Breng uw data tot leven met Power BI

Visuele Power BI rapportages

Microsoft Power BI

Werk datagedreven met Power BI

Hoe rapporteert uw organisatie? In Excel? We zien dat veel organisaties anno 2021 nog steeds hun rapportages ontwikkelen in Excel. Het opstellen van deze rapportages kost veel tijd en daarnaast is de belangrijkste vraag nog maar of deze rapportages aansluiten op de actuele cijfers. Vaak wordt er vanuit allerlei bestanden en bronsystemen data gekopieerd en/of handmatig overgenomen waardoor de foutmarge hoog is en de efficiency laag. De oplossing? Rapportages automatiseren in Microsoft Power BI

power-bi-koppelen-aan-exact-online-powerbi-connector
Al uw databronnen gecombineerd in één Power BI Rapportage?

Microsoft Power BI is een rijke en krachtige tool waarmee data omgezet kan worden in heldere en visuele rapportages. Middels Power BI kunnen alle gewenste databronnen die binnen uw organisatie aanwezig zijn gecombineerd worden (bijvoorbeeld vanuit uw boekhoudpakket, ERP-systeem maar ook vanuit uw huidige Excel sheets en Google Analytics). Gezien Power BI onderdeel is van Microsoft, is Power BI eenvoudig en snel te integreren binnen uw (vaak al) bestaande Office-365 omgeving. 

Dankzij de heldere en visuele rapportages in Microsoft Power BI komt uw data tot leven. Hierdoor krijgen beslissers op ieder niveau grip doordat ze informatie eenvoudig en op ieder gewenst moment, via ieder device, tot zich kunnen nemen. Tevens ontstaan er vele nieuwe inzichten, doordat beschikbare data met elkaar gecombineerd kan worden wat eerder niet mogelijk was. 

Door te starten met Power BI ontwikkelt u een prachtig fundament om datagedreven te werken, en (management)beslissingen te nemen op basis van actuele data en feiten. 

Verbind uw organisatie

Power BI helpt organisaties een brug te slaan tussen het management en de operationele afdelingen. Power BI maakt de performance binnen een organisatie inzichtelijk en presenteert dit middels heldere en hoogstaande visualisaties. Of u nu de financiële gegevens van afgelopen week wilt raadplegen, de marge van een product wilt vergelijken of inzicht wilt in uw realisatie ten opzichte van budget – middels Power BI is het mogelijk een rapportage te creëren met ieder gewenst inzicht waardoor afdelingen uitgedaagd worden om kritisch naar hun data te kijken en hierover vragen te stellen. Dit zorgt ervoor dat de samenwerking tussen verschillende afdelingen beter en gemakkelijker verloopt, door het delen van rapportages en bevindingen.

power-bi-rapportage-leider-business-intelligence

Leider op het gebied van Business Intelligence

Dat Microsoft, en daarmee Power BI, blijft innoveren is algemeen bekend. Maandelijks wordt er een update naar buiten gebracht waarin nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd aan Power BI. Microsoft is dan ook niet voor niets al meer dan 13 jaar op rij verkozen door Gartner tot leider op het gebied van Analytics en Business Intelligence. Door te kiezen voor Power BI als Business Intelligence tool, bent u verzekerd van een innovatieve tool die nooit stilstaat en continu groeit.

 

Feitje:

Power BI wordt wereldwijd gebruikt en is inmiddels beschikbaar in meer dan 43 talen. Maandelijks wordt er méér dan 40.000.000 gigabyte aan data verwerkt.

Zelf aan de slag met Microsoft Power BI?

Ontdek de mogelijkheden.

Kant-en-klare Power BI Rapportages

Ontdek onze Power BI templates en ga direct aan de slag met uw eigen data.

Maatwerk Power BI rapportages

Ontdek de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie.

Of plan een kennismaking in om verder te praten over de mogelijkheden.

power-bi-koppelen-aan-exact-online-powerbi-connector
Zelf aan de slag met Business Intelligence?

Download gratis onze Business Intelligence startgids boordevol informatie!