Eén bron van de waarheid

Datawarehouse als bron voor uw Business Intelligence oplossing

Alle databronnen bundelen

Het hart van uw Business Intelligence oplossing

Uw bedrijf heeft data opgeslagen staan op allerlei locaties. U heeft een boekhoudsysteem, een salarispakket, een ERP-systeem, een productieplanning of een projectenregistratie. Meestal staat dit in verschillende systemen, van diverse leveranciers. Natuurlijk wilt u deze gegevens combineren. Door deze data in een datawarehouse te plaatsen is dit mogelijk. In een datawarehouse wordt data op een slimme en efficiënte manier verzameld, gevalideerd en gestructureerd vanuit verschillende bronsystemen. Het datawarehouse fungeert als één centrale locatie om data op te slaan waarna u data kunt samenvoegen, vergelijken en combineren tot nieuwe inzichten.

Enkele voordelen van een datawarehouse

U kunt onze connectoren gebruiken om informatie uit cloudomgevingen (zoals Exact Online, AFAS, Twinfield, Loket, Numbers en Teamleader) naar uw datawarehouse te repliceren. Daarnaast kunt u uw data uit uw eigen databases (zoals Microsoft Dynamics, Kerridge of Exact Globe), Sharepoint-omgevingen en Excel-bestanden toevoegen aan het datawarehouse. Het datawarehouse geeft de mogelijkheid om informatie die over allerlei bronnen binnen de organisatie verspreid ligt te centraliseren.

Door de gegevens één of meerdere keren per dag te repliceren naar uw datawarehouse heeft u altijd uw gegevens ter beschikking om te analyseren. Veel cloudomgevingen hebben beperkingen hoeveel data kan worden opgehaald. Daardoor is het ophalen van gegevens vaak traag of beperkt. Ook bronsystemen met eigen databases zijn vaak niet geschikt om uitgebreide analyses op uit te voeren. Deze beperkingen heeft uw datawarehouse niet: u maakt als het ware een analyseomgeving met al uw gegevens waar u vervolgens rapportages voor kunt ontwikkelen.

Het inrichten van een datawarehouse

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Plan een vrijblijvend gesprek in met één van onze professionals.

Koppeling onderling verschillende pakketten

Het is bij veel pakketten daarnaast mogelijk om de data tussen de verschillende pakketten onderling uit te wisselen. Zo kunt u de klantgegevens die uw accountmanagers aanmaken in uw CRM-software, automatisch in uw boekhoudpakket laten overnemen. Of de uren die uw medewerkers schrijven in uw projectenregistratie automatisch laten boeken in uw boekhouding.

Het datawarehouse kunt u dus zien als het hart van de Business Intelligence oplossing. Vanuit de Business Intelligence tool, zoals Power BI, kan een koppeling gemaakt worden met het datawarehouse. Vanuit hier functioneert het als dé bron van informatie voor het maken van analyses en rapportages. Dit biedt waardevolle inzichten voor alle betrokkenen binnen de organisatie om gericht te kunnen sturen en strategische beslissingen te kunnen nemen.

Het opzetten en inrichten van een datawarehouse is erg bedrijfsspecifiek, en daarom maatwerk. De stappen die genomen dienen te worden zijn afhankelijk van de bronsystemen, de manier waarop de data op dit moment binnen de organisatie verwerkt wordt en uiteraard de wensen. We adviseren u graag over de mogelijkheden van een datawarehouse voor uw organisatie. Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Of bel direct

+31 (0)85 273 58 79​