Werken bij KPI Solutions

Power BI MRP/Inkoop rapportage

Werk datagedreven, en reageer adequaat op trends en ontwikkelingen.

Al uw data in één Power BI MRP/Inkoop rapportage

Hoe werkt de Power BI MRP/Inkoop rapportage?

De MRP/Inkoop rapportage is een interactieve Power BI rapportage waarin de belangrijkste MRP en inkoop inzichten terug komen. Deze zijn namelijk samengevoegd in één Power BI rapportage. Hierdoor krijgt u direct inzicht waardoor u beslissingen niet langer op basis van onderbuikgevoel hoeft te nemen, maar kunt nemen op basis van actuele cijfers en feiten. Hierdoor kunnen adequate beslissingen genomen worden, waardoor de afdeling beter kan presteren. 

Om een start te maken met de Power BI MRP/Inkoop rapportage dient eerst een koppeling gemaakt te worden met de databronnen binnen uw organisatie. Dit wordt gedaan door een van onze  Power BI connectoren. Middels de juiste Power BI connector(en) wordt de benodigde data ontsloten welke gebruikt kan worden in de Power BI rapportage. De Power BI rapportage wordt vervolgens gepubliceerd naar de online omgeving van Power BI, namelijk Power BI Service. Vanuit hier kunnen u en uw collega’s de rapportage analyseren en delen.

Welke informatie bevat de MRP/Inkoop rapportage?

De rapportage geeft de vrije voorraad per artikel over de tijd weer o.b.v. de werkelijke voorraad in combinatie met alle inkoop, verkoop, productie en assemblage orders. Ook wordt direct inzichtelijk wat de vrije voorraad is van eventuele onderdelen van een artikel op basis van de artikel receptenlijst (ook wel bill of materials genoemd). Verder wordt deze vrije voorraad informatie gecombineerd met inkoop informatie, verkoopvoorspellingen en een bijbehorend besteladvies. Ook heeft u altijd de mogelijkheid om in te zoomen op (order)details. Onderstaand een selectie van de inzichten uit de rapportage:

 • Vrije voorraad berekening over de tijd (historie en toekomst);
 • Artikel receptenlijst;
 • Order informatie (inkoop, verkoop, productie, assemblage);
 • Voorraad per magazijn (aantallen en waarde);
 • Inkoop en verkoop voorspellingen;
 • Besteladvies
 • Inkoopafhankelijkheid.
power-bi-rapportage-mrp-inkoop
Waarom een kant-en-klare Power BI rapportage?

Het ontwikkelen van een Power BI rapportage vraagt van organisaties veel tijd en expertise. Er dienen veel stappen uitgevoerd te worden, zoals het koppelen van softwarepakketten, het ontwikkelen van een juist datamodel, het schrijven van (DAX) formules én het visualiseren van data. Met onvoldoende kennis of tijd zal een Power BI rapportage niet gaan werken. Daarom hebben wij meerdere kant-en-klare Power BI rapportages ontwikkeld om organisaties snel én laagdrempelig te kunnen laten starten met Power BI. De kant-en-klare Power BI rapportages, ook wel Power BI templates genoemd, beschikken over interactieve en heldere visualisaties welke inzicht bieden in de belangrijkste en meest gebruikte KPI’s. Daarnaast zijn deze rapportages altijd voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Business Intelligence, waardoor u verzekerd bent van kwalitatief hoogstaande rapportages.

Naast dat de rapportage een goede start met BI is, kan de rapportage tevens dienen als fundament om een rapportagewens binnen een organisatie verder uit te bouwen. De rapportage kan volledig overgenomen worden, waardoor uw organisatie zelf verder kan bouwen op basis van deze MRP/inkoop rapportage. Daarnaast kunnen wij uw wensen aanvullend ook verwerken in de rapportage.

Demo MRP/Inkoop Power BI rapportage

De demo is volledig interactief. U kunt alle functionaliteiten uitproberen. Zo kunt u onderin navigeren tussen de verschillende pagina’s, kunt u gebruik maken van diverse filters en zijn de visuals interactief te gebruiken.

Wilt u de volledige MRP/Inkoop rapportage uitproberen? Start dan direct uw 30-daagse gratis proefperiode.

Hoe kun je gebruik maken van de MRP/Inkoop rapportage?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de MRP/Inkoop rapportage af te nemen. De kosten welke hieraan verbonden zijn, zijn afhankelijk van uw keuze.

 • De Power BI rapportage in abonnementsvorm
  De mogelijkheid bestaat om de Power BI rapportage op basis van abonnementsvorm te gebruiken. U betaalt maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van de Power BI rapportage. De rapportage wordt vervolgens via Power BI Service met u gedeeld. Vanaf hier kunt u de rapportage analyseren en delen met collega’s. Indien wenselijk kunnen onze BI-specialisten aanpassingen verrichten in de rapportage, zoals het toevoegen van andere visuals. U kunt bij een abonnement zelf géén wijzigingen doorvoeren in de rapportage.
 • De Power BI rapportage overnemen
  Een sterk fundament neerzetten om Business Intelligence verder uit te rollen binnen uw organisatie? Dan kunt u ervoor kiezen om de MRP/Inkoop Power BI rapportage volledig over te nemen. U betaalt in dat geval een eenmalig bedrag, waarna u eigenaar wordt van de Power BI rapportage. Hierdoor kunt u de rapportage zelf verder uitbouwen met inzichten vanuit bijvoorbeeld andere afdelingen, of aanpassingen eenvoudig doorvoeren. Uiteraard kunnen onze BI-specialisten u ook ondersteunen bij het door ontwikkelen van uw Business Intelligence omgeving, en Power BI rapportages.
Verder praten over de kosten van onze Power BI MRP/inkoop rapportage, en de oplossing welke het beste bij uw organisatie past? Plan dan vrijblijvend een online kennismaking in om de mogelijkheden te bespreken. 
Voordelen van de Power BI MRP/Inkoop rapportage

Microsoft integratie

Gezien Power BI onderdeel is van Microsoft, kan de rapportage eenvoudig geïntegreerd worden in bijvoorbeeld Teams of SharePoint.

Schaal- en betaalbaar

De rapportage is zowel geschikt voor het MKB als voor Corporate, en kan perfect met uw organisatie meegroeien.

Deel met collega's

De rapportage kan via Power BI Service eenvoudig gedeeld worden met de gewenste collega's.

Direct analyseren

Doordat de rapportage beschikt over de belangrijkste analyses, kunt u direct uw data analyseren.

In house development

Onze eigen developers zorgen ervoor dat de rapportage altijd beschikt over de laatste BI-ontwikkelingen.

Volledig aanpasbaar

De rapportage kan volledig naar wens worden aangepast. Analyses kunnen worden toegevoegd, maar bijvoorbeeld ook uw huisstijl.

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.
inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.