Werken bij KPI Solutions

Search
Close this search box.

Datagedreven werken

Aan de slag met jouw data!

Wil je aan de slag met de data van jouw organisatie zodat jullie datagedreven kunnen werken en alle voordelen hiervan kunnen benutten? Om een datadriven organisatie te worden, kunnen onze BI-consultants jou helpen bij de eerste stappen. Dit kunnen zij doen door samen met jullie te kijken naar mogelijkheden om datagedreven te werken. Tijdens dit traject worden bedrijfsprocessen en strategieën opnieuw gestructureerd en getransformeerd. Om uiteindelijk datadriven te kunnen worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van data en verschillende analyses.

Naast het verzamelen en analyseren van data, omvat datadriven werken ook het implementeren van technologieën en processen die gericht zijn op het benutten van deze inzichten. Dit kan variëren van het gebruik van Business Intelligence software, zoals Power BI tot Machine Learning technieken en het opzetten van datagedreven automatiseringsflows. 

KPI Solutions-datagedreven werken- power apps-kpi

Succesvol datagedreven werken

Datagedreven werken vereist betrokkenheid van alle belanghebbenden in een organisatie, van het MT tot de IT-afdeling tot operationele teams. Het is belangrijk om de juiste cultuur en mindset te creëren waarin datagedreven werken centraal staat en data-analyse en datagedreven besluitvorming als vanzelfsprekend worden beschouwd. Onze BI consultants zullen met jullie team aan de slag gaan om intern voldoende draagvlak te creëren. Met daarmee als doel om datagedreven werken te realiseren.

Het doel van datagedreven werken

Datagedreven werken stelt organisaties in staat om hun beslissingen en acties beter af te stemmen op de behoeften en voorkeuren van klanten, de productiviteit te verhogen, de efficiëntie te verbeteren en nieuwe kansen te identificeren. Het kan ook helpen om organisaties te beschermen tegen onverwachte uitdagingen door hen in staat te stellen snel en flexibel te reageren op veranderingen in de markt. Dit alles binnen een organisatie waar een datadriven cultuur centraal gedragen worden.

KPI Solutions-data dashboards-machine learning-power bi Business-Intelligence-consultant
Waarom datagedreven worden?

Enkele van de belangrijkste redenen om datagedreven te worden:

 • Verbeterde besluitvorming: Door het verzamelen en analyseren van data kun je betere en onderbouwde beslissingen nemen; 
 • Verbeterde efficiëntie: Een datagedreven aanpak kan helpen om inefficiënties in bedrijfsprocessen te identificeren en te elimineren. Dit kan leiden tot kostenbesparingen en het verhogen van de productiviteit; 
 • Betere klantenservice: Door middel van datagedreven inzichten kunnen organisaties beter begrijpen wat klanten willen en nodig hebben. Dit kan leiden tot het leveren van betere producten en diensten, en een verbeterde klantervaring. 
 • Concurrerend voordeel: Organisaties die datadriven zijn, kunnen een concurrentievoordeel behalen. Door het gebruik van data kunnen ze sneller inspelen op veranderingen in de markt en beter voldoen aan de behoeften van klanten; 
 • Nieuwe kansen identificeren: Data-analyse kan organisaties helpen om nieuwe kansen voor groei te identificeren. Door te begrijpen waar de markt naartoe gaat en welke trends zich ontwikkelen, kunnen organisaties beter voorbereid zijn op toekomstige uitdagingen;
 • Verhoogde innovatie: Datagedreven werken kan organisaties helpen om innovatie te stimuleren. Door het gebruik van data kunnen nieuwe ideeën en inzichten worden gegenereerd die anders misschien niet zouden zijn ontdekt. 
Meer weten over datagedreven werken?

Wil je verder praten over de mogelijkheden van datagedreven werken voor jullie organisatie? Onze BI consultants denken graag met jullie mee om een passend traject samen te stellen zodat ook jullie datagedreven kunnen werken. Neem vrijblijvend contact met ons op of plan direct een vrijblijvende online kennismaking in met één van onze consultants. 

Blog: hoe word je een datagedreven organisatie?

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Filter op categorie

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Plan vrijblijvend een kennismaking​

Wij ondersteunen en begeleiden organisaties bij strategische besluitvorming door datagedreven te werken

Vrijblijvend

We denken vrijblijvend met je mee om te inventariseren welk vraagstuk je hebt binnen jouw organisatie.

Kies zelf een datum en tijd

Om het makkelijker te maken, kun je zelf een meeting in onze agenda plannen.

Organisatie centraal

De kennismaking wordt volledig toegespitst op jouw organisatie en vraagstuk. Zo kunnen we achterhalen welke behoefte er is.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.