Werken bij KPI Solutions

Power BI projectrapportage

Werk datagedreven en verhoog de productiviteit.

Al uw data in één Power BI projectrapportage

Hoe werkt de Power BI projectrapportage?

De Power BI projectrapportage is een rapportage waarin we de meest gebruikte analyses hebben samengebracht. Door het gebruik van deze Power BI rapportage krijgt u (nieuwe) inzichten in uw projectdata, waardoor u uw teams beter kunt aansturen, en beslissingen kunt nemen op basis van actuele cijfers. U kunt dus datagedreven gaan werken om prestaties te verbeteren. 

Om met de Power BI projectrapportage te starten maakt een van onze  Power BI connectoren een connectie met uw databron(nen). Vervolgens wordt alle data welke benodigd is om de rapportage juist te weergeven ingeladen en klaargezet in de rapportage. Deze rapportage wordt voor u klaargezet in de online omgeving van Power BI, namelijk Power BI Service. Hier kunt u de rapportage niet alleen analyseren, maar ook delen met andere gebruikers binnen uw organisatie. 

Welke informatie bevat de projectrapportage?

Naast high-level overzichten met betrekking tot omzet en marge uit projecten, budgetten, productiviteit en bezetting, biedt de rapportage u ook de mogelijkheid om volledig door te zoomen tot op detailniveau.

Zo kunt u bijvoorbeeld door middel van de medewerkerkaart een volledig overzicht krijgen van alle geschreven en geplande uren van een medewerker. Ook kan op projectniveau ingezoomd worden om een compleet beeld te krijgen van onder andere het budget, geplande en geschreven uren op een project. Daarnaast kunt u alle data in de rapportage filteren op administratie, klant, project, type project en meer. Samengevat bevat de projectrapportage de volgende inzichten:

 • Omzet, kosten en marge op projecten;
 • Productiviteit (over tijd);
 • Budget vs geschreven en gepland;
 • Gemiddeld uurtarief (over tijd, per medewerker/klant/project);
 • Weekstaatcontrole;
 • Productiviteit;
 • Details per medewerker/project/klant;
 • Bezetting en planning;
 • Realisatie vs. target.
Projecten template
Waarom een kant-en-klare Power BI projectrapportage?

Het ontwikkelen van een goede Power BI rapportage vraagt veel tijd én kennis. Er dient gestart te worden met het koppelen van alle gewenste databronnen, het ontwikkelen van het datamodel in Power BI, het schrijven van alle (DAX) formules om data in een latere fase te kunnen visualiseren en vervolgens dient de rapportage opgebouwd te worden. Een arbeidsintensief proces dus. Om organisaties, van MKB tot Corporate, snel én eenvoudig te laten starten met Microsoft Power BI rapportages hebben wij kant-en-klare Power BI rapportages ontwikkeld. Onze zogenoemde templates. Deze bevatten ieder interactieve en duidelijke visualisaties welke inzicht geven in de belangrijkste KPI’s van uw organisatie. In dit geval gericht in uw projectdata. Daarnaast bevatten onze kant-en-klare Power BI rapportages altijd de laatste ontwikkelingen op het gebied van Business Intelligence, waardoor u verzekerd bent van kwalitatief hoogstaande rapportages.

Naast dat de kant-en-klare Power BI rapportages een goede start met BI zijn, kunnen deze kant-en-klare rapportages ook dienen als stevig fundament om uw BI, en daarmee rapportagewens, binnen uw organisatie uit te bouwen. Doordat de mogelijkheid bestaat om de rapportage volledig over te nemen, kunt u zelf verder bouwen aan de rapportage, en deze bijvoorbeeld uitbreiden en combineren met inzichten vanuit andere afdelingen. 

projecten-en-uren-rapportage-power-bi

Demo projectrapportage

De demo is volledig interactief. U kunt alle functionaliteiten uitproberen. Zo kunt u onderin navigeren tussen de verschillende pagina’s, kunt u gebruik maken van diverse filters en zijn de visuals interactief te gebruiken.

De volledige project- en uren rapportage uitproberen? Start dan direct uw 30-daagse gratis proefperiode.

Wat kost de Power BI projectrapportage?

Er zijn meerdere mogelijkheden om gebruik te maken van de Power BI projectrapportage. De kosten welke hieraan verbonden zijn verschillen per mogelijkheid. We hebben de mogelijkheden voor u op een rijtje gezet:

 • De Power BI rapportage in abonnementsvorm
  De eerste mogelijkheid bestaat uit het afnemen van de rapportage in abonnementsvorm. U betaalt maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van de Power BI rapportage. Dit is een perfecte manier om kennis te maken met Business Intelligence, en uw medewerkers klaar te stomen voor de volgende stap binnen datagedreven werken. De Power BI rapportage wordt in de online omgeving van Microsoft, Power BI Service, met u gedeeld. Hier kunt u de rapportage analyseren en verder delen met collega’s. Naar wens kunnen er ook aanpassingen in de rapportage verricht worden. Gezien de rapportage in de online omgeving gedeeld wordt, kunt u dit zelf niet uitvoeren. Onze BI-specialisten kunnen dit wel voor u verzorgen.
 • De Power BI rapportage overnemen
  Wilt u de Power BI projectrapportage gebruiken als fundering voor het verder uitrollen van een sterke BI-omgeving in uw organisatie? Dan kunt u ervoor kiezen om de Power BI rapportage volledig over te nemen. U betaalt hiervoor éénmalig een vast bedrag, waarna u eigenaar wordt van de rapportage. Dit stelt u in staat om de rapportage zelf verder uit te bouwen, en gewenste wijzigingen door te voeren. Uiteraard kunnen onze BI-specialisten u daar ook bij ondersteunen. 
Verder praten over de kosten van onze Power BI projectrapportage, en de oplossing welke het beste bij uw organisatie past? Plan dan vrijblijvend een online kennismaking in om de mogelijkheden te bespreken. 
Voordelen van de Power BI projectrapportage

Microsoft integratie

Power BI rapportages kunnen eenvoudig geïntegreerd worden in Microsoft tools zoals Microsoft Teams of SharePoint.

Schaal- en betaalbaar

De rapportage biedt de mogelijkheid om mee te groeien met uw organisatie, waardoor deze geschikt is voor zowel het MKB als voor Corporate organisaties.

Deel met collega's

De rapportage kan gemakkelijk met collega's gedeeld worden, waardoor iedereen naar dezelfde cijfers kijkt.

Direct analyseren

U kunt direct aan de slag met het analyseren van uw data, doordat we de belangrijkste analyses al hebben uitgewerkt.

In house development

Onze in-house development afdeling zorgt ervoor dat de rapportages altijd over de laatste technologieën op het gebied van BI beschikken.

Volledig aanpasbaar

De rapportage kan naar wens worden aangepast. Zo kan deze bijvoorbeeld ook in uw huisstijl worden gezet.

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.
inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.