Datagedreven verkopen – Hoe maximaliseer je het aantal verkopen?

Datagedreven verkopen – Hoe maximaliseer je het aantal verkopen?

Het is geen geheim dat het meer tijd en energie kost om producten aan prospects te verkopen, in plaats van aan huidige klanten. De kans om (nieuwe) producten aan bestaande klanten te verkopen is tot 14x hoger. Op welke manier kan Business Intelligence bijdragen aan de stijging van het aantal verkopen?

Datagedreven organisaties
Anno 2019 draait alles om getallen. Niet voor niets dat binnen iedere branche begrippen als ‘big data’ en ‘analytics’ steeds bekender en populairder worden. Door de inzet hiervan kunnen onder andere beslissingen beter worden onderbouwd en gemakkelijker en sneller worden genomen.

Business Intelligence binnen de Sales
Door de inzet van Business Intelligence op de sales afdeling, zal het salesteam meer en beter inzicht krijgen in wat de huidige klanten op dit moment afnemen. En misschien nog wel belangrijker: wat nemen ze niet af?

Het volgen van de verkoopgegevens van de klant geeft unieke inzichten. Het geeft de afnamen per klant weer, omzet, marge, en toont de mogelijkheden voor up-/cross-selling.

Hiermee creëert u een completer beeld van uw klanten. Dit geeft uw accountmanagers de mogelijkheid om beter voorbereid klantafspraken binnen te stappen, om vragen te beantwoorden, nieuwe producten te verkopen, afnamen in het verleden te bespreken en overige mogelijkheden te bespreken. Door het uitgebreide inzicht bent u in staat beter in te spelen op de behoeften van de klant.

Inzicht in uw eigen Salesteam
Naast de uitgebreide mogelijkheden om inzicht te creëren in de klanten, is het ook mogelijk om dit te combineren met inzicht in uw eigen accountmanagers. U kunt bijvoorbeeld omzet en marge per accountmanager afzetten tegen een target. Dit kan bijdragen aan het halen van targets en het verhogen van het aantal verkopen.

Eén bron
Doordat informatie verspreid staat over verschillende systemen is het moeilijk om één overzicht te krijgen. Hierdoor worden de meeste interessante inzichten misgelopen.

Door de inzet van Business Intelligence worden al deze softwaresystemen gekoppeld in een BI-tool (in ons geval Microsoft Power BI). Vanuit hier kunnen bedrijfsspecifieke rapportages ontworpen worden, aan de hand van de wensen van de organisatie.

Op deze manier heeft u, maar ook uw accountmanagers, altijd de meest actuele informatie bij de hand. De ontwikkelde rapportages zijn namelijk 24/7 beschikbaar, op ieder device. Dus nog even snel wat checken voordat u een gesprek binnen stapt? Geen probleem!

Ook starten met Business Intelligence
We komen graag vrijblijvend bij u langs om u meer te vertellen over de inzet van Business Intelligence en de mogelijkheden voor uw organisatie. Mail of bel ons voor het maken van een afspraak.

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente blogs

Volg ons

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Business Intelligence?

Meldt u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

Bij het invullen en versturen van dit formulier gaat u akkoord met de privacyverklaring van KPI Solutions. 

De nieuwste blogs automatisch in je inbox ontvangen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je inbox! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.