Hoe kan Power Apps je gemiddeld 3,2 uur per week besparen?

Organisaties omarmen meer dan ooit de waarde van data om hun bedrijfsresultaten te meten, te verbeteren en beslissingen op te baseren. Bedrijven werken meer met hun data in de cloud, en focussen op het zo efficiënt mogelijk werken om focus op de belangrijkste zaken te kunnen houden en zo de productiviteit te kunnen verhogen.

Microsoft Power Apps kan bijdragen aan het efficiënter inrichten van bedrijfsprocessen en digitaliseren hiervan. Maar wat is Power Apps nu precies, en hoe kan het je gemiddeld 3,2 uur per week besparen? In dit blog vertellen wij je alle mogelijkheden over Power Apps én wat het jouw organisatie kan nog meer kan opleveren.

Wat is Power Apps?

Power Apps is een platform van Microsoft waarmee processen binnen een organisatie  gedigitaliseerd én vereenvoudigd kunnen worden. Door middel van Power Apps kunnen namelijk gebruiksvriendelijke applicaties ontworpen worden, die gekoppeld kunnen worden aan verschillende databronnen vanuit jouw organisatie. Op deze manier kan Power Apps jouw organisatie uitstekend ondersteunen bij het efficiënter inrichten en digitaliseren van bedrijfsprocessen, zodat de productiviteit verhoogd kan worden.

wat-is-microsoft-power-apps

Wie kan Power Apps inzetten?

Power Apps is breed inzetbaar en kent binnen ieder type organisatie verschillende toepassingen. De keuze voor een Power App is geen doel op zich, maar kan het beste gezien worden als een middel voor organisaties om een proces (verder) te optimaliseren. Maar wanneer kun je starten met Power Apps? Wanneer je een (of meerdere) van onderstaande punten binnen jouw organisatie herkent, kun je overwegen een oplossing te ontwikkelen middels Power Apps:

 • Repeterende werkzaamheden;
 • Proces met veel papierwerk, zowel op locatie als binnen de organisatie;
 • Proces waarbij veel handmatige invoer benodigd is;
 • Medewerkers die veel dezelfde gegevens vastleggen;
 • Een proces waarbij goedkeuring nodig is.

Power Apps kan ingezet worden voor meerdere, verschillende processen. Het kan gebruikt worden door teams binnen een organisatie, medewerkers die op locatie werken, het managementteam of in sommige gevallen zelfs door klanten of bezoekers.

Cases kunnen daarom ook variëren van eenvoudig tot zeer complex, waarbij Power Apps ingezet wordt om de basis te verbeteren of juist om innovatie aan te brengen.

Doordat Power Apps zo breed inzetbaar is, is er voor ieder (inefficiënt) proces binnen de organisatie een toepassing te bedenken om middels Power Apps het proces eenvoudiger en efficiënter te laten verlopen en de productiviteit van medewerkers te verhogen. Als Power App specialist denken we graag met jullie organisatie mee om processen te vereenvoudigen en meer efficiency te behalen. 

Bezoekers-registratie-app-powerapps

Voorbeelden Power Apps

Zoals hierboven beschreven is Power Apps enorm breed inzetbaar. We hebben 3 cases uitgewerkt, met voorbeelden van Power App toepassingen. Benieuwd? Je leest ze hier.  

Wat levert Power Apps mijn organisatie op?

Het inzetten van Power Apps, op welke manier dan ook, levert de organisatie een enorm efficiencyvoordeel op. Doordat Power Apps veel handmatige en repeterende werkzaamheden wegneemt. In oktober 2019 heeft Microsoft/Forrester onderzoek laten doen naar de economische impact van o.a. Power Apps. Op basis van dit onderzoek, en vele interviews binnen organisaties waarbij deze tools geïntegreerd zijn, is Microsoft tot de conclusie gekomen dat Power Apps niet alleen bijdraagt aan het verlagen van de kosten en verhogen van de ROI, maar dat het met name invloed heeft op de efficiency van organisaties. Gemiddeld besparen organisaties 132.000 uur binnen 3 jaar tijd. Een enorme winst dus! 

Alles lezen over de opbrengst van Power Apps voor jouw organisatie? Download gratis ons whitepaper. 

power-apps-declaratieapp-automatiseren

Ben je benieuwd hoe Power Apps jouw organisatie kan helpen? Onze specialisten denken graag met je mee om de juiste toepassing te bedenken. Plan vrijblijvend een kennismaking in met een van onze specialisten, en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie. 

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente posts

Volg ons

Whitepapers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Business Intelligence nieuws?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Power Apps whitepaper

Ontdek in ons whitepaper alle ins-en outs omtrent Power Apps, met onder andere: 

 • Wat is Power Apps?;
 • Is Power Apps geschikt voor jullie organisatie?;
 • Wat zijn de mogelijkheden van Power Apps?;
 • Verschillende Power Apps;
 • Wat levert Power Apps uw organisatie op?;
 • Kosten van Power Apps.

De nieuwste blogs automatisch in je inbox ontvangen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je inbox! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.