Werken bij KPI Solutions

Power BI API koppeling nodig?

Gebruik de Power BI API koppeling en ga aan de slag met het ontwikkelen van jouw eigen Power BI rapportage(s). Kun je het gewenste softwarepakket niet vinden? Neem dan contact met ons op.

Op zoek naar een API-koppeling?

CMS software

Staat jouw softwarepakket er niet tussen?

Laat ons weten met welk softwarepakket je graag een Power BI API koppeling wenst, zodat we je vrijblijvend de mogelijkheden kunnen doorgeven.

In 5 stappen jouw eigen Power BI rapportage(s) ontwikkelen?

Download direct onze gratis Power BI Guide en ontdek hoe je in slechts 5 stappen door middel van de Power BI API koppeling Power BI rapportage(s) kunt ontwikkelen.
Veelgestelde vragen over Power BI API koppelingen
Wat is een Power BI API koppeling/Power BI connector?

Een Power BI API koppeling, ook wel Power BI connector genoemd, zorgt ervoor dat data vanuit ieder gewenst pakket ontsloten kan worden. Dit betekent dat de data vanuit het betreffende softwarepakket gebruikt kan worden voor rapportagedoeleinden. Bijvoorbeeld voor het maken van rapportages in Power BI zoals wij dat doen. Lees hier waarom wij houden van het werken met Power BI.

Hoe werkt een Microsoft Power BI API koppeling?

De Power BI API koppeling maakt verbinding met jouw softwarepakket. Vervolgens kopieert de koppeling alle gewenste gegevens vanuit jouw softwarepakket naar een SQL-database. Deze database is te benaderen vanuit iedere gewenste BI-tool, zoals Power BI, Qlik of Tableau. Doordat de connector alle data in eenvoudige tabellen kopieert, kan iedereen aan de slag met het ontwikkelen van rapportages. 

Kan ik meerdere API koppelingen gebruiken?

Zeker. Het is juist de kracht van Business Intelligence om meerdere databronnen met elkaar te koppelen. We kunnen er dan ook zeker voor zorgen dat de data vanuit jouw verschillende softwarepakketten samen komt in één database.

Kan ik de Microsoft Power BI API koppeling ook gebruiken in Excel?

Het is zeker mogelijk om de Microsoft Power BI API koppeling te gebruiken in combinatie met Excel. Vanuit Excel kan, net zoals vanuit de BI-tools, de database worden benaderd. 

Wat is er inbegrepen bij de Power BI API koppeling?

Naast dat je jouw eigen database ontvangt waar jouw data in staat, ontvang je ook een uitgebreide en praktische handleiding om aan de slag te gaan met de API koppeling in de gewenste BI-tool. Daarnaast monitoren onze support medewerkers dagelijks of de API alle gewenste data ophaalt en of er geen foutmeldingen optreden. 

Welke Power BI licentie heb ik nodig om te starten met Power BI?

Je hebt geen betaalde licentie nodig om te starten met de Power BI API koppeling. Het gebruik van Power BI Desktop is volledig gratis. Mocht je de rapportages later willen delen met collega’s in de online omgeving van Power BI, dan dien je wel een Power BI Pro licentie á $10 in de maand aan te schaffen. 

Welke kennis heb ik nodig om met een Microsoft Power BI API koppeling te werken?

Je hebt geen technische kennis nodig om met de Power BI API koppeling te werken. Deze koppeling maakt geautomatiseerd een verbinding met de gewenste gegevens in jouw softwarepakket, en zet deze om in heldere en begrijpelijke tabellen. Deze tabellen kun je vervolgens in jouw BI-tool, zoals Power BI laden en rapportages maken. Minimale kennis van een BI-tool is dus wel handig.

Zitten er bij de Power BI API koppeling ook rapportages inbegrepen?

Nee, er zitten bij de API géén rapportages. De API koppeling is ervoor gemaakt om zelf rapportages te ontwikkelen op basis van jouw eigen data. Wil je liever wel gebruik maken van kant-en-klare rapportages voor jouw softwarepakket? Dan kun je deze optioneel erbij kiezen. Je mag zowel de API koppeling, als onze kant-en-klare rapportages 30 dagen uitproberen. Bekijk hier een overzicht van onze kant-en-klare Power BI rapportages.

Direct jouw Power BI connector opstarten?

Start direct jouw gratis proefperiode

  • 30 dagen gratis proberen;
  • Start op wanneer het jou uitkomt;
  • Kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Power BI Guide - 5 stappen naar de perfecte Power BI rapportage

De Power BI Guide bevat onder andere de volgende onderwerpen:

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.