• +31 (0)85 273 58 79
  • info@kpisolutions.nl

Eén bron van de waarheid

Datawarehouse als bron voor uw Business Intelligence oplossing

Alle databronnen bundelen

Het hart van uw Business Intelligence oplossing

In een datawarehouse worden grote hoeveelheden data op een slimme en efficiënte manier verzameld, gevalideerd en gestructureerd vanuit verschillende bronsystemen. Van HRM, tot WMS en ERP systemen. Het datawarehouse fungeert als één centrale locatie om data op te slaan. Het datawarehouse haalt niet alleen data op vanuit de systemen, maar verbetert daarnaast ook de kwaliteit van uw data. 

Daarnaast geeft het datawarehouse de mogelijkheid om informatie die over allerlei bronnen binnen de organisatie verspreid ligt, centraal te combineren. Hierdoor is het zelfs mogelijk om allerlei verouderde datastructuren, Excel Sheets en tekstbestanden te integreren in een centraal te ontsluiten datawarehouse. 

Het datawarehouse kunt u dus zien als het hart van de Business Intelligence oplossing. Vanuit de Business Intelligence tool kan namelijk een koppeling gemaakt worden met het datawarehouse. Vanuit hier functioneert het als dé bron van informatie voor het maken van analyses en (management)rapportages. Dit biedt waardevolle inzichten voor alle betrokkenen binnen de organisatie om gericht te kunnen sturen en strategische beslissingen te kunnen nemen. 

Enkele voordelen van een datawarehouse

  • Meerdere softwaresystemen samen te koppelen
  • Datakwaliteit makkelijk te bewaken
  • Eén bron van de waarheid
  • Data is snel beschikbaar
  • Ontlast uw operationele systemen

Het opzetten en inrichten van een datawarehouse is erg bedrijfsspecifiek, en daarom maatwerk. De stappen die genomen dienen te worden zijn afhankelijk van de bronsystemen, de manier waarop de data op dit moment binnen de organisatie verwerkt wordt en uiteraard de wensen. 

We adviseren u graag over de mogelijkheden van een datawarehouse voor uw organisatie. Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Het inrichten van een datawarehouse