KPI: kritieke prestatie indicatoren

Wilt u sturen op basis van bedrijfsdata door KPI’s in kaart te brengen? Ontdek de kracht van KPI’s. Maak uw data meetbaar door KPI’s op te stellen en til uw bedrijf naar een hoger niveau.  

Wat zijn KPI's?

Kritieke prestatie indicatoren zijn in het bedrijfsleven niet meer weg te denken. Een kritieke prestatie indicator (KPI), ook wel bekend als key performance indicator, is een indicator waarmee u prestaties binnen uw organisatie meet. Met KPI’s kunt u prestaties monitoren, analyseren en verbeteren. Door middel van KPI’s wordt de voortgang meetbaar en concreet waardoor u tijdig kunt ingrijpen in processen binnen uw organisatie wanneer doelstellingen dreigen niet gehaald te worden.

KPI Solutions

Waarom zijn KPI's belangrijk?

KPI’s bieden inzicht in bedrijfsdata en maken de voortgang meetbaar. Door KPI’s op te stellen voor doelstellingen op korte en lange termijn voor bijvoorbeeld de sales- of marketingafdeling, brengt u de prestaties van alle afdelingen in kaart. KPI’s staan daarom binnen elke succesvolle organisatie centraal en zorgen voor een betere samenwerking tussen de verschillende afdelingen. Wanneer u geen gebruik maakt van KPI’s, kunt u geen concrete voortgang van uw doelstellingen meten. KPI’s zijn dus onmisbaar. Door KPI’s kunt u de prestaties van uw bedrijf monitoren en op een strategische manier uw concurrenten voor blijven.

kpi-solutions-nijmegen

Hoe KPI's opstellen?

Goede KPI’s kunt u het beste opstellen door middel van het bekende SMART principe:

  • Specifiek: is het doel duidelijk?
  • Meetbaar: is het behalen van het doel meetbaar?
  • Aanvaardbaar: is het doel aanvaardbaar voor betrokkenen?
  • Realistisch: is het doel realistisch en haalbaar?
  • Tijdgebonden: wat is de deadline voor het doel?

Aan de slag met KPI's

Voordat u begint met het opstellen van KPI’s, heeft u natuurlijk data nodig waarop u uw KPI’s kunt baseren. Hiervoor is de aanwezige data binnen uw organisatie essentieel. Maar hoe brengt u alle data welke aanwezig is in uw organisatie in kaart? Dit is mogelijk met Business Intelligence. Door middel van Business Intelligence brengt u alle data afkomstig uit verschillende softwarepakketten welke aanwezig zijn in uw organisatie in kaart. Met Business Intelligence krijgt u in één oogopslag inzicht in al uw bedrijfsdata en kunt u op basis hiervan KPI’s opstellen.

Benieuwd naar het opstellen van KPI’s door middel van Business Intelligence? KPI Solutions biedt voor u de oplossing. Van het opzetten van datawarehouses tot het ontwikkelen van rapportages en dashboards waarmee u altijd realtime inzicht heeft in de prestaties van uw organisatie. Wij bieden vele mogelijkheden die wij samen met u kunnen afstemmen en u kunnen helpen om de juiste KPI’s op te stellen.

Klaar voor de stap naar een datagedreven organisatie?

Plan vrijblijvend een online kennismaking in met één van onze KPI-specialisten om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.