en afwegingen maakt.

KPI Solutions

Waarom is ISO 27001 belangrijk voor ons?

We verwerken op dit moment data voor honderden klanten, met gezamenlijk duizenden administraties en omgevingen in de bronsystemen. Elke dag wordt er bijna een terabyte aan nieuwe informatie opgehaald en ter beschikking gesteld via datawarehouses en Power BI rapportages. Het is dus van groot belang dat we onze processen op orde hebben. ISO 27001 gaat echter niet alleen over de data van klanten, ook in onze eigen bedrijfssystemen moet informatie op de juiste manier beveiligd zijn.

Door de ISO 27001 certificaat is dus onafhankelijk vastgesteld dat de informatiebeveiliging (verzamelen, beheren en delen van (persoons)gegevens) binnen KPI Solutions op een structurele en aantoonbare manier geborgd is. Als klant weet je dus zo zeker dat je je over informatiebeveiliging geen zorgen hoeft te maken bij KPI Solutions!

Wil jij aan de slag gaan met Business Intelligence? Plan hieronder vrijblijvend een kennismaking in.

 

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente posts

Volg ons

Whitepapers

De nieuwste blogs automatisch in je inbox ontvangen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je inbox! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

power-bi

BI & Analytics

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.