Werken bij KPI Solutions

Hoe werkt de Power BI Connector voor Exact Online?

Power BI heeft vele mogelijkheden om databronnen te ontsluiten en in te laden. Helaas komt Exact Online daar niet in voor. Daarom hebben wij een Power BI Connector ontwikkeld. Hierdoor wordt het mogelijk om gegevens vanuit uw Exact Online omgeving in te laden in Power BI. Vanaf dit moment kunt u zelf aan de slag in Power BI en creëert u geheel nieuwe inzichten in uw data.

Wat zijn de mogelijkheden van de Power BI Connector?
Wanneer de connector gekoppeld is en de data ingeladen is kunt u direct aan de slag! Nu bent u niet meer afhankelijk van de standaard rapportages die Exact Online aanbiedt, maar heeft u de regie in eigen hand. U bepaalt uw eigen visualisaties. Hierdoor kunt u uw data overzichtelijk inzien, structureren en optimaliseren. Ook bepaalt u zelf hoeveel administraties u toevoegt aan uw connector abonnement. Het toevoegen van meerdere administraties geeft u het voordeel om te consolideren.

Uw data wordt dagelijks minimaal een keer ververst in een bedrijfsspecifieke database. Hierdoor zijn alle gegevens up-to-date, waardoor u een nog beter inzicht krijgt in de data van uw organisatie.

Naast dat u meer overzicht en inzicht krijgt in uw Exact Online data, kunt u ook aan de slag met het rapporteren van uw data. De connector biedt u diverse rapportagemogelijkheden, enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Cashflow en liquiditeitsplanning
  • Balans
  • Winst en verliesrekening
  • Verkoop en margeoverzichten

Hoe implementeer ik de Power BI Connector voor Exact?
Wanneer u besluit gebruik te maken van de Power BI Connector voor Exact Online, dient er een nieuwe gebruiker aangemaakt te worden in Exact. Deze gebruiker krijgt toegang tot een eigen database waarin alle data ingeladen wordt. Deze is te benaderen vanuit Power BI, waar u alle benodigde tabellen met data kunt inladen en terug kunt vinden. Hierdoor kunt u direct aan de slag met het inrichten van uw dashboard in Power BI Desktop. Vervolgens publiceert u het rapport, waarna u het kan delen met uw organisatie (betrokkenen/medewerkers). De data biedt u nieuwe en andere inzichten in uw organisatie, zodat u makkelijker bedrijfsspecifieke beslissingen kunt maken. Doormiddel van deze juiste beslissingen, kunt u uw bedrijf (verder) laten groeien.

Hoe wordt mijn data beveiligd?
Uw data wordt op het hoogst mogelijk niveau beveiligd. Om de veiligheid tijdens en met het gebruik van de Power BI Connector te beschermen en te waarborgen, gebruiken wij verschillende manieren van beveiliging. Uw data staat beveiligd op een eigen Database Instance. Onze server voldoet aan de eisen van Exact Online en is conform industrie standaarden. Daarnaast is dubbele authenticatie verplicht bij het inloggen op Exact en op de server.

Ik wil mijn Exact Online data samenvoegen met mijn data uit een ander softwarepakket. Kan dit?
Jazeker, er bestaat de mogelijkheid om meerdere softwarepakketten te benaderen vanuit Power BI. Hierdoor creëert u nog meer inzicht in de data van uw organisatie, waardoor u efficiënter te werk kunt gaan. Wilt u naast de Exact Online Connector meerdere connectoren gebruiken? Bekijk dan hier al onze mogelijke connectoren, of neem contact met ons op.

Zelf aan de slag?
Wij helpen u graag op weg! Om u kennis te laten maken bieden wij u een gratis proefperiode van 30 dagen.  Zo zit u nergens aan vast en kunt u rustig uitproberen of dit iets voor u is. Enthousiast? Vraag hier uw gratis proefperiode aan!

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recent Posts

Volg ons

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Business Intelligence?

Meldt u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

Bij het invullen en versturen van dit formulier gaat u akkoord met de privacyverklaring van KPI Solutions. 

De nieuwste blogs automatisch in je inbox ontvangen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je inbox! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

power-bi

BI & Analytics

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.