Werken bij KPI Solutions

Werk datagedreven en verhoog de productiviteit

Al jouw data in één Power BI projectrapportage

Hoe werkt de Power BI projectrapportage?

De Power BI projectrapportage is een rapportage waarin we de meest gebruikte analyses hebben samengebracht. Door het gebruik van deze Power BI rapportage krijg je (nieuwe) inzichten in jouw projectdata, waardoor je teams beter kunt aansturen, en beslissingen kunt nemen op basis van actuele cijfers. Zo kun je datagedreven werken en prestaties te verbeteren. 

Om met de Power BI projectrapportage te starten maakt een van onze  Power BI connectoren een connectie met jouw databron(nen). Vervolgens wordt alle data welke benodigd is om de rapportage juist te weergeven ingeladen en klaargezet in de rapportage. Deze rapportage wordt voor je klaargezet in de online omgeving van Power BI, namelijk Power BI Service. Hier kun je de rapportage niet alleen analyseren, maar ook delen met andere gebruikers binnen jouw organisatie. 

Welke informatie bevat de projectrapportage?

Naast high-level overzichten met betrekking tot omzet en marge uit projecten, budgetten, productiviteit en bezetting, biedt de rapportage je ook de mogelijkheid om volledig in te zoomen op detailniveau.

Zo kun je bijvoorbeeld door middel van de medewerkerkaart een volledig overzicht krijgen van alle geschreven en geplande uren van een medewerker. Ook kan op projectniveau ingezoomd worden om een compleet beeld te krijgen van onder andere het budget, geplande en geschreven uren op een project. Daarnaast kun je alle data in de rapportage filteren op administratie, klant, project, type project en meer. Samengevat bevat de projectrapportage de volgende inzichten:

 • Omzet, kosten en marge op projecten;
 • Productiviteit (over tijd);
 • Budget vs geschreven en gepland;
 • Gemiddeld uurtarief (over tijd, per medewerker/klant/project);
 • Weekstaatcontrole;
 • Productiviteit;
 • Details per medewerker/project/klant;
 • Bezetting en planning;
 • Realisatie vs. target.
Projecten template
Waarom een kant-en-klare Power BI projectrapportage?

Het ontwikkelen van een goede Power BI rapportage vraagt veel tijd én kennis. Er dient gestart te worden met het koppelen van alle gewenste databronnen, het ontwikkelen van het datamodel in Power BI, het schrijven van alle (DAX) formules om data in een latere fase te kunnen visualiseren en vervolgens dient de rapportage opgebouwd te worden. Een arbeidsintensief proces dus. Om organisaties, van MKB tot Corporate, snel én eenvoudig te laten starten met Microsoft Power BI rapportages hebben wij kant-en-klare Power BI rapportages ontwikkeld. Onze zogenoemde templates. Deze bevatten ieder interactieve en duidelijke visualisaties welke inzicht geven in de belangrijkste KPI’s van jouw organisatie. In dit geval gericht in jouw projectdata. Daarnaast bevatten onze kant-en-klare Power BI rapportages altijd de laatste ontwikkelingen op het gebied van Business Intelligence, waardoor je verzekerd bent van kwalitatief hoogstaande rapportages.

Naast dat de kant-en-klare Power BI rapportages een goede start met BI zijn, kunnen deze kant-en-klare rapportages ook dienen als stevig fundament om jouw BI, en daarmee rapportagewens, binnen jouw organisatie uit te bouwen. Doordat de mogelijkheid bestaat om de rapportage volledig over te nemen, kun je zelf verder bouwen aan de rapportage, en deze bijvoorbeeld uitbreiden en combineren met inzichten vanuit andere afdelingen. 

projecten-en-uren-rapportage-power-bi

Demo projectrapportage

De demo is volledig interactief. Je kunt alle functionaliteiten uitproberen. Zo kun je onderin navigeren tussen de verschillende pagina’s, kun je gebruik maken van diverse filters en zijn de visuals interactief te gebruiken.

De volledige project- en uren rapportage uitproberen? Start dan direct jouw 30-daagse gratis proefperiode.

Hoe kun je gebruik maken van de projecten rapportage?

Er zijn meerdere mogelijkheden om gebruik te maken van de Power BI projectrapportage. De kosten welke hieraan verbonden zijn verschillen per mogelijkheid. We hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

 • De Power BI rapportage in abonnementsvorm
  De eerste mogelijkheid bestaat uit het afnemen van de rapportage in abonnementsvorm. Je betaalt maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van de Power BI rapportage. Dit is een perfecte manier om kennis te maken met Business Intelligence, en jouw medewerkers klaar te stomen voor de volgende stap binnen datagedreven werken. De Power BI rapportage wordt in de online omgeving van Microsoft, Power BI Service, met je gedeeld. Hier kun je de rapportage analyseren en verder delen met collega’s. Naar wens kunnen er ook aanpassingen in de rapportage verricht worden. Gezien de rapportage in de online omgeving gedeeld wordt, kun je dit zelf niet uitvoeren. Onze BI-specialisten kunnen dit wel voor je verzorgen.
 • De Power BI rapportage overnemen
  Wil je de Power BI projectrapportage gebruiken als fundering voor het verder uitrollen van een sterke BI-omgeving in jouw organisatie? Dan kun je ervoor kiezen om de Power BI rapportage volledig over te nemen. Je betaalt hiervoor éénmalig een vast bedrag, waarna je eigenaar wordt van de rapportage. Dit stelt je in staat om de rapportage zelf verder uit te bouwen, en gewenste wijzigingen door te voeren. Uiteraard kunnen onze BI-specialisten je daar ook bij ondersteunen. 
Verder praten over de kosten van onze Power BI projectrapportage, en de oplossing welke het beste bij jouw organisatie past? Plan dan vrijblijvend een online kennismaking in om de mogelijkheden te bespreken. 
Voordelen van de Power BI projectrapportage

Microsoft integratie

Power BI rapportages kunnen eenvoudig geïntegreerd worden in Microsoft tools zoals Microsoft Teams of SharePoint.

Schaal- en betaalbaar

De rapportage biedt de mogelijkheid om mee te groeien met jouw organisatie, waardoor deze geschikt is voor zowel het MKB als voor Corporate organisaties.

Deel met collega's

De rapportage kan gemakkelijk met collega's gedeeld worden, waardoor iedereen naar dezelfde cijfers kijkt.

Direct analyseren

Je kunt direct aan de slag met het analyseren van jouw data, doordat we de belangrijkste analyses al hebben uitgewerkt.

In house development

Onze in-house development afdeling zorgt ervoor dat de rapportages altijd over de laatste technologieën op het gebied van BI beschikken.

Volledig aanpasbaar

De rapportage kan naar wens worden aangepast. Zo kan deze bijvoorbeeld ook in jouw huisstijl worden gezet.

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Werk slimmer, sneller én leuker

Download de projecten & uren brochure

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.