Werken bij KPI Solutions

Business Intelligence voor automotive

Verkoop slimmer

Krijg inzicht in alle processen

Business Intelligence stelt u in staat om verder te kijken dan alleen het nu. Binnen de automotive biedt BI u op veel vlakken mogelijkheden. Zo biedt het u veel voordeel ten opzichte van verkopen. U kunt door middel van Business Intelligence namelijk meer inzicht krijgen in uw omzet en marges op verschillende niveaus. Zo kunt u deze onderdelen visualiseren per filiaal, verkoper, auto, merk, model en ga zo maar door. Dit biedt het de Salesmanager bijvoorbeeld een voordeel doordat hij meer inzicht krijgt in zijn team, en deze hierdoor beter kan aansturen. De inkoopmanager krijgt hierdoor meer inzicht in het vraag en aanbod, waarop hij beter en sneller kan anticiperen. 

Naast de mogelijkheden voor het creëren van inzicht op het gebied van verkopen, biedt het u ook veel inzicht op het gebied aftersales, service en zelfs in lease. De rapportage kan namelijk inzicht geven in de beste klanten (key accounts), conversieratio’s, omzet en risico’s.

Meest gevisualiseerde data

Enkele voordelen van Business Intelligence voor automotive

Slimmer verkopen

Door meer inzicht in bijvoorbeeld de marge van verkochte auto's per verkoper, merk, model filiaal enzovoorts kun je eenvoudiger bijsturen waar nodig

Koppeling met alle afdelingen

Naast het productieproces kunnen ook andere afdelingen binnen de organisatie in kaart gebracht worden. Bijvoorbeeld de Marketing afdeling. Door deze te koppelen met elkaar creëert u unieke inzichten zoals u nooit eerder zag.

Kostenbesparend

BI heeft een kostenbesparend effect. Doordat je in staat bent om kansen en bedreigingen op tijdig waar te nemen, en hier direct op te reageren.

Zelf de voordelen van Business Intelligence ervaren?

Plan vrijblijvend een kennismaking in met één van onze BI Professionals om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken. 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

power-bi

BI & Analytics

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.