Werken bij KPI Solutions

Optimaliseer HR-processen met ons Power BI HR Dashboard

Stuur op basis van relevante KPI's voor Human Resources-beheer

Hoe staat het met jouw personele bezetting in 2026? Welke impact heeft verzuim op jouw bedrijfsvoering? Ons Power BI HR Dashboard biedt inzicht in essentiële gegevens en biedt inzichten die de pijnpunten direct aanpakken. Of het nu gaat om het scherp reduceren van ziekteverzuim, anticiperen op personeelswijzigingen via uitstroomtrends of het optimaliseren van resourceplanning met FTE-overzichten. Ons HR Dashboard biedt strategische voordelen en onze consultants denken actief mee vanuit hun kennis en ervaring. 

Ben je benieuwd welke inzichten er uit jouw data gehaald kunnen worden? Dan kun je vrijblijvend een kennismaking plannen met een van onze specialisten. Hierin stellen we kritische vragen om te achterhalen welke inzichten er op dit moment missen voor een data gedreven werkwijze. Daarnaast denken we actief mee in de oplossing die van waarde kan zijn voor jouw organisatie.  

HR-Human-Resources-Dashboard-PowerBI-KpiSolutions-hr

Probeer ons HR Dashboard

De demo is volledig interactief. Je kunt verschillende functionaliteiten van onze Human Resources rapportage proberen. Zo kun je onderin navigeren tussen verschillende pagina’s, kun je gebruik maken van meerdere filters en zijn de visuals interactief te gebruiken.

Wil je actief sturen op basis van actuele inzichten in jouw HR-beheer? Plan vrijblijvend een inventarisatie met een van onze specialisten.

Van data naar inzichten binnen jouw organisatie

Er wordt veel data verzameld binnen organisaties met betrekking tot HR, ook wel personeelszaken. Hieruit kun je veel waardevolle inzichten halen en visualiseren in een Power BI HR Dashboard. Op deze manier heb je snel en adequaat inzicht in onderstaande en kun je beslissingen nemen op basis van de meest relevante dat op het gebied van HR. 

Zoom in op afdelingsniveau voor gedetailleerde analyses en neem strategische beslissingen die de gehele business unit overstijgen. Ons HR Dashboard biedt flexibiliteit voor gerichte inzichten op zowel afdelings- als organisatieniveau. 

Het verzuimpercentage biedt diepgaand inzicht in het aantal werknemers dat afwezig is wegens ziekte, waardoor je proactief kunt handelen om verzuim te verminderen. Met deze informatie kan het HR-team gerichte gezondheids- en welzijnsprogramma’s implementeren, preventieve maatregelen nemen en een gezonde werkomgeving bevorderen. 

Het monitoren van de uitstroom van werknemers geeft je de mogelijkheid om trends te identificeren en te begrijpen waarom werknemers het bedrijf verlaten. Door deze gegevens te analyseren, kunnen organisaties hun retentie-inspanningen verbeteren, werknemersbetrokkenheid vergroten en strategieën ontwikkelen om talent binnen te houden. 

Het FTE-overzicht biedt HR een holistisch beeld van het totale aantal voltijds-equivalenten, waardoor efficiëntere workforce planning en resourcebeheer mogelijk zijn. Door de beschikbaarheid van resources nauwkeurig te begrijpen, kan HR strategisch inspelen op veranderende bedrijfsbehoeften en zorgen voor een optimale personeelsbezetting. 

Het gestructureerde overzicht van personeelsgegevens geeft je volledige controle over het personeelsbestand. Dit omvat onder andere kwantitatieve aspecten zoals FTE en verzuim. Dit helpt HR bij het nemen van weloverwogen beslissingen met betrekking tot personeelsontwikkeling en strategische planning. 

De mogelijkheid om in- en uitstroom van werknemers nauwlettend te volgen, stelt je in staat om snel te reageren op veranderingen in het personeelsbestand. Door deze dynamieken te begrijpen, kan HR effectief inspelen op wervingsbehoeften, onboarding-processen verbeteren en zorgen voor een soepele overgang van personeel. 

Het identificeren van ziekteverzuim binnen één of meerdere organisaties stelt HR in staat om gerichte maatregelen te nemen om de gezondheid en het welzijn van werknemers te verbeteren. Dit omvat gezondheidsprogramma’s, flexibele werkschema’s en ondersteuning bij terugkeer naar het werk na ziekteverlof. 

