Werken bij KPI Solutions

Vereenvoudig je financiële analyses en stuur op feiten met Power BI

Als verantwoordelijke voor de financiële gezondheid weet je als geen ander hoe belangrijk het is om inzicht te hebben in de actuele financiële cijfers. Onze financiële rapportage voor Power BI, de datavisualisatie tool van Microsoft, biedt de mogelijkheid om op een effectieve manier de belangrijkste financiële cijfers te bekijken en te analyseren. Wij brengen de data uit je boekhoud pakket(ten) samen in één centraal overzicht.

Power BI financiële rapportage, met een klik een totaaloverzicht

Het finance template is een kant-en-klare Microsoft Power BI rapportage waarin we de meest gevraagde en gebruikte analyses voor je hebben samengebracht en je in één oogopslag inzicht krijgt, ongeacht het softwarepakket. Denk bijvoorbeeld aan AFAS of Exact Bouw. Met het template kun je met een paar klikken de winst en verlies, balans en cashflow bekijken. Deze zijn uitgesplitst naar periode, entiteit, kostenplaats of kostendrager.

Wat is Microsoft Power BI?

Microsoft Power BI is een gebruiksvriendelijke en krachtige Business Intelligence tool waarmee data omgezet kan worden in heldere en visuele rapportages. De mogelijkheden van Power BI zijn eindeloos, doordat er meerdere databronnen (denk weer aan AFAS en Exact Bouw) in één Power BI rapportage gekoppeld kunnen worden, kan data tegenover elkaar worden afgezet en gecombineerd worden in Power BI rapportages en dashboards. Hierdoor creëer je nieuwe en unieke inzichten, die jouw financiële afdeling kan gebruiken om datagedreven beslissingen te maken. 

Overzicht & inzichten voor de bouw CFO

De financiële rapportage is breed inzetbaar en daarmee uitermate geschikt voor bedrijven met meerdere entiteiten en boekhoudpakketten. Ook in de bouw kan dit template van grote meerwaarde zijn. Zo biedt het template inzicht in de boekingen op projectniveau, zodat financiële overzichten per project of projectgroep weergegeven kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk om een overzicht van het onderhanden werk per project toe te voegen. Zo heb je altijd inzicht in de financiële status van jouw projecten en bedrijf zodat je snel kunt bijsturen.

Focus op kostenposten

Met de financiële rapportage kun je tot op detailniveau de kosten per project bekijken. Je kunt inzoomen op bepaalde kostenposten of grootboekrekeningen. Zo hou je zicht op waar de kosten vandaan komen en kun je gerichte acties ondernemen om kosten te besparen.

Onze Power BI Consultant Jelle Vloet aan het woord

“Het mooie aan het finance dashboard vind ik de uitgebreide mogelijkheid tot het analyseren van de financiële overzichten. Wanneer men constateert dat de cijfers tegenvallen, kan men met behulp van het template snel achterhalen in welke periode of door welke business unit dit veroorzaakt wordt. Ik merk dat we onze klanten hiermee veel werk besparen.”

Lees het verhaal van BUKO Infrasupport

“De Power BI rapportages van KPI Solutions hebben geleid tot meer inzichten voor de hele organisatie, met name op managementniveau.” Lees de volledige klantcase ->

Bedrijven die al op KPI Solutions vertrouwen

Verder praten over de mogelijkheden van Power BI rapportages voor jouw organisatie?

Het Power BI Finance Dashboard biedt financiële managers een effectieve en efficiënte manier om inzicht te krijgen in de financiële cijfers. Wil jij ook meer inzicht en grip op de financiën van jouw bouwbedrijf? Neem dan contact op en ontdek de mogelijkheden!

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente posts

Volg ons

Whitepapers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Business Intelligence?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

Werk slimmer, sneller én leuker

Plan een vrijblijvende kennismaking in

De nieuwste blogs automatisch in je inbox ontvangen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je inbox! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.