Werken bij KPI Solutions

Power BI Connector voor Dynamics Business Central

Microsoft Power BI connector voor Business Central

Hoe werkt de Power BI connector voor Dynamics Business Central?

Business Central koppelen aan Power BI

De Power BI connector voor Dynamics Business Central zorgt ervoor dat u alle gewenste Business Central data kunt gebruiken voor de ontwikkeling van Power BI rapportages. 

De Power BI connector maakt verbinding met de API van Business Central. Vervolgens wordt alle gewenste data gerepliceerd naar een SQL-database. Deze database is vanuit Business Intelligence tools, zoals Power BI te benaderen voor rapportagedoeleinden. 

Power BI en Business Central

De koppeling met Business Central wordt door de Power BI connector geautomatiseerd gemaakt. De data welke u wilt gebruiken wordt in duidelijke en gestructureerde tabellen voor u klaar gezet in de database. 

Doordat de connector de tabellen op deze manier voor u klaarzet, heeft u geen technische kennis nodig om met de Power BI connector aan de slag te gaan. 

Wat zijn de mogelijkheden van een Power BI koppeling met Dynamics Business Central?

De mogelijkheden die de Power BI connector voor Business Central biedt zijn groot. Doordat de Power BI connector alle gewenste data via de API kan benaderen, kan deze data gebruikt gaan worden voor de ontwikkeling van verschillende analyses. Denk bijvoorbeeld aan het maken van analyses zoals:

 • Liquiditeitsprognose;
 • Omzet huidig jaar vs. omzet vorig jaar;
 • Abonnementswaarde en verloop;
 • Weekstaat: direct vs. geschreven uren;
 • Vrije voorraad & besteladvies.

Naast dat de Power BI connector alle gewenste data vanuit Business Central in een database kan plaatsen, kunnen er ook andere databronnen worden samengevoegd in één datawarehouse. Hierdoor kan data samengevoegd worden, en tegen elkaar worden afgezet waardoor er nieuwe inzichten kunnen ontstaan. Bekijk hier een overzicht van alle mogelijke koppelingen.

Power BI rapportages voor Dynamics Business Central

Direct inzicht in de belangrijkste KPI’s? Maak dan gebruik van onze kant-en-klare Power BI rapportages, of te wel Power BI templates. Hierdoor kunt u direct starten met het analyseren van uw data.

Beschikbare templates voor Dynamics Business Central:

In 5 stappen uw eigen Dynamics Business Central rapportages ontwikkelen?

Download direct onze gratis Power BI Guide en ontdek hoe u in slechts 5 stappen de perfecte Dynamics Business Central rapportage(s) kunt ontwikkelen.
Wat zijn de voordelen van de Power BI koppeling met Dynamics Business Central?

Alle data benaderbaar

De Power BI connector kan via de API van Business Central alle gewenste data voor u klaar zetten, zodat u deze kunt gebruiken voor de ontwikkeling van verschillende Power BI rapportages.

Rapportages beschikbaar

Door onze jarenlange ontwikkelen hebben we meerdere kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar, welke in combinatie met Business Central gebruikt kunnen worden. Hierdoor kunt u direct starten met analyseren.

Databronnen combineren

Naast de data uit Business Central kunt u er ook voor kiezen om meerdere databronnen samen te voegen in één datawarehouse. Hierdoor kunt u data combineren en nieuwe inzichten genereren.

Veel analysemogelijkheden

Doordat alle gewenste data beschikbaar is, kunt u diverse rapportages maken. Denk bijvoorbeeld aan consolidatie, benchmarking, predictive analytics en forecasting.

Data altijd actueel

De data wordt door de Power BI connector iedere nacht, en indien wenselijk meerdere keren per dag, vernieuwd. Hierdoor beschikt u altijd over de meest actuele data.

Voor ieder apparaat geschikt

BI tools, en Power BI in het bijzonder, is uitermate geschikt voor gebruik op verschillende devices. Denk bijvoorbeeld aan tablets, smartphones en zelfs smartwatches.

3 stappen naar meer inzicht
Aan de slag met de Power BI connector voor Dynamics Business Central
power-bi-koppelen-aan-exact-online-powerbi-connector
Opstarten van de proefperiode

Nadat de Business Central Power BI connector is aangevraagd, ontvangt u direct een e-mail met verdere instructies. Een van onze specialisten zal tevens nog contact met u opnemen om de proefperiode door te spreken.

Aan de slag met Power BI

Nadat de koppeling met Business Central gemaakt is, kunt u aan de slag met het ontwikkelen van uw eigen Business Central Power BI rapportages.

Inzicht!

Nadat uw rapportages gereed zijn, is het tijd om aan de slag te gaan met het analyseren van uw data en maken van datagedreven beslissingen.

Kosten

€75

Per maand

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct jouw gratis proefperiode

 • 30 dagen gratis proberen;
 • Start op wanneer het jou uitkomt;
 • Kant-en-klare Power BI rapportages beschikbaar;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Power BI Guide - 5 stappen naar de perfecte Power BI rapportage

De Power BI Guide bevat onder andere de volgende onderwerpen:

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.