• +31 (0)85 273 58 79
  • info@kpisolutions.nl

Business Intelligence binnen de vastgoedsector

Maximaliseer omzet, minimaliseer kosten

Meer grip op uw woonportefeuille

Business Intelligence stelt u in staat om verder te kijken dan alleen het nu. De vastgoedsector is een redelijk commerciële sector, waarin het gewenst is om winst te maken. Voor de niet-commerciële organisaties binnen deze sector betekent het vaak dat zij zich indirect hier ook op focussen door een mogelijk verlies te beperken. Daarom is het belangrijk om de woonportefeuille goed in kaart te hebben, met alle inkomsten, uitgaven, onderhoud enzovoorts. 

Business Intelligence kan bijdragen aan het maximaliseren van de omzet en minimaliseren van de kosten. Het geeft inzicht in alle aspecten binnen de portefeuille. Zo kan aan de omzetkant namelijk nieuwe oplossingen worden gecreëerd die zorgen voor nieuwe inkomstenstromen. Aan de kostenkant kan gekeken worden wat de grootste kostenposten zijn, en hoe deze eventueel verlaagd kunnen worden, door bijvoorbeeld efficiënter werken.  

Meest gevisualiseerde

  • Huuropbrengsten (per periode/pand/m²)
  • Onderhoudskosten (per periode/pand/m²)
  • Afschrijvingskosten
  • Overzicht locaties met panden
  • Aflopende (huur)contracten
  • Onderhoudsmeldingen (per periode/m²) en doorlooptijd

Enkele voordelen van Business Intelligence binnen de vastgoedsector

Maximaliseer omzet

Door meer inzicht kun je eerder actie ondernemen. Je zult eerder kansen waarnemen waar je nieuwe oplossingen op kan loslaten. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om je omzet te maximaliseren.

Koppeling met alle afdelingen

Naast de woonportefeuille kunnen ook andere afdelingen binnen de organisatie in kaart gebracht worden. Bijvoorbeeld de Finance afdeling. Door deze te koppelen met elkaar creëert u unieke inzichten zoals u nooit eerder zag.

Kostenbesparend

BI heeft een kostenbesparend effect. Doordat je in staat bent om op tijd actie te ondernemen. Dit komt doordat je eerder bedreigingen zult zien (aankomen) waarop je sneller en makkelijker actie kunt ondernemen.

Benieuwd welke stappen u moet nemen om te starten
met Business Intelligence?

of bel direct +31 85 273 58 79