Werk datagedreven en neem beslissingen op basis van actuele data

Al jouw data in één Power BI Finance Dashboard

Hoe werkt het Power BI finance Dashboard?

De Power BI Finance Dashboard is een rapportage waarin onze specialisten de meest gebruikte financiële analyses hebben samengevoegd tot één Power BI Dashboard. 

Door middel van dit Power BI Finance Dashboard krijg je in één oogopslag inzicht in jouw cijfers, waardoor je beslissingen beter kunt nemen gebaseerd op basis van actuele cijfers, en dus feiten. Hierdoor kun je niet alleen tijdig bijsturen als de omzet bijvoorbeeld terugloopt, maar kan jouw team de prestaties ook beter analyseren, waardoor zij datagedreven beslissingen kunnen maken om als team beter te kunnen presteren. 

Om met het Power BI Finance Dashboard te starten,  maakt een van onze Power BI connectoren een koppeling met de softwarepakketten binnen jouw organisatie. Vervolgens wordt alle benodigde financiële data geautomatiseerd ingeladen in het Power BI Dashboard en wordt deze voor je klaargezet in Power BI Service, de online omgeving van Power BI. Vanuit hier kan jouw organisatie de rapportages analyseren en delen met andere collega’s. Daarnaast kun je Power BI Service ook via je tablet of smartphone bekijken. Op deze manier heb je écht altijd en overal inzicht in jouw data. 

Welke informatie bevat het Finance Dashboard?

Naast de basis inzichten zoals omzet- en kostendetails, balans en cashflow, biedt het dashboard je ook de mogelijkheid om volledig door te zoomen tot op detailniveau. Hierdoor kun je bijvoorbeeld volledig doorzoomen in verschillende winst- en verliesrekeningen, en deze vervolgens exporteren of uitprinten voor jouw stakeholders. Naast eerder genoemde inzichten, geeft het Finance Dashboard ook inzicht in onder andere:

 • Diverse winst- en verliesrekeningen (per entiteit, EBITDA, laatste schatting, per periode en per kostenplaats);
 • Debiteuren en crediteuren (openstaand en betaalgedrag);
 • Balans (per periode, entiteit);
 • Omzet- en kostenanalyse;
 • Boeking- en kostendetails;
 • Cashflow;
 • Latest Estimate;
 • Liquiditeitsrapportage;
 • ‘Wat als’ scenario’s. 
financiele-finance-rapportage-power-bi
Waarom een kant-en-klaar Power BI Dashboard?

Het koppelen van de databronnen, het opzetten van een datamodel in Power BI, het schrijven van de juiste (DAX) formules én het daadwerkelijk maken van het Power BI Dashboard door het visualiseren van de juiste visualisatie. Het ontwikkelen van een goed Power BI Dashboard vergt veel tijd en expertise. Om verschillende organisaties, van MKB tot Corporate, een goede start te geven in de wereld van Business Intelligence, en in het bijzonder Power BI, hebben we verschillende kant-en-klare Power BI rapportages ontwikkeld. Deze Power BI Dashboards zijn ieder voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van BI, en bevatten interactieve en duidelijke visualisaties welke direct inzicht geven in de belangrijkste KPI’s. Door het gebruik van deze kant-en-klare Power BI Dashboards ben je altijd verzekerd van een kwalitatief hoogstaande rapportage. 

Naast dat het Power BI Finance Dashboard voor een goede start met BI zorgt, kan het dashboard tevens dienen als perfect fundament om een rapportagewens binnen een organisatie verder uit te bouwen. Doordat het Finance Dashvolledig overgenomen kan worden, kun je als organisatie de rapportage verder uitbouwen wanneer er aanvullende wensen zijn. Uiteraard kunnen onze specialisten je daarin ook ondersteunen.

Demo Finance Dashboard

De demo is volledig interactief. Je kunt verschillende functionaliteiten van de finance rapportage uitproberen. Zo kun je onderin navigeren tussen verschillende pagina’s, kun je gebruik maken van meerdere filters en zijn de visuals interactief te gebruiken.

Wil je het volledige financiële Power BI Dashboard bekijken? Plan dan een demo met een van onze specialisten. 

