Werken bij KPI Solutions

Veel gestelde vragen

Hoe werkt de BI connector? Hebben jullie ook standaard rapportages? Hoe is mijn data beveiligd? Kan ik ook een Power BI cursus volgen?  Wat kost de connector?

Algemeen

Wij stellen onszelf graag aan u voor! Bekijk hier onze ‘over ons’ pagina voor meer informatie en de gezichten achter KPI Solutions.

Uiteraard maken we graag vrijblijvend kennis, om de mogelijkheden van Business Intelligence en/of mogelijke samenwerkingen te bespreken. Neem gerust contact met ons op voor het inplannen van een afspraak of ga naar deze pagina. Deze afspraken kunnen we zowel op locatie als online inplannen.  

U kunt bij ons terecht met al uw vraagstukken op het gebied van Business Intelligence. Van het ontsluiten van databronnen, het inrichten van datawarehouses, het maken van rapportages tot het geven van cursussen.  

Connectoren

De Power BI Connector realiseert een koppeling tussen uw softwarepakket en Power BI. Om data in Power BI in te kunnen laden, wordt de data vanuit uw softwarepakket dagelijks gerepliceerd in een bedrijfsspecifieke database. De database is benaderbaar vanuit Power BI Desktop, waardoor u alle data kunt inladen en kunt starten met het ontwikkelen van rapportages.

 

Afhankelijk van het type connector kunnen de kosten variëren tussen de €10 en €100 per maand. Dit staat per connector aangegeven op de website. Kunt u het niet vinden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.  

Naast een deel ontwikkeling, zitten de kosten voor de connector o.a. in:

  • Licenties voor onze software;
  • Hosting van de (SQL) database;
  • Dagelijkse monitoring en support.

U ontvangt de gegevens van uw database waarmee u uw data kunt ophalen en inladen in Power BI Desktop (of andere BI-tool). Uiteraard ontvangt u hierbij een uitgebreide handleiding met stappenplan. Daarnaast is er vanuit KPI Solutions dagelijks monitoring en support om te controleren of alle data opgehaald wordt, zoals benodigd.

De data die beschikbaar is in uw softwarepakket, kan de connector ophalen.

Nee, de connector is bedoeld om zelf rapportages te ontwikkelen. Uiteraard hebben we verschillende templates beschikbaar. Voor meer informatie neem hiervoor contact met ons op.

 

In totaal hebben wij 1.032 API Endpoints die we kunnen benaderen, en daarbij zijn wij de enige die de XML API benaderen in de markt. Dit zorgt o.a. voor een betere en snellere perfomance van onze connectoren.

Daarnaast kunnen we als een van de enige aanbieders grote datavolumes aan.

U kunt onze connectoren aan verschillende BI systemen koppelen. Naast Microsoft Power BI, kunt u onze connectoren ook koppelen aan Tableau, Qlikview, Qliksense en Excel.

Dat kan! U kunt meerdere connectoren tegelijk gebruiken. We kunnen ervoor zorgen dat de data in één database komt, zodat u rapportages kunt maken op basis van data uit meerdere softwarepakketten.

Uw data wordt standaard 1x per dag ververst. Indien wenselijk kunnen we meermaals per dag verversen. Benieuwd naar de mogelijkheden in uw situatie? Neem dan contact op met info@kpisolutions.nl

U kunt starten met een gratis licentie van Power BI. Mocht u de ontwikkelde rapportages willen delen via PowerBI.com met bijvoorbeeld uw collega, dient u een Power BI Pro account aan te schaffen via Microsoft. Deze kost €10,00 per maand.

 

Microsoft Power BI is, zoals de naam het al zegt, een Microsoft product en daardoor niet te benaderen vanaf een Macbook. Hierdoor kunt u zelf geen rapportages ontwikkelen. U kunt dit wel indien u gebruik maakt van een remote desktop. Uiteraard kunt u wel gebruik maken van onze templates.

Om te starten is geen technische kennis benodigd. Wij starten de connector volledig voor u op, waarna u enkel en alleen de data nog in Power BI moet laden om rapportages te kunnen ontwikkelen. Echter is kennis van de werking van Power BI Desktop wel wenselijk om ook daadwerkelijk rapportages te kunnen ontwikkelen.

