Werken bij KPI Solutions

Search
Close this search box.
Werk datagedreven, en reageer adequaat op trends en ontwikkelingen.

Al jouw data in één Power BI MRP Dashboard

Hoe werkt het Power BI MRP Dashboard?

Het MRP Dashboard is een interactieve Power BI rapportage waarin de belangrijkste MRP en inkoop inzichten terug komen. Deze zijn namelijk samengevoegd in één Power BI Dashboard. Hierdoor krijg je direct inzicht waardoor je beslissingen niet langer op basis van onderbuikgevoel hoeft te nemen, maar kunt nemen op basis van actuele cijfers en feiten. Hierdoor kunnen adequate beslissingen genomen worden, waardoor de afdeling beter kan presteren. 

Om een start te maken met het Power BI MRP/Inkoop Dashboard dient eerst een koppeling gemaakt te worden met de databronnen binnen jouw organisatie. Dit wordt gedaan door een van onze  Power BI connectoren. Middels de juiste Power BI connector(en) wordt de benodigde data ontsloten welke gebruikt kan worden in het Power BI Dashboard. Het Power BI dashboard wordt vervolgens gepubliceerd naar de online omgeving van Power BI, namelijk Power BI Service. Vanuit hier kunnen jij en jouw collega’s de rapportage analyseren en delen.

Welke informatie bevat het MRP Dashboard?

Het dashboard geeft de vrije voorraad per artikel over de tijd weer o.b.v. de werkelijke voorraad in combinatie met alle inkoop, verkoop, productie en assemblage orders. Ook wordt direct inzichtelijk wat de vrije voorraad is van eventuele onderdelen van een artikel op basis van de artikel receptenlijst (ook wel bill of materials genoemd). Verder wordt deze vrije voorraad informatie gecombineerd met inkoop informatie, verkoopvoorspellingen en een bijbehorend besteladvies. Ook heb je altijd de mogelijkheid om in te zoomen op (order)details. Onderstaand een selectie van de inzichten uit de rapportage:

 • Vrije voorraad berekening over de tijd (historie en toekomst);
 • Artikel receptenlijst;
 • Order informatie (inkoop, verkoop, productie, assemblage);
 • Voorraad per magazijn (aantallen en waarde);
 • Inkoop en verkoop voorspellingen;
 • Besteladvies
 • Inkoopafhankelijkheid.
power-bi-rapportage-mrp-inkoop
Waarom het kant-en-klare Power BI Dashboard?

Het ontwikkelen van een Power BI Dashboard vraagt van organisaties veel tijd en expertise. Er dienen veel stappen uitgevoerd te worden, zoals het koppelen van softwarepakketten, het ontwikkelen van een juist datamodel, het schrijven van (DAX) formules én het visualiseren van data. Met onvoldoende kennis of tijd zal een Power BI Dashboard niet gaan werken. Daarom hebben wij meerdere kant-en-klare Power BI Dashboards ontwikkeld om organisaties snel én laagdrempelig te kunnen laten starten met Power BI. De kant-en-klare Power BI Dashboards, ook wel Power BI rapportages genoemd, beschikken over interactieve en heldere visualisaties welke inzicht bieden in de belangrijkste en meest gebruikte KPI’s. Daarnaast zijn deze dashboards altijd voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Business Intelligence, waardoor je verzekerd bent van kwalitatief hoogstaande rapportages.

Naast dat het dashboard een goede start met BI is, kan de rapportage tevens dienen als fundament om een rapportagewens binnen een organisatie verder uit te bouwen. Het dashboard kan volledig overgenomen worden, waardoor jouw organisatie zelf verder kan bouwen op basis van dit Power BI MRP/inkoop Dashboard. Daarnaast kunnen wij jouw wensen aanvullend ook verwerken in de rapportage.

Probeer het Power BI MRP Dashboard

De demo is volledig interactief. Je kunt functionaliteiten uitproberen. Zo kun je onderin navigeren tussen de verschillende pagina’s, kun je gebruik maken van diverse filters en zijn de visuals interactief te gebruiken.

Meer weten over het Power BI MRP Dashboard? Plan een demo met een van onze specialisten.

Hoe kun je gebruik maken van het MRP/Inkoop Dashboard?

Er zijn verschillende mogelijkheden om het MRP/Inkoop Dashboard af te nemen. De kosten welke hieraan verbonden zijn, zijn afhankelijk van jouw keuze.

 • Het Power BI Dashboard in abonnementsvorm
  De mogelijkheid bestaat om het Power BI Dashboard op basis van abonnementsvorm te gebruiken. Je betaalt maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van het Power BI Dashboard. Het dashboard wordt vervolgens via Power BI Service met je gedeeld. Vanaf hier kun je de rapportage analyseren en delen met collega’s. Indien wenselijk kunnen onze BI-specialisten aanpassingen verrichten in het dashboard, zoals het toevoegen van andere visuals. Je kunt bij een abonnement zelf géén wijzigingen doorvoeren in het dashboard.
 • Het Power BI Dashboard overnemen
  Een sterk fundament neerzetten om Business Intelligence verder uit te rollen binnen jouw organisatie? Dan kun je ervoor kiezen om het MRP/Inkoop Power BI Dashboard volledig over te nemen. Je betaalt in dat geval een eenmalig bedrag, waarna je eigenaar wordt van het Power BI Dashboard. Hierdoor kun je het dashboard zelf verder uitbouwen met inzichten vanuit bijvoorbeeld andere afdelingen, of aanpassingen eenvoudig doorvoeren. Uiteraard kunnen onze BI-specialisten je ook ondersteunen bij het door ontwikkelen van jouw Business Intelligence omgeving, en Power BI dashboards.
Verder praten over de kosten van ons Power BI MRP/inkoop Dashboard, en de oplossing welke het beste bij jouw organisatie past? Plan dan vrijblijvend een online kennismaking in om de mogelijkheden te bespreken. 
Voordelen van het Power BI MRP/Inkoop Dashboard

Microsoft integratie

Gezien Power BI onderdeel is van Microsoft, kan het dashboard eenvoudig geïntegreerd worden in bijvoorbeeld Teams of SharePoint.

Schaal- en betaalbaar

Het dashboard is zowel geschikt voor het MKB als voor Corporate, en kan perfect met jouw organisatie meegroeien.

Deel met collega's

Het dashboard kan via Power BI Service eenvoudig gedeeld worden met de gewenste collega's.

Direct analyseren

Doordat het dashboard beschikt over de belangrijkste analyses, kun je direct jouw data analyseren.

In house development

Onze eigen developers zorgen ervoor dat het dashboard altijd beschikt over de laatste BI-ontwikkelingen.

Volledig aanpasbaar

De rapportage kan volledig naar wens worden aangepast. Analyses kunnen worden toegevoegd, maar bijvoorbeeld ook jouw huisstijl.

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?
inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Filter op categorie

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Plan vrijblijvend een kennismaking​

Wij ondersteunen en begeleiden organisaties bij strategische besluitvorming door datagedreven te werken

Vrijblijvend

We denken vrijblijvend met je mee om te inventariseren welk vraagstuk je hebt binnen jouw organisatie.

Kies zelf een datum en tijd

Om het makkelijker te maken, kun je zelf een meeting in onze agenda plannen.

Organisatie centraal

De kennismaking wordt volledig toegespitst op jouw organisatie en vraagstuk. Zo kunnen we achterhalen welke behoefte er is.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.