Werken bij KPI Solutions

Datagedreven transformatie

Aan de slag met jouw data!

Je wilt aan de slag met de data van je organisatie, zodat jullie datagedreven kunnen werken en alle voordelen hiervan kunnen benutten. Maar waar begin je? Om een datagedreven organisatie te worden kunnen onze BI-consultants jou helpen bij de eerste stappen. Dit kunnen zij doen door samen met jullie een datagedreven transformatie traject te strarten. Tijdens dit traject worden bedrijfsprocessen en strategieën opnieuw gestructureerd en getransformeerd om uiteindelijk datagedreven te kunnen worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van data en verschillende analyses.

Naast het verzamelen en analyseren van data, omvat een datagedreven transformatie ook het implementeren van technologieën en processen die gericht zijn op het benutten van deze inzichten. Dit kan variëren van het gebruik van Business Intelligence software, zoals Power BI tot Machine Learning technieken en het opzetten van datagedreven automatiseringsflows. 

Een succesvolle datagedreven transformatie

Een succesvolle datagedreven transformatie vereist betrokkenheid van alle belanghebbenden in een organisatie, van het MT tot de IT-afdeling tot operationele teams. Het is belangrijk om de juiste cultuur en mindset te creëren waarin datagedreven werken centraal staat en data-analyse en datagedreven besluitvorming als vanzelfsprekend worden beschouwd. Onze BI consultants zullen met jullie team aan de slag gaan om intern voldoende draagvlak te creëren zodat een datagedreven transformatie gerealiseerd kan worden.

Het doel van een datagedreven transformatie

Het doel van een datagedreven transformatie is om organisaties in staat te stellen hun beslissingen en acties beter af te stemmen op de behoeften en voorkeuren van klanten, de productiviteit te verhogen, de efficiëntie te verbeteren en nieuwe kansen te identificeren. Het kan ook helpen om organisaties te beschermen tegen onverwachte uitdagingen door hen in staat te stellen snel en flexibel te reageren op veranderingen in de markt. Dit alles binnen een organisatie waar een datagedreven cultuur centraal gedragen wordt 

Waarom datagedreven worden?

Enkele van de belangrijkste redenen om datagedreven te worden zijn: 

 • Verbeterde besluitvorming: Door het verzamelen en analyseren van data kun je betere en onderbouwde beslissingen nemen; 
 • Verbeterde efficiëntie: Een datagedreven aanpak kan helpen om inefficiënties in bedrijfsprocessen te identificeren en te elimineren. Dit kan leiden tot kostenbesparingen en het verhogen van de productiviteit; 
 • Betere klantenservice: Door middel van datagedreven inzichten kunnen organisaties beter begrijpen wat klanten willen en nodig hebben. Dit kan leiden tot het leveren van betere producten en diensten, en een verbeterde klantervaring. 
 • Concurrerend voordeel: Organisaties die datagedreven zijn, kunnen een concurrentievoordeel behalen. Door het gebruik van data kunnen ze sneller inspelen op veranderingen in de markt en beter voldoen aan de behoeften van klanten; 
 • Nieuwe kansen identificeren: Data-analyse kan organisaties helpen om nieuwe kansen voor groei te identificeren. Door te begrijpen waar de markt naartoe gaat en welke trends zich ontwikkelen, kunnen organisaties beter voorbereid zijn op toekomstige uitdagingen;
 • Verhoogde innovatie: Datagedreven transformatie kan organisaties helpen om innovatie te stimuleren. Door het gebruik van data kunnen nieuwe ideeën en inzichten worden gegenereerd die anders misschien niet zouden zijn ontdekt. 
Meer weten over datagedreven transformatie?

Wil je verder praten over de mogelijkheden van een datagedreven transformatie traject voor jullie organisatie? Onze BI consultants denken graag met jullie mee om een passend traject samen te stellen zodat ook jullie datagedreven kunnen werken. Neem vrijblijvend contact met ons op of plan aan de rechterkant direct een vrijblijvende online kennismaking in met één van onze consultants. 

Blog: hoe word je een datagedreven organisatie?

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.