De meest gebruikte pakketten staan tussen onze connectoren. Echter kunnen we meerdere pakketten, indien gewenst, ontsluiten. Laat ons weten welk pakket u graag ontsloten wilt zien, dan kunnen we de mogelijkheden bekijken. Neem contact op met info@kpisolutions.nl.

Rapportages

Templates

Jazeker. Indien u zelf onvoldoende tijd of kennis heeft van Microsoft Power BI, kunt u gebruik maken van onze Power BI templates. We hebben op dit moment 6 templates beschikbaar. Dat zijn Finance, Sales, MRP (inkoop), Projecten/tijd, abonnementen en HR. Deze templates bevatten ieder jarenlange ontwikkeling, waardoor zij beschikken over de meest recente functionaliteiten.  

Er zit geen verschil tussen een template en een rapportage. Een template is namelijk een rapportage. Echter noemen we onze standaard rapportages, die al klaar zijn voor gebruik en direct geïmplementeerd kunnen worden, templates. 

Uiteraard. Net zoals de connector is het template 30-dagen vrijblijvend te proberen. Daarnaast geven onze BI-professionals u graag een korte demo, zodat u alle functionaliteiten van het template kunt uitproberen gedurende de proefperiode. U kunt hier een proefperiode aanvragen.

De kosten voor het gebruik van de templates variëren van €100-€150 per maand. Deze prijs is exclusief Power BI Pro licentie van €10 in de maand en exclusief connector. Deze is benodigd om het template op te starten. Uiteraard mag u het template én de connector de eerste 30 dagen vrijblijvend uitproberen. 

We streven naar een zo kort mogelijke doorlooptijd. Voor de rapportage betekent dit dat deze binnen één week operationeel is. 

We uploaden de rapportage met uw data naar de online service van Power BI, Powerbi.com. Hier ontvangt u een eigen Pro account van. Vanuit hier wordt de rapportage dagelijks ververst, en kunt u de rapportage delen met uw collega’s. Daarnaast kun u via de App van PowerBI de rapportage ook bekijken via uw mobiele apparaten. 

U kunt zelf geen aanpassingen maken in de rapportage (mits u deze overneemt). Wij kunnen dat wel voor u verzorgen. Custom aanpassingen zijn mogelijk op basis van nacalculatie. Vooraf kan een inschatting gegeven worden van de te verwachten implementatietijd.

Rapportages

Zeker! Wij zijn professionals in het ontwikkelen van op maat gemaakte rapportages voor uw organisatie. We bespreken graag vrijblijvend met u de mogelijkheden. 

De kosten voor een rapportage zijn geheel afhankelijk van uw wensen en de databronnen welke ontsloten moeten worden. Om u een goede inschatting van de te verwachten kosten te geven, maken we graag eens vrijblijvend kennis.

Het proces omvat 4 stappen:
1. Inventarisatie;
2. Koppelingen maken;
3. Ontwikkeling rapportages;
4. Training en gebruik

Voor ons volledige proces verwijzen wij u graag door naar deze pagina.

Cursussen

Zeker! We bieden diverse cursussen aan op het gebied van Microsoft Power BI. We hebben cursussen op zowel beginners, als gevorderde niveau. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om onze cursussen online te volgen, of incompany. Bekijk ons cursusaanbod hier.

We werken graag met u mee om tot een passende oplossing te komen voor uw vraagstuk. Dit kan zijn in de vorm van enkele uren consultancy of structureel bijvoorbeeld een dag in de week. We bespreken de mogelijkheden graag met u. Neem contact op met info@kpisolutions.nl voor meer informatie.

Dataveiligheid

Veiligheid is bij ons prioriteit nummer 1. Om de veiligheid van uw data te waarborgen, werken wij uitsluiten met Microsoft SQL servers (Azure).  

Indien u besluit om de proefperiode niet door te zetten, zullen we uw data volledig verwijderen van onze server. Dit proces is ook opgenomen in onze verwerkersovereenkomst.

Wijzigingen voorbehouden.

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

power-bi

BI & Analytics

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.