Efficiënte consolidatie, datamigratie en data-integratie

Bij KPI Solutions begrijpen we dat betrouwbare data de sleutel is tot succesvolle bedrijfsbeslissingen. Laat ons jou helpen bij het consolideren, migreren en integreren van jouw data, zodat je een concurrentievoordeel kunt behalen.

Efficiënte dataconsolidatie

Vereenvoudig en centraliseer jouw verspreide datasets. Door verschillende bronnen te consolideren, creëren we een gestroomlijnde, geïntegreerde weergave van jouw data, waardoor je snel en nauwkeurig inzicht krijgt.

Naadloze datamigratie

Verhuis jouw data probleemloos naar nieuwe systemen of platforms. Ons ervaren team zorgt voor een vlekkeloze overdracht, waarbij de integriteit en kwaliteit van jouw data behouden blijven.

Slimme data-integratie

Combineer data uit verschillende bronnen om waardevolle inzichten te verkrijgen. Wij bieden geavanceerde technieken en tools om data-integratie te stroomlijnen, zodat je sneller en beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen.

Ontgrendel het volledige potentieel van jouw bedrijfsdata. Onze krachtige diensten op het gebied van consolidatie, datamigratie en data-integratie stellen je in staat om een compleet beeld te krijgen van jouw bedrijfsactiviteiten.

Hoe kun je gebruik maken van het Power BI Finance Dashboard?

Er zijn diverse mogelijkheden om het Power BI Finance Dashboard af te nemen, passend bij jouw organisatie. Het kostenplaatje die hieraan verbonden zit varieert, afhankelijk van jouw keuze. We hebben de mogelijkheden hieronder op een rijtje gezet:

 • De Power BI Dashboard in abonnementsvorm
  Het Power BI Dashboard kan in abonnementsvorm afgenomen worden. Dit betekent dat je maandelijks een vast bedrag betaalt voor het gebruik van het financiële Power BI Dashboard. De Power BI rapportage kun je vervolgens in de online omgeving van Power BI gebruiken, en delen met collega’s. Naar wens kunnen onze BI-specialisten aanvullende analyses toevoegen, of wijzigingen aanbrengen in de rapportage. Je kunt bij een abonnement zelf géén wijzigingen doorvoeren.
 • De Power BI Dashboard overnemen
  Wil je Business Intelligence, en Power BI in het bijzonder, verder uitrollen binnen jouw organisatie? Dan kun je middels deze kant-en-klare dashboard een goede fundering neerzetten voor de verdere uitrol hiervan. Door het dashboard over te nemen word je eigenaar van de rapportage, waarna je het dashboard volledig naar wens kunt aanpassen en/of uitbouwen. Je kunt visualisaties toevoegen, aanpassen, de huisstijl veranderen enzovoorts. Uiteraard kunnen onze BI-specialisten je ook verder ondersteunen bij het verder realiseren van jouw BI wensen. 

  Verder praten over de kosten van onze Power BI Finance Dashboard, en de oplossing die het beste bij jouw organisatie past? Plan dan vrijblijvend een
  online kennismaking in om de mogelijkheden te bespreken. 
Voordelen van het Power BI Finance Dashboard

Microsoft integratie

De Power BI rapportage kan perfect geïntegreerd worden in jouw Microsoft omgeving, zoals Microsoft Teams en SharePoint

Schaal- en betaalbaar

Het Power BI Dashboard is perfect voor zowel het MKB als voor Corporate organisatie, en kan makkelijk meegroeien met jouw organisatie.

Deel met collega's

Het dashboard kan in Power BI service, de online omgeving van Power BI, eenvoudig gedeeld worden met collega's.

Direct analyseren

Doordat de belangrijkste financiële rapportages voor je zijn uitgewerkt, kun je direct aan de slag met het analyseren.

In house development

Onze developers en BI-specialisten zorgen ervoor dat onze Power BI Dashboards altijd de laatste ontwikkelingen op het gebied van BI bevatten.

Volledig aanpasbaar

Het dashboard kan altijd naar wens worden aangepast, door bijvoorbeeld het toevoegen van nieuwe analyses. Daarnaast kan deze ook in jouw huisstijl worden gezet.

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?
inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.