Power BI rapportage voor je Apple Watch

TRAVel Media is marktleider in Nederland op het gebied van B2B media binnen de reisbranche. Sinds enkele maanden maken zij gebruik van verschillende diensten van KPI Solutions om meer inzicht te krijgen in hun data, en zo beslissingen te kunnen nemen op basis van actuele feiten.

Om inzicht te krijgen maken zij gebruik van verschillende Power BI connectoren en Power BI templates. Daarnaast maken zij als een van de weinige bedrijven gebruik van een Power BI rapportage welke speciaal ontwikkelt is voor een Apple Watch. Omdat we dit niet vaak horen, gingen we het gesprek aan met Tom Junior, CEO van TRAVel Media.

Apple watch-power bi rapportage-business intellegence-KPI Solutions

Voordat we verder in gaan op de Apple Watch rapportage zijn we benieuwd hoe je de data analyseerde vóór de komst van Power BI, en hoe Power BI überhaupt bevalt?
‘’Power BI bevalt ontzettend goed. Het is een van de beste investeringen en stappen die we de laatste jaren hebben gedaan. Het snelle inzicht vanuit meerdere bedrijven, uit meerdere landen en verschillende business units is voor ons echt een ‘eye opener’. Maar vooral de mogelijkheid om data vanuit meerdere systemen zoals boekhouding en CRM te combineren in één overzicht is goud waard. Voordat we deze stap hebben gezet, analyseerde we data via ons boekhoudsysteem, Twinfield. Een prima pakket om maandelijks de resultaten te bekijken en enigszins te monitoren. Maar echt inzoomen op bepaalde business units is daarin erg omslachtig’’ vertelt Tom Junior.

We stellen je deze je deze vragen natuurlijk omdat we benieuwd naar Power BI in combinatie met een Apple Watch in de praktijk. Waarom wilde je Power BI gebruiken of je Apple Watch?
‘’Ik gebruik de Apple Watch echt dagelijks, en ben zelf altijd van het gemak. Dus waarom zou ik deze data niet op mijn Apple Watch kunnen inzien, was mijn vraag? En uiteraard kon dat 😉’’

Welke data bekijk je via je Apple Watch?
‘’Dat is met name de finance- en salesdata, zoals de begroting t/m de huidige maand, onze omzet t/m de huidige maand plus de sales per dag, week, en maand’’ vertelt Tom Junior.

Je zegt dat je van gemak houdt, en daarom Power BI graag op je Apple Watch gebruikt. Gebruik je Power BI dan helemaal niet meer op je desktop, tablet of telefoon?
‘’Om echt dieper inzicht te krijgen op de resultaten van bepaalde business units of bedrijven grijp ik vaak toch naar mijn laptop. Wanneer ik die niet tot mijn beschikking heb is het gemakkelijk om snel wat KPI’s via mijn Apple Watch te bekijken. Dat is voor mij ook direct het grootste voordeel: om zonder mijn laptop en zonder in te loggen toch de voor mij belangrijkste KPI’s inzichtelijk te hebben’’.

bi-trends-voor-2022-business-intelligence

Ik denk dat we het antwoord wel uit bovenstaande vragen kunnen opmaken, maar zou je andere mensen aanraden om ook Power BI op hun Apple Watch te gebruiken wanneer mogelijk?

‘’Alleen wanneer ze dat via KPI Solutions doen 😉. Maar absoluut!’’

Wat een enthousiasme, daar worden we blij van! Hoe is de samenwerking verlopen tussen jou en KPI Solutions?
‘’Samen met Timo en Nathan gewoon perfect. Dit verloopt de hele tijd erg soepel en goed’’.

Het inzetten van Power BI op je Apple Watch is dus een handige manier om nóg sneller inzicht te krijgen in je KPI’s. Wil jij ook graag een Power BI rapportage voor je Apple Watch? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag alle mogelijkheden!

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen

Recente posts

Volg ons

Whitepapers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Business Intelligence nieuws?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

De nieuwste blogs automatisch in je inbox ontvangen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je inbox! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

  • Vrijblijvend proberen;
  • De proefperiode loopt automatisch af;
  • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
  • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
  • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.