Werken bij KPI Solutions

Power BI koppeling voor E-boekhouden

Power BI koppeling met E-boekhouden

Hoe werkt de Power BI koppeling voor E-boekhouden?

Power BI koppeling E-boekhouden

De Power BI connector voor E-boekhouden zorgt ervoor dat alle gewenste data vanuit E-boekhouden gebruikt kan worden in Microsoft Power BI voor het ontwikkelen van bijvoorbeeld financiële rapportages. 

Alle gewenste data vanuit E-boekhouden wordt door middel van de Power BI connector in een SQL-database geplaatst, welke vanuit uw BI-tool, zoals Power BI (Desktop) te benaderen is. Maar bijvoorbeeld ook vanuit Excel. 

Power BI & E-boekhouden

De Power BI connector maakt geautomatiseerd een koppeling met alle gewenste data vanuit E-boekhouden. Vervolgens zorgt de connector ervoor dat alle gewenste data in duidelijke en begrijpelijke tabellen in de database worden gezet. Hierdoor heeft u geen technische kennis nodig om met de data aan de slag te gaan, en kunt u zelf starten met het ontwikkelen van Power BI rapportages en het analyseren hiervan. 

Wat zijn de mogelijkheden van een Power BI koppeling met E-boekhouden?

Met het gebruik van de Power BI connector voor E-boekhouden zijn de mogelijkheden om rapportages te ontwikkelen eindeloos. Doordat alle data via de API van E-boekhouden benaderd kan worden, kunt u alle gewenste analyses uitwerken. Denk bijvoorbeeld aan analyses zoals:

 • Omzet huidig jaar vs. omzet vorig jaar;
 • Facturatie;
 • Debiteuren & Crediteuren;
 • Winst- en verliesrekening.

Naast dat u enkel de data vanuit E-boekhouden kunt gebruiken voor het ontwikkelen van rapportages, kunt u ook andere databronnen koppelen in één datawarehouse. Hierdoor kan data met elkaar gecombineerd worden en tegen elkaar worden afgezet, waardoor nieuwe inzichten ontstaan welke uit uw pakketten afzonderlijk nooit zichtbaar zouden zijn. Bekijk hier een overzicht van alle mogelijke Power BI koppelingen. 

Power BI rapportages voor E-boekhouden

Van ruwe data naar volledig inzicht binnen 24 uur. Door middel van onze kant-en-klare Power BI rapportages, ook wel Power BI templates genoemd, krijgt u direct inzicht in de belangrijkste KPI’s

Beschikbare templates voor E-boekhouden:

In 5 stappen uw eigen E-boekhouden rapportages ontwikkelen?

Download onze gratis Power BI Guide en ontdek hoe u in 5 stappen een Power BI rapportage kunt ontwikkelen.
Wat zijn de voordelen van de Power BI koppeling met E-boekhouden?

Alle data benaderbaar

Alle data kan middels de API van E-boekhouden benaderd worden, en wordt door de Power BI connector geautomatiseerd klaargezet in duidelijke en gestructureerde tabellen.

Rapportages beschikbaar

Om u een snelle en vooral goede start te laten maken met Power BI, hebben we kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar. Hierdoor heeft u binnen 24 uur inzicht in de belangrijkste KPI's.

Databronnen combineren

Naast de Power BI connector voor E-boekhouden kunt u meerdere databronnen koppelen in één Power BI rapportage. Hierdoor kunt u data combineren en tegen elkaar afzetten om nieuwe inzichten te creëren.

Veel analysemogelijkheden

Doordat alle E-boekhouden data via de API beschikbaar is, kunt u diverse analyses in Power BI maken.
Denk bijvoorbeeld aan consolidatie, benchmarking, predictive analytics en forecasting.

Data altijd actueel

De Power BI connector zorgt ervoor dat de data in de database altijd actueel is. Zo wordt deze minimaal 1x per dag vernieuwd, en indien wenselijk meerdere keren per dag.

Voor ieder apparaat geschikt

Business Intelligence tools (zoals Power BI) functioneren uitstekend op mobiele devices zoals tablet, telefoons en smartwatches. Hierdoor heeft u overal en altijd inzicht in uw data.

3 stappen naar meer inzicht
Aan de slag met de Power BI koppeling voor E-boekhouden
power-bi-koppelen-aan-exact-online-powerbi-connector
Opstarten van de proefperiode

Nadat u de proefperiode voor de Power BI connector heeft aangevraagd, ontvangt u van ons direct een e-mail met verdere instructies. Tevens zal een van onze BI specialisten contact met u opnemen om de proefperiode door te spreken.

Aan de slag met Power BI

Nadat de koppeling tussen E-boekhouden en Power BI gerealiseerd is, kunt u aan de slag met het ontwikkelen van uw rapportages. Of u kunt direct aan de slag met het analyseren van uw data middels onze Power BI templates.

Inzicht!

Nadat u uw data gevisualiseerd heeft in een Power BI rapportage kunt u aan de slag met het analyseren van uw data en nemen van beslissingen op basis van feiten.

Kosten

€10

Per maand

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct jouw gratis proefperiode

 • 30 dagen gratis proberen;
 • Start op wanneer het jou uitkomt;
 • Kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Power BI Guide - 5 stappen naar de perfecte Power BI rapportage

De Power BI Guide bevat onder andere de volgende onderwerpen:

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.