Werken bij KPI Solutions

Search
Close this search box.

Power BI Projecten & Uren Dashboard

Werk datagedreven en verhoog de productiviteit

Al jouw data in één Power BI Projecten & Uren Dashboard

Hoe werkt het Power BI Projecten & Uren Dashboard?

Het Power BI Projecten Dashboard is een rapportage waarin we de meest gebruikte analyses hebben samengebracht. Door het gebruik van dit Power BI Dashboard krijg je (nieuwe) inzichten in jouw projectdata, waardoor je teams beter kunt aansturen, en beslissingen kunt nemen op basis van actuele cijfers. Zo kun je datagedreven werken en prestaties te verbeteren. 

Om met het Power BI Projecten & Uren Dashboard te starten maakt een van onze Power BI connectoren een connectie met jouw databron(nen). Vervolgens wordt alle data, welke benodigd is om de rapportage juist te weergeven, ingeladen en klaargezet in het dashboard. Het Power BI Dashboard wordt voor je klaargezet in de online omgeving van Power BI, namelijk Power BI Service. Hier kun je het dashboard niet alleen analyseren, maar ook delen met andere gebruikers binnen jouw organisatie. 

Welke informatie bevat het Projecten & Uren Dashboard?

Naast high-level overzichten met betrekking tot omzet en marge uit projecten, budgetten, productiviteit en bezetting, biedt het Dashboard je ook de mogelijkheid om volledig in te zoomen op detailniveau.

Zo kun je bijvoorbeeld door middel van de medewerkerkaart een volledig overzicht krijgen van alle geschreven en geplande uren van een medewerker. Ook kan op projectniveau ingezoomd worden om een compleet beeld te krijgen van onder andere het budget, geplande en geschreven uren op een project. Daarnaast kun je alle data in het dashboard filteren op administratie, klant, project, type project en meer. Samengevat bevat het Power BI Projecten & Uren dashboard de volgende inzichten:

 • Omzet, kosten en marge op projecten;
 • Productiviteit (over tijd);
 • Budget vs geschreven en gepland;
 • Gemiddeld uurtarief (over tijd, per medewerker/klant/project);
 • Weekstaatcontrole;
 • Productiviteit;
 • Details per medewerker/project/klant;
 • Bezetting en planning;
 • Realisatie vs. target.
Projecten template
Waarom een kant-en-klaar Power BI Projecten & Uren Dashboard?

Het ontwikkelen van een goede Power BI rapportage vraagt veel tijd én kennis. Er dient gestart te worden met het koppelen van alle gewenste databronnen, het ontwikkelen van het datamodel in Power BI, het schrijven van alle (DAX) formules om data in een latere fase te kunnen visualiseren en vervolgens dient het dashboard opgebouwd te worden. Een arbeidsintensief proces dus. Om organisaties, van MKB tot Corporate, snel én eenvoudig te laten starten met Microsoft Power BI Dashboards hebben wij kant-en-klare Power BI dashboards ontwikkeld. Onze zogenoemde templates. Deze bevatten ieder interactieve en duidelijke visualisaties welke inzicht geven in de belangrijkste KPI’s van jouw organisatie. In dit geval gericht in jouw projectdata. Daarnaast bevatten onze kant-en-klare Power BI rapportages altijd de laatste ontwikkelingen op het gebied van Business Intelligence, waardoor je verzekerd bent van kwalitatief hoogstaande rapportages.

Naast dat de kant-en-klare Power BI Dashboard een goede start met BI zijn, kunnen deze kant-en-klare dashboards ook dienen als stevig fundament om jouw BI, en daarmee rapportagewens, binnen jouw organisatie uit te bouwen. Doordat de mogelijkheid bestaat om de rapportage volledig over te nemen, kun je zelf verder bouwen aan de rapportage, en deze bijvoorbeeld uitbreiden en combineren met inzichten vanuit andere afdelingen. 

projecten-en-uren-rapportage-power-bi

Demo Projecten & Uren Dashboard

De demo is volledig interactief. Probeer verschillende functionaliteiten in de rapportage. Zo kun je onderin navigeren tussen de verschillende pagina’s, kun je gebruik maken van diverse filters en zijn de visuals interactief te gebruiken.

