Werken bij KPI Solutions

Search
Close this search box.

Efficiënte bedrijfsvoering door gestructureerde data

Wie is Lentl?

Lentl focust zich als strategisch- en kennispartner op het gebied van sociaal werk voor opdrachtgevers, samenwerkingspartners. Zij ondersteunen organisaties in onder meer strategievorming, marktontwikkeling, vakmanschap en innovatie. Met sociaal werk brengt Lentl mensen en organisaties in beweging om samen te werken aan een menswaardige en leefbare samenleving. Op dit moment zijn 5 sociaalwerkorganisaties aangesloten bij Lentl, die samen actief zijn in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.

Microsoft-power-bi-specialist-Lentl

Veel verschillende databronnen die samen inzichtelijk op één plek moeten komen

Lentl heeft gegevens uit veel verschillende databronnen. Het zoeken naar specifieke gegevens was tijdrovend en leverde frustratie op. Daarom bouwde Lentl zelf handmatig dashboards en rapportages, zonder gebruik te maken van automatisering. Dit kostte veel tijd en het tekort aan kennis zorgde ervoor dat het proces niet altijd soepel verliep. Daarnaast was de behoefte aan datagedreven werken bedrijfsbreed aanwezig, alleen moest daarvoor eerst alle data inzichtelijk op één plek staan. Met dit probleem ging Lentl eerst in gesprek met een partner die connectoren op verzoek aanbood. Dit was kostbaar en voldeed niet aan de verwachtingen. Lentl is vervolgens het gesprek aangegaan met KPI Solutions, waar snel en tegen gunstige voorwaarden een passende oplossing is geboden.

Efficiënter en sneller werken met gestructureerde data

Op HR-gebied heeft Lentl nu een eenvoudig overzicht van bijvoorbeeld welke contracten er aflopen. Voorheen waren dit allemaal lijstjes en nu zit dit in één dashboard. Teamleiders kunnen straks in één oogopslag zien waar de actie zit. Dit brengt veel voordelen met zich mee op gebied van aansturing en datagedreven werken. Het bestuur kan bijvoorbeeld in één overzicht zien wat het ziekteverzuim is en daarop beoordelen of ze dieper moeten ingaan op de oorzaken. Daarnaast kan Lentl het dashboard gebruiken tijdens vergaderingen en is zoeken naar specifieke informatie veel makkelijker. Er bestaat momenteel een actieve samenwerking tussen Lentl en KPI Solutions, waar voortdurend wordt gewerkt aan ontwikkeling en het ontdekken van nieuwe inzichten. Tijdens dit proces wordt er duidelijk gecommuniceerd en er heerst een informele sfeer. De diverse specialisten van KPI Solutions maken op maat gemaakte oplossingen voor elk dashboard en dragen constructief bij aan het denkproces.

lent-kpi solutions-klantcase-1

“Als eerst zijn we begonnen met het maken van de HR dashboards om deze vervolgens intern te testen. In de loop van de tijd zijn ze geoptimaliseerd waardoor er nu goede volwaardige dashboards staan die intern veel gebruikt worden. “

Bouke Goedhart – Lentl

Hoe was de samenwerking?

De samenwerking heeft de verwachtingen van Lentl overtroffen en er staat voor 2024 alweer een plan klaar waar de hulp van KPI Solutions goed bij gebruikt kan worden. Vanaf het begin is snel geschakeld, na de inventarisatie van de vraagstukken was er binnen drie weken een standaardrapportage die de eerste inzichten al kon weergeven. De consultants van KPI Solutions hebben vervolgens een stuk maatwerk toegepast om de rapportages te optimaliseren. Inmiddels is het HR dashboard volledig in werking. Zo hebben we al onze data overzichtelijk en kunnen we sneller en efficiënter te werk gaan.

Lentl-kpi solutions-klantcase-2

Wat brengt de toekomst?

Een business intelligence project is een iteratief proces, hetgeen dat perfect aansluit bij de agile-werkmethodiek van KPI Solutions. Als strategisch datapartner beoogt KPI Solutions door de samenwerking uit te breiden nóg completer te zijn in de datavoorziening door middel van ontsluiten van interne en externe bronnen. Daarnaast is het van belang om continue waarde toe te blijven voegen door kritisch naar de informatiebehoeften te blijven kijken binnen de organisatie en ervoor te zorgen dat de juiste personen de juiste informatie voorhanden hebben, op het juiste moment. Het ligt in de lijn van verwachting dat artificiële intelligentie een toenemend grotere rol zal gaan spelen in de dienstverlening van KPI Solutions, waardoor er ook in deze samenwerking bedrijfsprocessen verder geoptimaliseerd of geautomatiseerd zullen worden.

Liever eerst kennismaken met een van onze specialisten?

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Filter op categorie

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Opstarten

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de de koppeling op te starten. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Plan vrijblijvend een kennismaking​

Wij ondersteunen en begeleiden organisaties bij strategische besluitvorming door datagedreven te werken

Vrijblijvend

We denken vrijblijvend met je mee om te inventariseren welk vraagstuk je hebt binnen jouw organisatie.

Kies zelf een datum en tijd

Om het makkelijker te maken, kun je zelf een meeting in onze agenda plannen.

Organisatie centraal

De kennismaking wordt volledig toegespitst op jouw organisatie en vraagstuk. Zo kunnen we achterhalen welke behoefte er is.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.