Waarom zou je als organisatie moeten werken met Microsoft Power BI?

Starten met Microsoft Power BI?

Vrijwel dagelijks krijgen we de vraag; ”waarom zouden wij moeten werken met Power BI?” We kunnen uren praten over de functionaliteiten en voordelen van Power BI, maar dat zullen we nu niet doen. In deze blog leggen we je graag (kort) uit wat Power BI is, wat je er mee kunt en waarom het een onmisbare tool is.

Wat is Microsoft Power BI?
Zoals de titel al doet vermoeden is Power BI ontwikkeld door Microsoft. Microsoft heeft Power BI ontwikkeld met als doel om Business Intelligence voor de eindgebruiker beschikbaar te maken. Power BI maakt het mogelijk om (verschillende) databronnen vanuit een organisatie te koppelen en deze data inzichtelijk te maken middels kleurrijke analyses en heldere rapportages. Deze analyses en rapportages geven een 360-graden beeld van de belangrijkste KPI’s (key performance indicators) binnen jouw organisatie. Zij bieden je 24/7 real-time inzicht in de belangrijkste data binnen jouw organisatie.

De kracht van Microsoft Power BI
De kracht van Power BI zit in de mogelijkheid om verschillende databronnen te koppelen. Door deze mogelijkheid creëer je nieuwe en unieke inzichten in jouw data zoals je deze nog niet eerder gezien hebt. Daarnaast zit de kracht van Power BI in haar geweldige feature set gecombineerd met flexibiliteit, hoogstaande visualisaties en een lage gebruikersprijs. Hierdoor is het mogelijk om voor iedere afdeling binnen de organisatie de data inzichtelijk te maken.

Power BI heeft van zichzelf al meer dan 100 mogelijke koppelingen. Dit geeft je de mogelijkheid om jouw data geautomatiseerd in te laden in Power BI en hiermee een koppeling te maken. Om alsnog een koppeling te maken met de overige databronnen, waarmee geen standaard connectie mogelijk is, hebben wij connectoren ontwikkeld. Middels deze connectoren kan de data uit deze databronnen alsnog ontsloten worden. Meer informatie over deze connectoren vind je hier.

Wat loopt jouw organisatie mis zonder het gebruik van Microsoft Power BI?
Bij iedere organisatie, ongeacht de branche, wordt dagelijks veel data gecreëerd en opgeslagen. Nadat deze data ergens binnen de organisatie opgeslagen wordt, wordt er vaak niet meer naar gekeken. Niet omdat medewerkers niet willen, maar vooral omdat er onvoldoende tijd is en ze niet weten hoe. Vaak is dit veel data welke onoverzichtelijk en niet gestructureerd is. Dit is zonde, aangezien deze data verdwijnt terwijl deze wel waardevolle (stuur)informatie bevat die organisaties zou kunnen helpen bij het maken van beslissingen.

Door middel van Power BI kun je al deze data wél gebruiken. De data kun je samen laten komen in een overzichtelijke en gestructureerde rapportage. Hierdoor kunnen er verbanden tussen verschillende soorten data gelegd worden en kan de organisatie op basis hiervan eenvoudiger belangrijke beslissingen nemen, of afdelingen (beter) aansturen om het bedrijf verder te laten groeien.

De gebruikers 
Power BI is te gebruiken binnen de gehele organisatie. Het is gebruiksvriendelijk waardoor er geen ingewikkeld of lang implementatie traject nodig is. Vanwege de gebruiksvriendelijkheid kunnen medewerkers, van verschillende afdelingen, direct aan de slag met Power BI. Naast de gebruiksvriendelijkheid voor alle gebruikers, kan er ook per gebruiker en/of afdeling ingesteld worden wie wat mag zien.

Enkele voordelen op een rijtje:

 • Koppeling met meerdere databronnen mogelijk;
 • Nieuwe en unieke inzichten in jouw data;
 • Eenvoudiger bedrijfsbeslissingen maken door meer inzicht;
 • Gebruiksvriendelijk voor alle afdelingen binnen de organisatie;
 • Tijdbesparend;
 • Hoogstaande visualisaties;
 • Lage gebruikersprijs (gratis beginnen).

Zelf aan de slag met Microsoft Power BI?
Benieuwd hoe je Power BI binnen jouw organisatie kunt inzetten? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag vrijblijvend meer over de mogelijkheden en toegevoegde waarde voor jouw organisatie. Liever zelf aan de slag met Power BI? Dan helpen wij je graag op weg met een van onze cursussen.

Over KPI Solutions

Bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om data te transformeren naar bruikbare informatie die de gehele organisatie kan gebruiken en verder kan helpen. 

Recent Posts

Volg ons

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Business Intelligence nieuws?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bij het invullen en versturen van dit formulier ga je akkoord met de privacyverklaring van KPI Solutions. 

De nieuwste blogs automatisch in je inbox ontvangen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je inbox! 

inschrijven-nieuwsbrief

ARE YOU IN?

Als eerste op de hoogte zijn van de laatste tips, tricks en nieuws rondom BI? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. 

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten.

Gratis proefperiode aanvragen

Een van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefperiode op te starten. 

Start direct uw gratis proefperiode

 • Vrijblijvend proberen;
 • De proefperiode loopt automatisch af;
 • U ontvangt direct instructies voor het opstarten;
 • Begeleiding door onze BI specialisten bij het gebruik;
 • Dagelijks support beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Ontdek de mogelijkheden en ga direct zelf aan de slag. Download direct uw whitepaper.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie?

Plan dan een gratis demo in met één van onze Business Intelligence specialisten. Zij nemen u in circa 30 minuten mee door onze rapportages en laten u vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van Business Intelligence en Power BI in het bijzonder.

Power BI oplossingen voor Exact Online

Snel aan de slag met Power BI. Download direct uw whitepaper.