Werken bij KPI Solutions

Hoe word je een datagedreven organisatie?

Relevante data verwerken tot bruikbare stuurinformatie. Organisaties die dat toepassen hebben een aanzienlijk concurrentievoordeel. Zij kunnen betere beslissingen nemen op basis van data, en besparen zo veel tijd. Niet gek dus dat organisaties liever gisteren dan vandaag willen starten met datagedreven werken. In dit blog vertellen we je meer over datagedreven werken, zodat jij aan het einde van dit blog meer kennis hebt over wat datagedreven werken is, wat de mogelijkheden zijn én hoe je een datagedreven organisatie kunt worden.  

Wat is datagedreven werken?

Datagedreven werken betekent dat beslissingen worden genomen op basis van feiten (data). Dit kan betrekking hebben op verschillende soorten gegevens, van verschillende afdelingen zoals bijvoorbeeld klantgegevens, operationele gegevens, financiële gegevens, marktgegevens enzovoorts. 

Bij datagedreven werken worden de feiten gebruikt om inzicht te krijgen in trends, patronen en kunnen afwijkingen gesignaleerd worden die gebruikt kunnen worden om beslissingen te nemen en acties te ondernemen.  

Waarom datagedreven werken?

Datagedreven werken kent vele voordelen en kan leiden tot betere bedrijfsresultaten. Enkele voordelen waar datagedreven werken toe kan leiden zijn:

 • Meer inzicht: Door gegevens te analyseren, kunnen organisaties nieuwe inzichten verkrijgen die hen helpen hun bedrijf beter te begrijpen en aan te passen; 
 • Feiten-gebaseerde besluitvorming: Met data kunnen organisaties besluiten nemen die gebaseerd zijn op feiten en cijfers, in plaats van intuïtie of vermoedens; 
 • Mogelijkheid tot voorspellende analyse: Met data-analyse en machine learning technieken, kunnen organisaties voorspellingen maken over toekomstige trends en patronen; 
 • Efficiëntie verhogen: Door data te gebruiken voor het automatiseren van processen en het identificeren van bottlenecks, kunnen organisaties hun efficiëntie verhogen; 
 • Kosten besparen: Door data te gebruiken voor het identificeren van inefficiënties en het optimaliseren van processen, kunnen organisaties kosten besparen; 
 • Klanttevredenheid verhogen: Door data te gebruiken voor het begrijpen van klantgedrag en het aanbieden van persoonlijke aanbevelingen, kunnen organisaties de klanttevredenheid verhogen. 

Kortom, datagedreven werken kan bijdragen aan verbeterde prestaties, meer efficiëntie en een concurrentievoordeel. 

Datagedreven werken-narrow casting- power bi- business intellegence-KPI Solutions-meeting-koppelingen-AI-Power Bi Kopplingen

Een datagedreven organisatie worden

Om datagedreven organisatie te worden, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen: 

 1. Bepaal welke gegevens relevant zijn voor jouw doelen organisatiedoelstellingen en verzamel deze gegevens; 
 2. Analyseer de gegevens om inzicht te krijgen in patronen, trends en correlaties; 
 3. Gebruik de inzichten om weloverwogen beslissingen te nemen en acties te ondernemen; 
 4. Monitor en meet de resultaten van deze acties en gebruik deze informatie om je aanpak te optimaliseren.  

Het is belangrijk om te onthouden dat het datagedreven maken van een organisatie een continu proces is. Het vergt een cultuur van datagedrevenheid en het gebruik van de juiste tools en technologieën om deze aanpak te ondersteunen. Het is belangrijk om te blijven leren en te verbeteren, en om nieuwe inzichten en technologieën te blijven toepassen om zo de prestaties van de organisatie te blijven verbeteren. 

Is jullie organisatie nog niet zover? Bekijk dan eens de informatie om samen met jouw organisatie een datagedreven transformatie traject te starten. 

Wanneer ben je een datagedreven organisatie?

Een organisatie of persoon is datagedreven wanneer ze beslissingen nemen op basis van data-analyse in plaats van op basis van intuïtie, ervaring of veronderstellingen. Datagedreven besluitvorming omvat het gebruik van data-analyse om de prestaties te monitoren, trends te identificeren, problemen op te lossen en zakelijke kansen te benutten.  

Een datagedreven organisatie kenmerkt zich door:

 • Het gebruik van data bij het nemen van beslissingen en het bepalen van strategieën 
 • Een data-infrastructuur die het verzamelen, opslaan en analyseren van gegevens mogelijk maakt 
 • Het gebruik van geavanceerde analytische tools en methoden 
 • Het hebben van datavaardige medewerkers die de gegevens kunnen analyseren en interpreteren 
 • Een cultuur van datagestuurd denken waarbij beslissingen worden genomen op basis van objectieve data-analyse in plaats van op basis van intuïtie of ervaring. 

In een datagedreven organisatie wordt data als een strategische troef beschouwd en wordt het gebruikt om de bedrijfsprestaties te verbeteren en het concurrentievoordeel te vergroten. 

Werk jij al datagedreven?

Fantastisch! We weten zeker dat je vele voordelen hieruit haalt zodat jij slimmer, sneller én leuker kunt werken.

Werk je nog niet datagedreven maar ben je wel benieuwd welke kansen er liggen voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of plan direct jouw vrijblijvende online kennismaking in. 

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente posts

Volg ons

Whitepapers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Business Intelligence?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

De nieuwste blogs automatisch in je inbox ontvangen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je inbox! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

power-bi

BI & Analytics

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.