Business Intelligence in de transport & logistiek

Business Intelligence in de transport & logistiek

Dat Business Intelligence hét verschil kan maken binnen organisaties ervaren we keer op keer. Toch krijgen we nog vaak de vraag vanuit verschillende sectoren wat Business Intelligence voor hun sector kan betekenen, en hoe zij dat in kunnen zetten. In deze blog gaan we dieper in op het inzetten van Business Intelligence binnen de transport & logistiek.

Efficiëntie van de processen
Binnen de transport en logistiek draait het om efficiëntie: vracht, op tijd, van A naar B brengen tegen de laagste kosten. Business Intelligence kan helpen bij het creëren van meer inzicht in dit gehele proces.

Business Intelligence kan middels verschillende tools worden ingezet. Wij hebben gekozen om te werken met Microsoft Power BI. Niet alleen omdat Microsoft Power BI verkozen is tot marktleider door Gartner, maar ook door zijn brede inzetbaarheid binnen alle sectoren.

Business Intelligence inzetten
De kracht van Microsoft Power BI zit hem met name in de mogelijkheid om meerdere databronnen (systemen) te koppelen met elkaar. Dit geeft u de mogelijkheid om alle waardevolle data vanuit al die systemen samen te brengen op één plek. Hierdoor kunt u uw data overzichtelijk maken in een rapportage, waardoor u inzicht creëert.

Complexe systemen 
De transport en logistieke sector is natuurlijk ontzettend breed. Waar het ene bedrijf haar vracht vervoert via land, vervoeren andere bedrijven hun vracht over het water of via de lucht. Ieder transport- of logistiekbedrijf heeft daarom ook haar eigen systemen. Of dit nu een TMS, WMS, een financieel systeem óf een combinatie hiervan is: we kunnen concluderen dat in al deze systemen ontzettend veel waardevolle data opgeslagen zit, waarvan (vaak) niet alles benut wordt. Zonde! Want door het inzetten van Business Intelligence komt deze data boven tafel, en ontstaan er inzichten die eerder niet (gemakkelijk) getoond konden worden. Zo kunt u op basis van actuele informatie trendanalyses maken, onderbouwde beslissingen nemen en strategieën bepalen.

Rapportagemogelijkheden
De rapportagemogelijkheden zijn oneindig. Alle rapportages worden specifiek ontwikkeld aan de hand van de wensen de organisatie. Voorbeelden van mogelijke rapportages zijn:

 • Bezetting per auto
 • Klant heatmaps
 • Wachttijden
 • Docktijden
 • Planning
 • Wagenpark beheer
 • Voorraad
 • Orders

Kortom, hoe maakt Business Intelligence hét verschil?
Business Intelligence in de transport en logistiek biedt op ieder vlak veel kansen en voordelen. Door de data binnen een organisatie om te zeten tot waardevolle (nieuwe) inzichten, kan onder andere op operationeel vlak meer efficiency verkregen worden wat kan leiden tot kostenbesparing.

Benieuwd wat Business Intelligence voor u kan betekenen? 
Wij maken graag kennis met u, en uw organisatie. Zo kunnen we u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden voor uw organisatie. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op. Of bezoek ons op de ICT & Logistiek beurs 5,6 of 7 november in de Jaarbeurs Utrecht. Registreer je hier gratis!

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente blogs

Volg ons

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Business Intelligence?

Meldt u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

Bij het invullen en versturen van dit formulier gaat u akkoord met de privacyverklaring van KPI Solutions. 

De nieuwste blogs automatisch in je inbox ontvangen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je inbox! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.