Strategisch inzicht met ons Power BI Finance dashboard

Breng jouw complete financiële administratie bij elkaar in één overzicht

Ons Power BI Finance Dashboard is de oplossing voor organisaties die streven naar nauwkeurige financiële inzichten. Met gedetailleerde analyses van cashflow en P&L op verschillende dimensies biedt het dashboard ongeëvenaarde diepgang. Het visualiseert winst- en verliesrekeningen, stelt gebruikers in staat te zoomen op boekingsdetailniveau en integreert een aangepaste eliminatietool voor een efficiënte consolidatie van de financiële administratie.

KPI Solutions - Metrics - Power BI Metrics - Dashboards - data gedreven - datagedreven-Finance-dashboard

Probeer ons financiële dashboard

De demo is volledig interactief. Je kunt diverse functionaliteiten van de finance rapportage proberen. Zo kun je onderin navigeren tussen verschillende pagina’s, kun je gebruik maken van meerdere filters en zijn de visuals interactief te gebruiken. Wij kunnen de dashboards in Power BI waar nodig aanpassen aan de behoeften van jouw organisatie. 

Wil je meer weten over het financiële Power BI Dashboard? Plan dan een vrijblijvende demo met een van onze specialisten.

Een aantal inzichten die mogelijk zijn in ons Finance Dashboard

Het is tegenwoordig essentieel om snel toegang te hebben tot de juiste informatie om goed onderbouwde beslissingen te nemen. Traditionele financiële rapportages kunnen complex en tijdrovend zijn, waardoor het moeilijk is om de essentiële gegevens te vinden die nodig zijn. Met ons Power BI Finance Dashboard maken we een einde aan deze frustraties. We zetten de belangrijkste inzichten en mogelijkheden op een rijtje.

Het Finance Dashboard biedt inzicht in EBITDA. Door EBITDA op verschillende dimensies te visualiseren, kunnen trends en knelpunten worden geïdentificeerd, waardoor besluitvormers cruciale informatie krijgen om operationele efficiëntie te optimaliseren. 

Het dashboard onthult patronen en trends in de kasstroom, waardoor financiële professionals in staat zijn om de liquiditeitspositie van het bedrijf effectief te beheren. Dit inzicht is van onschatbare waarde bij het plannen van investeringen, schuldenbeheer en het waarborgen van een gezonde cashflow. 

Door de werkelijke financiële prestaties te vergelijken met het budget, biedt het dashboard visuele indicatoren van afwijkingen. Dit stelt besluitvormers in staat om snel te reageren op onverwachte resultaten, de prestaties te analyseren en toekomstige budgetten te verfijnen. 

Het dashboard geeft een gedetailleerd overzicht van openstaande posten, vervallen facturen en het betalingsgedrag van zowel crediteuren als debiteuren. Dit is essentieel voor het beheren van de cashflow en het minimaliseren van financiële risico’s. 

Via het dashboard kunnen gebruikers trends in de winst- en verliesrekening volgen op verschillende dimensies. Deze trendanalyses geven dieper inzicht in omzetgroei, kostenpatronen en de algemene winstgevendheid van het bedrijf. 

Het dashboard voorziet in een overzicht van financiële ratio’s, zoals solvabiliteit, liquiditeitsratio’s en rendementsverhoudingen. Deze analyse biedt een holistisch beeld van de financiële gezondheid van het bedrijf. 

Belangrijke prestatie-indicatoren (KPI’s) worden visueel weergegeven, waardoor besluitvormers snel cruciale cijfers kunnen identificeren. Hierdoor kunnen zij zich richten op het monitoren en verbeteren van de belangrijkste aspecten van bedrijfsprestaties. 

Het dashboard kan als toevoeging voorzien in een grondige controle van eliminaties in de consolidatie, waardoor eventuele fouten in financiële rapportages worden opgespoord en gecorrigeerd. Dit draagt bij aan de nauwkeurigheid van financiële gegevens. 

Door de nauwkeurigheid van financiële voorspellingen (Forecast) te vergelijken met daadwerkelijke resultaten, kunnen organisaties hun planning en prognoses verbeteren. Dit inzicht ondersteunt besluitvormers bij het aanpassen van toekomstige strategieën en doelstellingen. 

Ervaringen van klanten

Hoe kun je gebruik maken van het Power BI Finance Dashboard?

Power BI Dashboard overnemen

Wil je Business Intelligence, met de focus op Power BI, breder integreren in jouw organisatie? Met dit kant-en-klare dashboard leg je een solide basis voor verdere implementatie. Neem het dashboard over, word eigenaar van de rapportage en pas het volledig naar jouw behoeften aan. Voeg visualisaties toe, pas aan in jouw huisstijl en meer. Onze BI-specialisten staan klaar om jouw BI-doelen te verwezenlijken en verder te ondersteunen.

Power BI Dashboard in abonnementsvorm

Je kunt het Power BI Dashboard eenvoudig als abonnement verkrijgen. Hierbij betaal je maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van het financiële Power BI Dashboard. De Power BI rapportage is beschikbaar in de online omgeving van Power BI, waar je deze kunt delen met collega’s. Onze BI-specialisten kunnen extra analyses toevoegen of wijzigingen aanbrengen op verzoek. Let op: bij een abonnement kun je zelf geen wijzigingen doorvoeren.

kpi-solutions-management-rapportage

Ontdek de kracht van ons Power BI Finance Dashboard

Het Power BI Finance Dashboard van KPI Solutions is de sleutel tot het ontgrendelen van waardevolle financiële inzichten die jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen. Stop met het verspillen van tijd aan het verzamelen en analyseren van gegevens, en begin met het nemen van weloverwogen beslissingen op basis van real-time informatie.

Wacht niet langer! Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe ons Finance Dashboard jouw bedrijf kan transformeren. Doe mee met de vele succesvolle bedrijven die al profiteren van de kracht van Power BI voor hun financiële rapportage en analyse.

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Plan vrijblijvend een kennismaking​

Wij ondersteunen en begeleiden organisaties bij strategische besluitvorming door datagedreven te werken

Vrijblijvend

We denken vrijblijvend met je mee om te inventariseren welk vraagstuk je hebt binnen jouw organisatie.

Kies zelf een datum en tijd

Om het makkelijker te maken, kun je zelf een meeting in onze agenda plannen.

Organisatie centraal

De kennismaking wordt volledig toegespitst op jouw organisatie en vraagstuk. Zo kunnen we achterhalen welke behoefte er is.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.