De mogelijkheid om gegevens te filteren op verschillende parameters zoals functie biedt je de flexibiliteit om specifieke informatie te verkrijgen voor gerichte analyses. Dit stelt HR in staat om op maat gemaakte rapporten te genereren en dieper in te gaan op specifieke aspecten van het personeelsbestand. 

Het tonen van de invloed van salariswijzigingen op de groei van het personeelsbestand stelt je in staat strategische beslissingen te nemen met betrekking tot beloningen en compensaties. Dit omvat het begrijpen van de relatie tussen beloningsstructuren en behoud van talent, wat essentieel is voor het aantrekken en behouden van hoogwaardige medewerkers. 

De ondersteuning bij het bepalen van budgetten op personeelsniveau geeft je de middelen om effectief personeelsbudgetten te beheren. Dit omvat het in kaart brengen van financiële consequenties van verschillende personeelsbeslissingen en het waarborgen van een strategische uitgavenplanning. 

Het verkrijgen van inzicht in de impact van loonkosten en salarissen op de financiële gezondheid van de organisatie is cruciaal voor HR-budgetoptimalisatie. Door de financiële implicaties van salarisveranderingen te begrijpen, kan HR strategische aanpassingen maken om de kosten te beheren en tegelijkertijd concurrentiekrachtige beloningen te bieden. 

Datagedreven werken-narrow casting- power bi- business intellegence-KPI Solutions-meeting-koppelingen-AI-Power Bi Kopplingen

Benut de mogelijkheden van Power Apps voor jouw HR-beheer

Ontdek het gemak van Power Apps in combinatie met ons Power BI HR Dashboard. Met deze waardevolle aanvulling kun je zelf KPI’s toevoegen en worden deze naadloos geïntegreerd in het Power BI Dashboard. Personaliseer de HR-analyse met specifieke KPI’s die aansluiten op de unieke behoeften van jouw organisatie. Of het nu gaat om aangepaste verzuimcijfers, gedetailleerde uitstroomgegevens per afdeling of specifieke loonkostenanalyses, de Power App biedt de flexibiliteit om jouw HR-rapportage te verfijnen op een wijze die aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen. 

Hoe kun je gebruik maken van het Power BI HR Dashboard?

Power BI Dashboard overnemen

Wil je Business Intelligence, met de focus op Power BI, breder integreren in jouw organisatie? Met dit Power BI dashboard leg je een solide basis voor verdere implementatie. Neem het dashboard over, word eigenaar van de rapportage en pas het volledig naar jouw behoeften aan. Voeg visualisaties toe, pas aan in jouw huisstijl en meer. Onze BI-specialisten staan klaar om jouw BI-doelen te verwezenlijken en verder te ondersteunen.

Power BI Dashboard in abonnementsvorm

Je kunt het Power BI Dashboard eenvoudig als abonnement verkrijgen. Hierbij betaal je maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van het HR Power BI Dashboard. De Power BI rapportage is beschikbaar in de online omgeving van Power BI, waar je deze kunt delen met collega’s. Onze BI-specialisten kunnen extra analyses toevoegen of wijzigingen aanbrengen op verzoek. Let op: bij een abonnement kun je zelf geen wijzigingen doorvoeren.

Zet de eerste stap naar data gedreven besluitvorming

Benieuwd naar hoe ons geavanceerde Human Resources Dashboard jouw organisatie naar nieuwe hoogten kan leiden? Laten we samen verkennen hoe we jouw HR-processen kunnen optimaliseren en welke specifieke voordelen ons Power BI HR Dashboard jouw organisatie kan bieden. Onze specialisten staan klaar om inzicht te geven in de mogelijkheden die aansluiten bij de unieke behoeften van jouw organisatie.  

Plan nu een kennismaking in en ontdek hoe je met onze oplossingen een strategisch voordeel kunt behalen in Human Resources-beheer. Laat ons samen bouwen aan een toekomst van geïnformeerde besluitvorming, efficiënt personeelsbeheer en duurzaam succes. Neem de eerste stap en laat ons de waarde van doelgerichte HR-rapportage voor jou onthullen. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten en samen te werken aan het succes van jouw organisatie. 

Power bi-KPI Solutions-Dashboards-datagedreven-datawarehouse-verhuur-dashboard

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.