Power BI koppeling nodig?

Koppel uw softwarepakket aan Microsoft Power BI, en ga direct aan de slag met het ontwikkelen van uw eigen rapportages.

Boekhoudpakketten

ERP-pakketten

Projecten & Uren

Salarispakketten

CRM-pakketten

Marketingpakketten

Staat uw softwarepakket er niet tussen?

Laat ons weten met welk softwarepakket u graag een Power BI koppeling wenst, zodat we u vrijblijvend de mogelijkheden kunnen doorgeven.

In 5 stappen uw eigen Power BI rapportage(s) ontwikkelen?

Download direct onze gratis Power BI Guide en ontdek hoe u in slechts 5 stappen door middel van de Power BI connector Power BI rapportage(s) kunt ontwikkelen.
Veel gestelde vragen over Power BI koppelingen
Wat is een Power BI koppeling/Power BI connector?

Een Power BI koppeling, ook wel Power BI connector genoemd, zorgt ervoor dat data vanuit ieder gewenst pakket ontsloten kan worden. Dit betekent dat de data vanuit het betreffende softwarepakket gebruikt kan worden voor rapportagedoeleinden. Bijvoorbeeld voor het maken van rapportages in Power BI. 

Hoe werkt een Power BI connector?

De Power BI connector maakt verbinding met uw softwarepakket. Dit doet de connector meestal door het benaderen van de API. Vervolgens kopieert de connector alle gewenste gegevens vanuit uw softwarepakket naar een SQL-database. Deze database is te benaderen vanuit iedere gewenste BI-tool, zoals Power BI, Qlik of Tableau. Doordat de connector alle data in eenvoudige tabellen kopieert, kan iedereen aan de slag met het ontwikkelen van rapportages. 

Kan ik meerdere Power BI connectoren gebruiken?

Zeker. Het is juist de kracht van Business Intelligence om meerdere databronnen met elkaar te koppelen. We kunnen er dan ook zeker voor zorgen dat de data vanuit uw verschillende softwarepakketten samen komt in één database.

Kan ik de Power BI connector ook gebruiken in Excel?

Het is zeker mogelijk om de Power BI connector te gebruiken in combinatie met Excel. Vanuit Excel kan, net zoals vanuit de BI-tools, de database worden benaderd. 

Wat is er inbegrepen bij de Power BI connector?

Naast dat u uw eigen database ontvangt waar uw data in staat, ontvangt u ook een uitgebreide en praktische handleiding om aan de slag te gaan met de connector in de gewenste BI-tool. Daarnaast monitoren onze support medewerkers dagelijks of de connector alle gewenste data ophaalt en of er geen foutmeldingen optreden. 

Welke Power BI licentie heb ik nodig om te starten met Power BI?

U heeft geen betaalde licentie nodig om te starten met de Power BI connector. Het gebruik van Power BI Desktop is volledig gratis. Mocht u de rapportages later willen delen met collega’s in de online omgeving van Power BI, dan dient u wel een Power BI Pro licentie á $10 in de maand aan te schaffen. 

Welke kennis heb ik nodig om met een Power BI connector te werken?

U heeft geen technische kennis om met de Power BI connector te werken. De Power BI connector maakt geautomatiseerd een verbinding met de gewenste gegevens in uw softwarepakket, en zet deze om in heldere en begrijpelijke tabellen. Deze tabellen kunt u vervolgens in uw BI-tool, zoals Power BI laden en rapportages maken. Minimale kennis van een BI-tool is dus wel relevant.

Zitten er bij de Power BI connector ook rapportages inbegrepen?

Nee, er zitten bij de connector géén rapportages. De connector is ervoor gemaakt om zelf rapportages te ontwikkelen op basis van uw eigen data. Wilt u liever wel gebruik maken van kant-en-klare rapportages voor uw softwarepakket? Dan kunt u deze optioneel erbij kiezen. U mag zowel de connector, als onze kant-en-klare rapportages 30 dagen uitproberen. Bekijk hier een overzicht van onze kant-en-klare Power BI rapportages.

Direct uw Power BI connector opstarten?

Start direct uw gratis proefperiode

 • 30 dagen vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • Start op wanneer het u uitkomt;
 • Kant-en-klare rapportages beschikbaar;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Power BI Guide - 5 stappen naar de perfecte Power BI rapportage

De Power BI Guide bevat onder andere de volgende onderwerpen:

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Meer informatie over Power Apps?

 • Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze Power Apps specialisten. Zij vertellen u graag alle mogelijkheden van Power Apps.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.