Meer weten over het Projecten & Uren Dashboard? Plan dan een demo in met een van onze specialisten.

Hoe kun je gebruik maken van het Projecten & Uren Dashboard?

Er zijn meerdere mogelijkheden om gebruik te maken van het Power BI Projecten & Uren Dashboard. De kosten welke hieraan verbonden zijn verschillen per mogelijkheid. We hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

 • Het Power BI Dashboard in abonnementsvorm
  De eerste mogelijkheid bestaat uit het afnemen van de rapportage in abonnementsvorm. Je betaalt maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van het Power BI Dashboard. Dit is een perfecte manier om kennis te maken met Business Intelligence, en jouw medewerkers klaar te stomen voor de volgende stap binnen datagedreven werken. Het Power BI Dashboard wordt in de online omgeving van Microsoft, Power BI Service, met je gedeeld. Hier kun je het dashboard analyseren en verder delen met collega’s. Naar wens kunnen er ook aanpassingen in de rapportage verricht worden. Gezien het dashboard in de online omgeving gedeeld wordt, kun je dit zelf niet uitvoeren. Onze BI-specialisten kunnen dit wel voor je verzorgen.
 • Het Power BI Dashboard overnemen
  Wil je de Power BI Projecten & Uren Dashboard gebruiken als fundering voor het verder uitrollen van een sterke BI-omgeving in jouw organisatie? Dan kun je ervoor kiezen om het Power BI Dashboard volledig over te nemen. Je betaalt hiervoor éénmalig een vast bedrag, waarna je eigenaar wordt van het dashboard. Dit stelt je in staat om de rapportage zelf verder uit te bouwen, en gewenste wijzigingen door te voeren. Uiteraard kunnen onze BI-specialisten je daar ook bij ondersteunen. 
Verder praten over de kosten van ons Power BI Projecten & Uren Dashboard, en de oplossing welke het beste bij jouw organisatie past? Plan dan vrijblijvend een online kennismaking in om de mogelijkheden te bespreken. 
Voordelen van de Power BI Projecten & Uren Dashboard

Microsoft integratie

Power BI rapportages kunnen eenvoudig geïntegreerd worden in Microsoft tools zoals Microsoft Teams of SharePoint.

Schaal- en betaalbaar

De rapportage biedt de mogelijkheid om mee te groeien met jouw organisatie, waardoor deze geschikt is voor zowel het MKB als voor Corporate organisaties.

Deel met collega's

De rapportage kan gemakkelijk met collega's gedeeld worden, waardoor iedereen naar dezelfde cijfers kijkt.

Direct analyseren

Je kunt direct aan de slag met het analyseren van jouw data, doordat we de belangrijkste analyses al hebben uitgewerkt.

In house development

Onze in-house development afdeling zorgt ervoor dat de rapportages altijd over de laatste technologieën op het gebied van BI beschikken.

Volledig aanpasbaar

De rapportage kan naar wens worden aangepast. Zo kan deze bijvoorbeeld ook in jouw huisstijl worden gezet.

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Werk slimmer, sneller én leuker

Download de projecten & uren brochure

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Filter op categorie

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Plan vrijblijvend een kennismaking​

Wij ondersteunen en begeleiden organisaties bij strategische besluitvorming door datagedreven te werken

Vrijblijvend

We denken vrijblijvend met je mee om te inventariseren welk vraagstuk je hebt binnen jouw organisatie.

Kies zelf een datum en tijd

Om het makkelijker te maken, kun je zelf een meeting in onze agenda plannen.

Organisatie centraal

De kennismaking wordt volledig toegespitst op jouw organisatie en vraagstuk. Zo kunnen we achterhalen welke behoefte er is.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.